עבור לתוכן

שאלות בעניין גיוס חורף

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

יעזור אם תגיד לאן אתה מתגייס. יש כמה רבות של "ג'ובניק" אתה יודע וזה תלוי איך כל אחד מגדיר.

אני היתי בקורס קצינים יעודי ומיועד להגיע בסוף לגדוד לוחם לכל דבר - אבל בגלל שאני אישית לא היתי אחד מאותם הלוחמים יש כאלו שקראו לזה ג'ובניק ויש כאלו שראו בזה תומך לחימה. יש ג'ובניקים שהם קצת יותר "קרביים" פשוט כי הם משרתים בכל מיני מוצבים וכו' ויש כאלו שבקרייה - הצרכים והתנאים מאוד שונים.

טירונות 02 בניצנים\מחנה 80 כנראה, לאחר מכן 3 וחצי חודשים בבסמ"ח [קורס נתמ"מ] ולאחר מכן לאן שאשתבץ.

פורסם

יעבור בצחוקים...

פורסם

רק שתדע לך שנתמ"מ נחשב לקורס איכותי ...

בהצלחה לך ! :xyxthumbs:

פורסם

טירונות 02 בניצנים\מחנה 80 כנראה, לאחר מכן 3 וחצי חודשים בבסמ"ח [קורס נתמ"מ] ולאחר מכן לאן שאשתבץ.

אני התגייסתי בחודש צדמבר והיתי משהו כמו 3-4 חודשים בצריפין ככה שאפשר להגיד שעברתי את כל החורף שם. אני היתי בקורס קצינים יעודי ובהמשך שיבוצים בגדודים וכו' לכן קניתי בגדים טרמייים וכל שאר הקקה. האמת? המכנסיים חביבים אבל חולצה שווה לוותר. יותר טוב לשים 2 חולצות ולא מעבר לזה. קר יהיה לך בכל מקרה - קח בחשבון, גם עם ביגוד טרמי.

כשורה תחתונה אגיד לך כך, ביגוד טרמי זה לא דבר יקר בטרוף (עניין של 150 ש"ח לדעתי לחולצה ומכנס, בזמני לפחות) לכן אם זה נשמע לך סביר ואתה חלילה לא בבעיה כלכלית כזו או אחרת ומבחינתך הסכום הזה נחשב ל"חפיף" - תקנה. אם זה משהו שקשה לך להוציא - וותר.

עוד עצה לי אלייך - כפפות זה דבר חשוב בטרוף. אני למרות כל ההשקעה בבגדים וכו' משום מה בחרתי לקנות כפפות ברמה בינונית ולא מעבר לזה ולכן מעבר לעובדה שהם לא כ"כ חיממו (ולדעתי ידיים קרות זה מציק בטרוף) היה לי פשוט לא כ"כ נוח איתן ועם הנשק וכו'. לכן אם אתה מיועד לתפקיד בו אמורים לתפקד עם נשק לאורך זמן יחסית (לא מכיר את הבסמ"ח וכו') - תשקיע טוב טוב בכפפות

פורסם

כפפות זה מאוד חשוב! הנשק קר מאוד בלילה ויכול לגרום לכוויות קור ולתחושה "שורפת" ביד. כפפות או לא להיות!

פורסם
  • מחבר

רק שתדע לך שנתמ"מ נחשב לקורס איכותי ...

בהצלחה לך ! :xyxthumbs:

תודה, אני בדיוק ויתרתי על עתודה משום שהביאו לי את העדיפות השניה - הנדסת חשמל, ולא את הראשונה - מדעי המחשב.

מזל לפחות שיש לי את זה- ולא סתם תפקיד כלצ"י כלשהו.

[br]פורסם בתאריך: 11.10.2010 בשעה 20:13:28

אני התגייסתי בחודש צדמבר והיתי משהו כמו 3-4 חודשים בצריפין ככה שאפשר להגיד שעברתי את כל החורף שם. אני היתי בקורס קצינים יעודי ובהמשך שיבוצים בגדודים וכו' לכן קניתי בגדים טרמייים וכל שאר הקקה. האמת? המכנסיים חביבים אבל חולצה שווה לוותר. יותר טוב לשים 2 חולצות ולא מעבר לזה. קר יהיה לך בכל מקרה - קח בחשבון, גם עם ביגוד טרמי.

כשורה תחתונה אגיד לך כך, ביגוד טרמי זה לא דבר יקר בטרוף (עניין של 150 ש"ח לדעתי לחולצה ומכנס, בזמני לפחות) לכן אם זה נשמע לך סביר ואתה חלילה לא בבעיה כלכלית כזו או אחרת ומבחינתך הסכום הזה נחשב ל"חפיף" - תקנה. אם זה משהו שקשה לך להוציא - וותר.

עוד עצה לי אלייך - כפפות זה דבר חשוב בטרוף. אני למרות כל ההשקעה בבגדים וכו' משום מה בחרתי לקנות כפפות ברמה בינונית ולא מעבר לזה ולכן מעבר לעובדה שהם לא כ"כ חיממו (ולדעתי ידיים קרות זה מציק בטרוף) היה לי פשוט לא כ"כ נוח איתן ועם הנשק וכו'. לכן אם אתה מיועד לתפקיד בו אמורים לתפקד עם נשק לאורך זמן יחסית (לא מכיר את הבסמ"ח וכו') - תשקיע טוב טוב בכפפות

נשק יהיה רק בזמן הטירונות,

ואולי לאורך הקורס פעם או פעמיים שמירה שישי-שבת.

ד"א- גטקס לא יכול להוות מחליף למכנס טרמי?

שאלה נוספת היא האם ישנה הגבלה לצבע הכפפות- אפשר להיות עם כפפות אפורות?

תודה

פורסם

כן, גטקס יכול להיות פיתרון נהדר ובמקרה שלך לדעתי מעל ומעבר.

לגבי צבע הכפפות - אני לא יודע, לי לא היו נורמאליות מראש לכן קניתי שחור (תמיד עדיף ללכת על בטוח) אבל תוכל למבקש מחבר שנמצא בצבא לשאול את המ"צ הקרוב למקום מגוריו. היתי שואל בישבילך אבל אני כבר לא בצבא

פורסם
  • מחבר

כן, גטקס יכול להיות פיתרון נהדר ובמקרה שלך לדעתי מעל ומעבר.

לגבי צבע הכפפות - אני לא יודע, לי לא היו נורמאליות מראש לכן קניתי שחור (תמיד עדיף ללכת על בטוח) אבל תוכל למבקש מחבר שנמצא בצבא לשאול את המ"צ הקרוב למקום מגוריו. היתי שואל בישבילך אבל אני כבר לא בצבא

לגטקס אין הגבלה של צבע...כן?

תודה =]

פורסם

גטקס אתה שם מתחת למכנס של המדים ואף אחד לא רואה אותו - לכן אתה יכול לשים גם ורוד אם תרצה.

שוב, הצעתי אלייך היא אחידה פחות או יותר - אם זה דברים שיש לך, אחלה, אל תקנה חדש. אם אתה בכל מקרה צריך לקנות כפפות/חולצות/מכנסיים תמיד תעשה את זה בצבע שחור/זיית כדי שחלילה לא יהיו בעיות. אתה גם ככה לא הולך לתצוגת אופנה ואין טעם להתגנדר בשלל צבעים - לך על הכי פשוט. זה גם מה שיגידו לך לדעתי בשלל החנויות כמו ריקושט/למטייל/למתגייס וכו'

פורסם

מניסיון חולצה תרמית וגם גטקס תרמי כן עוזרים במיוחד בשמירות בלילה(ובמיוחד בצפון הקפוא)

אבל לך לא יצא לעשות את זה הרבה

בכל מקרה לפני הגיוס לא כדאי לקנות,תקנה אחרי הגיוס אם תצטרך

בהצלחה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים