עבור לתוכן

תואר ראשון מחו"ל

Featured Replies

פורסם

שלום

חשבתי לאחרונה ללכת ללמוד בחו"ל , הבעיה היא שאין לי שמץ איך מתייחסים לתואר אקדמי זר כאן בארץ.

אם מישהו מבין בנושא אשמח לקבל תשובות, עצות והמלצות !!

תודה

פורסם

תלוי מה אתה רוצה ללמוד ולאיפה.

לגרמניה לדוגמא אם אתה אזרח הלימודים כמה שזכור לי בפחות ממחיר סימלי

אבל אתה חייב לדעת גרמנית מעולה אלה אם כן אתה לומד מקצועות שיש בהם מסלול באנגלית, שזה כלכלה או מנהל עסקים

ואתה יכול לבדוק בדירוג האוניברסטאות העולמית איפה האוניברסיטה עומדת

פורסם

אם אין ברשותך אזרחות זרה לימודים בחו"ל יהיו הרבה יותר יקרים.

פורסם
  • מחבר

אני בעל אזרחות כפולה (רומנית/ישראלית). רומניה בתוך האיחוד האירופאי - אני יכול ללמוד חופשי בכל מדינות האיחוד.

הבעיה כאן היא לא נושא ההשתלבות והכספים אלא התואר עצמו- במידה והתקבלתי ללימודים והוצאתי עכשיו תואר ראשון מאוניברסיטה כלשהי ברומניה, איך יראו את התואר בארץ ? דגש על שוק העבודה.

פורסם

אתה צריך לשלוח את התואר למל"ג לקבל הכרה וזכאות מעמד אקדמאי, אם זה אונב' מוכרת זה עניין של חותמת גומי, אם זה "המכון האקדמאי להנדסה של ברטיסלבה" ואתה לא עובד מדינה זה יהיה קצת יותר קשה.

פורסם

אם זה "המכון האקדמאי להנדסה של ברטיסלבה"

:lol: :lol: :lol:

אין חשיבות למקור התואר כל עוד מדובר במקום רציני ולא סתם באיזה אוניברסיטת שקר כלהוא. וגם זה חשוב רק אם שאיפתך בחיים היא להיות עובד מדינה.

בהרבה מקומות רציניים יתיחסו לעובדה שלמדת בחו"ל כיתרון (תלוי כמובן מה למדת) - ואחרי הכל תזכור שהראיון והידע שלך חשובים יותר מכל חתיכת נייר.

ושאלת המשך - למה לא לחפש עבודה בחו"ל לאחר מכן? אם כבר למדת שם אולי יהיה לך קל יותר למצוא שם עבודה

פורסם

קח בחשבון גם שלא כל אוניברסיטה בחו"ל יותר טובה מאוניברסיטה בארץ. אם אין לך סיבה מיוחדת (כסף/תנאי קבלה/תחום ספציפי שאי אפשר ללמוד בארץ וכו'), לא תמיד כדאי ללמוד בחו"ל.

פורסם

:lol: :lol: :lol:

אין חשיבות למקור התואר כל עוד מדובר במקום רציני ולא סתם באיזה אוניברסיטת שקר כלהוא. וגם זה חשוב רק אם שאיפתך בחיים היא להיות עובד מדינה.

בהרבה מקומות רציניים יתיחסו לעובדה שלמדת בחו"ל כיתרון (תלוי כמובן מה למדת) - ואחרי הכל תזכור שהראיון והידע שלך חשובים יותר מכל חתיכת נייר.

ושאלת המשך - למה לא לחפש עבודה בחו"ל לאחר מכן? אם כבר למדת שם אולי יהיה לך קל יותר למצוא שם עבודה

האמת שאונב' שקר כלשהן מקובלות לא פחות בארץ, לא קשה לקבל הכרה בתארים של "לימוד" מרחוק אפילו דרך האינטרנט כל עוד מדובר באונב' ממדינות גדולות באירופה(אונב Liverpool או דרבי לדוגמא), בעוד שאונב' אפילו אמיתיות ממזרח אירופה נדפקות קצת קשה יותר, בעיקר אחרי כל הסקנדלים שהיו על "תואר תמורת 1000 דולר" אצל עובדי המדינה בשנות ה-90.

אם אתה מתכנן ללמוד רפואה, או ארכיטקטורה(משפטים אי אפשר ללמוד בחו"ל, לפחות לא אם אתה מתכנן להיות עו"ד בארץ) או כל דבר אחר הדורש בחינת הסמכה בארץ תדע שלפעמים מקשים על זה, ובד"כ הרבה יותר קשה לעבור את הבחינה בגלל הבדלים בתוכניות הלימודים.

ועוד משהו זה שיש לך אזרחות ארופאית לא אומר שאתה יכול ללמוד בכל מדינה בזול, ברוב אירופה צריך להיות אזרח של המדינה בשביל לקבל שכ"ל מסובסד.

פורסם

חחח אם אתה מתכנן ללמוד ברומניה אני ממש לא מבין אותך

מילא אנגליה, גרמניה

אבל רומניה חח תהיה בריא

עריכה:

למרות שאתה יכול ללמוד ברומניה או רוסיה או כל מיני מדינות מהסוג הזה ולעבוד אחר כך בארץ אפילו במקצועות כמו רפואה

תראה כמה רופאים יש לנו בארץ שלמדו איפה שהוא באוקרניה והיום עובדים בבתי חולים או לחילופין הספיקו לעשות עוד תואר בטכניון בדרך

פורסם
  • מחבר

:))

תראו בקשר לאוניברסיטה - אני מתכוון ללכת לשם ללמוד 3 שנים במוסד מכובד שיש לו תנאי קבלה. אני לא התכוונתי ללכת לאיזה מוסד מפוקפק ולקנות תואר..

לצורך העניין אני רוצה ללמוד עכשיו טכנאי רנטגנאות ודימות (כן זה תואר).

בסופו של דבר אני מפחד שהמל"ג לא יכבד את התואר שלי או גרוע מזה - מעסיקים לא יקבלו אותי (קופות חולים ובתי חולים).

כמו שציינתי בהתחלה זאת אוניברסיטה מכובדת , לא ברמה והפרסטיג' של קיימברידג' או אוקספורד אבל משם יוצאים עם תואר מכובד.

לגבי לימודים בכל אירופה - כן כאזרח רומניה אני יכול ללמוד בכל מקום כל עוד השפה והכיס מאפשרים (יש תחומים הנלמדים אך ורק בשפת המקום).

לימודים חינם גם אפשריים - תלוי במוסד (יש לי חבר שהתחיל ללמוד בדנמרק , גם הוא אזרח רומניה וכרגע הכסף היחיד שהוא מוציא זה רק על שכר הדירה).

פורסם

לא מלמדים את המקצוע בארץ?

פורסם

:))

תראו בקשר לאוניברסיטה - אני מתכוון ללכת לשם ללמוד 3 שנים במוסד מכובד שיש לו תנאי קבלה. אני לא התכוונתי ללכת לאיזה מוסד מפוקפק ולקנות תואר..

לצורך העניין אני רוצה ללמוד עכשיו טכנאי רנטגנאות ודימות (כן זה תואר).

בסופו של דבר אני מפחד שהמל"ג לא יכבד את התואר שלי או גרוע מזה - מעסיקים לא יקבלו אותי (קופות חולים ובתי חולים).

כמו שציינתי בהתחלה זאת אוניברסיטה מכובדת , לא ברמה והפרסטיג' של קיימברידג' או אוקספורד אבל משם יוצאים עם תואר מכובד.

לגבי לימודים בכל אירופה - כן כאזרח רומניה אני יכול ללמוד בכל מקום כל עוד השפה והכיס מאפשרים (יש תחומים הנלמדים אך ורק בשפת המקום).

לימודים חינם גם אפשריים - תלוי במוסד (יש לי חבר שהתחיל ללמוד בדנמרק , גם הוא אזרח רומניה וכרגע הכסף היחיד שהוא מוציא זה רק על שכר הדירה).

תפנה למל"ג לפני התואר עם הסיליבוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים