עבור לתוכן

ARM Cortex M4 מול TI OMAP-L138

Featured Replies

פורסם

נכון, זה לא מעבדים אלא מיקרו-מעבדים...

ובכל זאת, מישהו יכול לתת לי איזו נקודת יחוס להשוואה בין הביצועים שלהם מבחינת יכולות DSP בעיקר?

על ה-cortex M4/M3 כתוב שהוא 1.25DMIPS/MHZ ואילו על ה-DSP של ה-OMAP-L138 מדגם C674x כתוב שהוא נותן בערך 3000MIPS. התרגום בין שני המספרים האלה כלל לא טרוייאלי כפי שמסתבר.

מישהו יכול אולי לעזור כאן? :nixweiss:

פורסם

השוואה בעייתית משהו, אתה מנסה להשוות בין Cortex M4/M3 שזו רק ארכיטקטורה לבין מעבד ממשי שמכיל גם ARM9 וגם dsp נפרד. אם כבר אתה משווה אתה צריך לקחת מעבד ספציפי שמכיל M3/M4 עם כל מה הנתונים שלו ומה שמגיע מסביב, נכון להיום לא נראה לי שקיים בכלל מימוש שמכיל M4.

ברמה התאורטית אתה לוקח את הנתון 1.25DMIPS/MHZ מכפיל במהירות המעבד, נניח 100Mhz (זו מהירות הגיונית למעבד כזה) ותקבל שה-Cortex יתן לך 125DMIPS, שזה כמובן מספר הרבה יותר נמוך משל ה-TI שמכיל מעבד dsp יעודי.

פורסם
  • מחבר

רב תודות!

אני מעוניין בהשוואה רק עם ה-DSP של ה-OMAP (ה-6748) בלי קשר ל-ARM. פשוט לא מצאתי את נתון ה-DMIPS שלו, רק MIPS ואני לא יודע לתרגם ביניהם.

פורסם

אתה צודק שאין שום דרך להשוות MIPS ל-DMIPS אבל האמת שבכל מקרה המספרים האלו מאוד לא מייצגים והשוואת ביצועים חייבת לקחת בחשבון את התוכנה באפליקציה הספציפית שאתה רוצה לבנות, הכי טוב להשתמש בסימולטור של שתי הארכיטקטורות, לבנות חישוב שמייצג את האפליקציה שלך ולהשוות ביצועים.

אם רק מסתכלים על הנתונים אז המספר 3000 ש-TI נותנים זה MMACs ולא MIPS. זה מדד מקובל ב-עולם ה-DSP ומייצג כמה פעולות כפל וחיבור (ב-dsp זו פעולה אחת) המעבד יכול לבצע וזה רלוונטי בעיקר לאפליקציות של פילטרים ו-fft. מקריאה יותר מעמיקה נראה שתכלס הנתון הזה הוא די רמאות, הם מגיעים אליו על ידי זה שהמעבד שלהם יכול לבצע 8 מכפלות של 8 ביט כל מחזור, תכפיל 8 ב-375mhz ותקבל 3000, זה אולי נכון אבל מי לעזאזל משתמש במשתנים של 8 ביט?

אם ננסה להשוות ביצועי DSP בצורה הוגנת יותר אז ל-ARM יש מכפל 32 ביט יחיד שמסוגל לבצע מכפלה אחת כל מחזור שעון, ל-TI יש שני מכפלי 32 ביט שמסוגלים לבצע פעולה כל מחזור ככה שאם הם רצים באותו תדר ה-TI יתן פי שתיים ביצועי DSP. במציאות ה-TI רץ בתדר 375Mhz, ה-ARM נראה לי שרץ בערך בחצי מזה (תלוי באיזה מעבד תבחר) ככה שבכללי ה-TI יהיה בערך פי 4 חזק בביצועי DSP.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה שוב!

מעבר ליכולות DSP, יש גם השפעה של ה-pipeline כמובן, מנגנוני ה-LOAD-STORE וכמובן מספר ה-ALU הזמינים.

אני ממשיך לנסות ולמצוא או נתון DMIPS עבור ה-6748 או נתון MIPS (שהוא בעייתי בהרבה) ל-M4 כדי בכל זאת לקבל איזשהו בסיס משותף להשוואה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים