עבור לתוכן

התלבטות בין 2 ראוטרים של TPLINK

Featured Replies

פורסם

עברתי דירה , וכהכנה לאינטרנט ל2 עמדות מחשב + מיילסטון אחד ברחבי הדירה (דירה קטנה מפלס אחד - 3 חדרים) אני מחפש פתרון אלחוטי יציב ומהיר שישרת אותי גם בעתיד (לדירה יותר גדולה לכשתבוא).

EDIMAX ירדו מהפרק לאחר אינספור תלונות בפורומים על ניתוקים וכו'.

DLINK אחלה חברה- אבל הראוטרים הרציניים שלהם עולים הון.

מה שמשאיר אותי עם TPLINK ולהלן שני הדגמים שמעניינים אותי:

1.

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_360_3376&products_id=27824

2.

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_360_3376&products_id=27825

ההבדל ביניהם לפי מה שאני רואה הוא שה1043 הוא GIGABIT ועם חיבור USB וכאן השאלות העיקריות:

א. האם החיבור GIGABIT רלוונטי לי לאינטרנט? או רק לרשת פנימית במידה וארצה לדוגמה להזרים מדיה לסלון? לתכני FULL HD האם GIGABIT הוא הכרח?

מה גם שבנתיים בדירה הנוכחית - המחשב יושב בחדר שצמוד לסלון- לכשתבוא הטלויזייית LCD - נרא לי הרבה פחות מסובך ויקר פשוט להשחיל כבר HDMI דרך הקיר ישירות מהמחשב הראשי שגם יחסוך לי כסף בלקנות מזרימדיה- וגם ייתן ביצועים של מחשב חזק מאוד לסלון. מה שהופך את הדרישה לGIGABIT באלחוטי ללא רלוונטית- ועדיין אני שואלך לעתיד לבוא האם זה הכרח בכל הנוגע לשידור HD?

אם יש שימוש אחר שפיספסתי אשמח אם תאירו את עיניי.

ב. החיבור USB לראוטר - למה הוא טוב? מה עושים עם זה בעצם?

ג. האם יש הבדל נוסף בין שני הראוטרים?

ד.אם יש דעה או המלצה לגבי שתי האופציות הללו או אופציות אחרות אשמח לשמוע

תודה מראש

פורסם

ל USB אפשר לחבר מוצרים בעלי חיבור USB ואז הם יהיו משותפים לכל הרשת (DOKים, דיסקים חיצוניים וכו'). החיבור 1G הוא חיבור LAN חוטי, באלחוטי המהירות היא עד 300M (בפועל לרוב זה לא מגיע אפילו ל 100M).

לסטרימינג של HD מספיק 100M חוטי, ה 1G הוא יותר למי שמעביר עשרות ג'יגות ולא רוצה לחקות כמה שעות.

פורסם

גם אני התלבטתי לגבי שניהם אבל בסוף החטלתי על ה 1043 מכיוון שהוא תומך DD-WRT ויש לו מעבד של 400MHZ ו32MB RAM

הGIGABIT זה חובה אם אתה רוצה להזרים HD

תוכן HD 1080 לא דחוס = 25MB\S

ערוץ 100MBPS = 12.5MB\S

ערוץ 1000MBPS = 125MB\S

פורסם

הGIGABIT זה חובה אם אתה רוצה להזרים HD

תוכן HD 1080 לא דחוס = 25MB\S

ערוץ 100MBPS = 12.5MB\S

ערוץ 1000MBPS = 125MB\S

פשוט לא נכון.

לתוכן 1080P תובעני אולי יהיו פיקים בסביבות ‎(7.5MB\s) 60Mb\s, והממוצע בסביבות 50Mb\s‏ (6.25MB\s). ברוב הסרטים זה פחות אפילו.

לידיעתך רוב הסטרימרים שנמכרים כיום משתמשים בממשק מהירות של 100Mb\s.

פורסם
  • מחבר

תודה,

גם אני התלבטתי לגבי שניהם אבל בסוף החטלתי על ה 1043 מכיוון שהוא תומך DD-WRT ויש לו מעבד של 400MHZ ו32MB RAM

* מה נותן לי DD WRT?

* ומה נותנים לי מעבד 400 MHZ ו32 MB RAM ? חוץ מלהיראות יפה על הנייר?

פורסם

DD-WRT נותן לך אופציות מתקדמות שנמצאות בראוטרים יקרים יותר בד"כ.

המעבד והזיכרון משמעתם שהראוטר יכול לעמוד טוב יותר בעומסים ובשימוש בתוכנות עם מס' חיבורים גבוה.

(טורנט בעיקר)

פורסם

פשוט לא נכון.

לתוכן 1080P תובעני אולי יהיו פיקים בסביבות ‎(7.5MB\s) 60Mb\s, והממוצע בסביבות 50Mb\s‏ (6.25MB\s). ברוב הסרטים זה פחות אפילו.

לידיעתך רוב הסטרימרים שנמכרים כיום משתמשים בממשק מהירות של 100Mb\s.

הנתונים שהוא נתן הם בקשר לתוכן BR לא דחוס. אתה מתייחס לריפים כאלו ואחרים שמסתובבים ברשת. מה שכן - 99% לא מזרימים תוכן BR כך

שרשת 100 מגה תספיק (למרות שאני עדיין הייתי מעדיף גיגהביט)

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה,

א. הסרטים שהמדוברים הם ה1080 הסטנדרטים ש"משיגים" בסדרי גודל של 10-12 GB לסרט ... אלה לא הBR ששוקלים 30GB.. אני מניח שהכוונה כאן לדחוסים (?) , אני לא רואה טעם בלהוריד 30GB לסרט (מה שיגמור מהר מאוד כל HD בנפח סטנדרטי) בשביל להקרין אותו על טלויזיה של 30-40 אינץ'. בטלויזיות גדולות יותר (שלא עליהן מדובר) אני מניח שלאיכות המיטבית יש משקל מכריע יותר.

^^^מתוך ההנחה הזו האם חיבור 100M יספק?

ב. אני רואה שכולכם התעלמתם מהאופציה של להעביר באלחוט. הנתוני נייר מבטיחים 300M. עכשיו אני מבין שאלה נתוני נייר בלבד- אבל עדיין בין 300M מובטחים ל100M נדרשים עדיין המרווח גדול- אז אשמח אם תסבירו לי למה לא עושים STREAMING באלחוט?

ג. החיבור USB ב1043 לא קונה אותי (אם במילא אני יכול לרשת את כל המחשבים כך שיהיו מקושרים זה לזה, והראוטר יישב צמוד למחשב- מה מונע ממני לחבר את אותו התקן USB למחשב במקום? <---או שאני מפספס משהו?

ד. הDD WRT <--- אפשר דוגמה לכמה שימושים מתקדמים שיכולים לעניין אותי ועל פיהם אדע אם אני צריך את זה או לא?

-האם שירשור ראוטרים הוא אחד מהם? במידה וכן הוא לא רלוונטי היות וגם ככה הראוטרים הנ"ל הם הרבה מעבר למה שצריך לדירה קטנה. ואם מתישהו אצטרך לשרשר אז הראוטר הנוסף שאקנה יצטרך לתמוך בשירשור ולאו דווקא זה.

-איזה עוד פיצ'רים זה מאפשר לי?

ה. המעבד והזכרון כן משכנעים אותי, אבל השאלה היא איפה הגבול? אני בבית של ההורים עם ראוטר פשוט של בזק (לא יודע איזה דגם, אבל בטח לא ברמה של אלו המדוברים) על חיבור 12M - לא סבלתי מניתוקים בטורנט - כששני מחשבים היו תמידית עסוקים בהורדות מסיביות... אז באיזה שימוש אני עלול להרגיש את אותם הניתוקים או החוסר יציבות שהמעבד החזק והזכרון המורחב כביכול מבטיחים למנוע?

ו. תודה רבה :)

פורסם

הנתונים שהוא נתן הם בקשר לתוכן BR לא דחוס. אתה מתייחס לריפים כאלו ואחרים שמסתובבים ברשת. מה שכן - 99% לא מזרימים תוכן BR כך

שרשת 100 מגה תספיק (למרות שאני עדיין הייתי מעדיף גיגהביט)

הנתונים שהוא נתן לא נכונים והנתונים שאני סיפקתי הם של תוכן לא דחוס (ואפילו הגזמתי בכוונה):

http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray#Bit_rate

Bit rate

For users recording digital television programming, the recordable Blu-ray Disc standard's initial data rate of 36 Mbit/s is more than adequate to record high-definition broadcasts from any source (IPTV, cable/satellite, or terrestrial). BD Video movies have a maximum data transfer rate of 54 Mbit/s, a maximum AV bitrate of 48 Mbit/s (for both audio and video data), and a maximum video bit rate of 40 Mbit/s. This compares to HD DVD movies, which have a maximum data transfer rate of 36 Mbit/s, a maximum AV bitrate of 30.24 Mbit/s, and a maximum video bitrate of 29.4 Mbit/s

בלי קשר לזה, גם אני הייתי מעדיף חיבור Giga, מאחר והעברת קבצים גדולים ב-100M מתחילה להיות מעיקה ככל שהקבצים גדלים...

א. כמו שאמרתי, חיבור 100M יעבוד בכל מצב.

ב. לגבי אלחוט, מהניסיון שלי, סרטים בסגנון שהזכרת לא יהוו בעיה כל עוד איכות הקליטה היא סבירה ומעלה.

ג. אין שום דבר שמונע, אבל המחשב חייב לפעול כדי שתוכל לגשת להתקן. אם זה יהיה מחובר לנתב, תוכל לגשת אליו ללא כל תלות במחשבים.

פורסם

מוזר, הנתונים שאני זוכר הם בסביבות 30MB/s.

פורסם
  • מחבר

ד. הDD WRT <--- אפשר דוגמה לכמה שימושים מתקדמים שיכולים לעניין אותי ועל פיהם אדע אם אני צריך את זה או לא?

-האם שירשור ראוטרים הוא אחד מהם? במידה וכן הוא לא רלוונטי היות וגם ככה הראוטרים הנ"ל הם הרבה מעבר למה שצריך לדירה קטנה. ואם מתישהו אצטרך לשרשר אז הראוטר הנוסף שאקנה יצטרך לתמוך בשירשור ולאו דווקא זה.

-איזה עוד פיצ'רים זה מאפשר לי?

ה. המעבד והזכרון כן משכנעים אותי, אבל השאלה היא איפה הגבול? אני בבית של ההורים עם ראוטר פשוט של בזק (לא יודע איזה דגם, אבל בטח לא ברמה של אלו המדוברים) על חיבור 12M - לא סבלתי מניתוקים בטורנט - כששני מחשבים היו תמידית עסוקים בהורדות מסיביות... אז באיזה שימוש אני עלול להרגיש את אותם הניתוקים או החוסר יציבות שהמעבד החזק והזכרון המורחב כביכול מבטיחים למנוע?

ו. תודה רבה :)

פורסם

אני הצלחתי להוריד ברשת האל חוטית שלי (בתקן N ) בקצב של 3.6MB/s או כ~ 30mbps דרך windows share בחדר שינה (יש לי שם סיגנאל של כ -60 db שזה לא רע) . יש המון אנשים שמתלוננים שהxtreamer שלהם בקושי מגיע ל 2MB/s שזה כ16mbps גם בתקן N .

לא ראיתי הרבה ביקורות ברשת על איזה נתב שהצליח לעבור את ה 90mbps . וה80-90 מגה שהם הצליחו להשיג היו בתנאים אידאלים.

לא כדאי לבנות על רשת אל חוטית בשביל HD אלא אם כן יש לך איזה מנגנון buffering טוב שיכול להתמודד עם זמנים שבהם החיבור לא אופטימאלי.

פורסם

אתה צודק.

שווה היה להזכיר שאני משתמש במחשב נייד להזרמה באלחוט ולא בסטרימר. אני מעביר בממוצע 6.5-7MB\S עם (לעיתים גם ב-9-10MB\S) כך שאין בעיה מבחינת מהירות, אבל הראוטר אצלי גם ככה קרוב (חדר ליד).

סטרימר עלול להוות בעיה מאחר ורובם לא עובדים טוב ברשת אלחוטית (אבל עדיין כל עוד מדובר בריפים והסטרימר נמצא באיזור הראוטר זה צריך לעבוד בסדר גמור).

פורסם

אתה צודק.

שווה היה להזכיר שאני משתמש במחשב נייד להזרמה באלחוט ולא בסטרימר. אני מעביר בממוצע 6.5-7MB\S עם (לעיתים גם ב-9-10MB\S) כך שאין בעיה מבחינת מהירות, אבל הראוטר אצלי גם ככה קרוב (חדר ליד).

אפשר לשאול עם איזה מחשב נייד / כרטיס רשת אתה משתמש? אני בקושי עובר את ה-5MB/S וזה למרות שאני משתמש בכרטיס רשת PCI עם שלוש אנטנות חיצוניות (וכמובן ראוטר N עם שלוש אנטנות).

פורסם

ראוטר: TP-LINK 841ND, משמע 2 אנטנות בלבד.

כרטיסי רשת בשימוש:

1) מחשב נייד של ACER - כרטיס רשת AR95B1, צ'יפ של חברת Atheros

2) מחשב נייד של HP - כרטיס רשת אחר, כנראה עם צ'יפ של אינטל אבל אני ממש לא בטוח.

מה המרחק בין הראוטר למחשב שלך? כמה קירות יש ביניהם?

כמו שכתבתי אצלי המרחק הוא קצר (בערך 5-6 מטרים) ויש רק קיר אחד שמפריד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים