עבור לתוכן

מגן ברקים למחשב חדש

Featured Replies

פורסם

קניתי שבוע שעבר מחשב חדש וקיבלתי אותו לפני יומיים

החורף קרב ובא, ובתקופה הזאת יש הרבה עליות ונפילות מתח

למישהו יש המלצה למגן ברקים טוב ואמין שיגן על המחשב?

פורסם

אני דווקא אוהב לעבוד עם אל-פסק זה חוסך נפילות מערכת.

פורסם

מגן ברקים זה סתם חרטה, קח מברג תפתח אחד כזה ותראה מה יש בפנים. כשמדובר בקפיצות מתח רק UPS עושה את העבודה.

פורסם

מצטרף להמלצה של קניית אל פסק עכשיו לפני בוא החורף.

מניסיון של כמה שנים איתם וקניית כמה כאלה למשפחה, אני ממליץ על סדרת Partner Digital של Advice.

עמוד המוצר באתר היצרן:

http://www.advice.co.il/Productdetails.aspx?PID=1610&PcatID=905

עמוד המכירה באתר ZAP:

http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=advice%20prd

פורסם

ולמה לא APC?

פורסם
  • מחבר

רציתי מגן ברקים כדי למנוע נזק במידה ויש פתאום פיקים במתח

אל פסק מגן מפני הפיקים האלה?

פורסם

מגן ברקים הוא לא חרטא. מגן ברקים שיש לו את ההגנות הבאות מגן אל המחשב בצורה טובה :

הגנת השהייה - כיבוי המתח והשהייה (כמו במזגן) אחריי קפיצת מתח

הגנת מתח גבוה / נמוך - כיבוי המתח אם יש מתח שונה משמעותית מ 240 V לאורך זמן

הגנת ברקים - הגנה מספייקים מהירים במתח

מכל אלה הספייקים שכולם מדברים אליהם הם הסיבה הכי פחות נפוצה לנזק למחשב

אבל UPS לא תמיד מגן אל המחשב מהדברים האלה - רק אם ההגנות האלה מובנות בתוכו מה שלא תמיד נכון

פורסם

עזוב אותך מגן ברקים זה לא בשביל מחשב

בשביל מחשב צריך אל פסק ואני ממליץ על אלה של חברת אדוויס כמו שאמרו פה

פורסם

אפרופו מגן ברקים, יש לי בבית שלושה דגמים שונים:

GPT SC9L

Waisboard

Hyundai HYEMP601SIL

מישהו יודע מה טיבם? מי מהם מספק הגנה יותר טובה? (כי סביר להניח שקיימים ביניהם פערי איכות)

והכי חשוב - אם בשעת מבחן הם באמת עובדים?

על ה-Hyundai אני הכי פחות סומך כי יום אחד נורית Protected שלו הפסיקה לדלוק, אך המכשיר ממשיך לספק מתח.

מתגובות שקראתי בפורומים אחרים מסתבר שזו תופעה יחסית שכיחה וזה אומר שהמכשיר תקול.

פורסם

בגדול הם לא שווים הרבה, חלק גדול מהם טוב לשימוש חד פעמי

Waisboard - מיוצר בארץ(לפי דעתי איכותי יותר) והיתר בסין

לגבי היונדאי- אם הנורית כבר לא דולקת הוא לא מספק לך הגנה, כמו שאמרתי הוא יודע לעשות את העבודה רק פעם אחת (וגם על זה לא הייתי סומך)

לגבי אל-פסק אני רכשתי את זה:

http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&cat=494

אני חושב שזה מיותר להוסיף עוד כמה מאות שקלים בשביל החיווי הדיגטלי שמופיע בחזית (ה- UPS ש Alex Turovsky המליץ)

פורסם

חשבתי שיש מגן ברקים בכל בניין ובכל ארון חשמל.

מגן ברקים זה סתם המצאה של מתקיני מכונות כביסה כדי לעשות עליך כסף מכלום.

פורסם

מכונות כביסה לא צריכות הגנות כאלה. מחשבים כן

בבתים אין מגיני ברקים. לחברת חשמל יש מגיני ברקים שמותקנים אל חלק מעמודי חשמל ואמורים להגן אל השנאי / כבלים תת קרקעיים שלהם ולא מגינים אל המחשב בבית

את הגנת ההשהייה ניתן לבדוק לבד - תנתק ותחבר מהר את המגן ברקים לחשמל. אם הוא נשאר מכובה כמה שניות או יותר זה אומר שיש לו השהייה. אני מליץ לשים משהוא אם השהיה של 10 שניות או יותר

את הגנת מתח גבוה / נמוך לא ניתן לבדוק ללא ציוד בדיקה

את הגנת ברקים ניתן לבדוק אל ידיי פתיחת המגן ברקים ומציאת (או לא . . ) רכיב שנראה כמו דיסקית גדולה שמולחמת למעגל אם 2 מגעים. הרכיב הזה (שנקרא MOV) הוא הרכיב שסופג את הברקים ואם אורך חיים קצר שנדפק אחריי פעם אחת או כמה שהוא עובד, לרכיבים שנותנים את 2 ההגנות האחרות יש אורך חיים ארוך בהרבה והם יכולים להגן כמות (כמעט) לא מוגבלת של פעמים

ברקים / קפיצות / ספייקים (שיצרני המגן ברקים מתייחסים בעיקר אליהם) הם הסיבה הכי פחות נפוצה לנזק למחשבים. 2 ההגנות האחרות חשובות יותר

יצא לי לפרק דגם ישן של GPT (כזה שלא מיוצר היום) והיה בו את כל 3 ההגנות. לא יודע איך הדגים החדשים יחסית אליו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים