עבור לתוכן

איך יודעים מתי למרוח משחה טרמית?

Featured Replies

פורסם

יש לי קירור freezer extrem

על המעבד

יש לי את המחשב כבר שנה וחצי וברוך השם אין בעיות

אבל הקרור ענק ואין סיכוי לראות את המעבד

איך אני יודע אם צריך למרוח משחה או משהו?

פורסם

המשחה לא "מתקלקלת" והמוליכות התרמית שלה מחזיקה שנים. אולי בעוד שנים היא תוליך פחות טוב, אבל עדיין תוליך מספיק. אם אתה לא רואה בעיה או שינוי בטמפרטורות אין שום סיבה לגעת או להחליף כלום. בטח לא אחרי שנה וחצי.

פורסם

מחדשים רק כאשר מפרקים קירור ממעבד.

(כן, אני יודע שהרבה לא יסכימו......)

פורסם

בדרך כלל כמו שאמרו שאר החברים הזמן עושה את שלו, בדרך כלל שתמש בEVEREST Ultimate Edition לראות מה המצב של החום במערכת שלך זה ליתר בטחון ובעתיד שאתה שיש עליה ביחס למה שהיה פעם אז כדיי כמו שאמרו להחליף את המשחה עדיף כל שנה ומשהו אם יש לך משחה ואתה יודע להתעסק כי חבל שתשבור איזה פין או משהו

פורסם

או לסיכום, בשני מצבים.

1. כשאתה מחליף גוף קירור למעבד.

2. כשיש עליה חריגה בטמפרטורת המעבד. עליה של 1-3 מעלות עם הזמן לא מהווה סיבה להחלפת משחה לדוגמה.

בדרך כלל, ואלא אם כן אתה אוהב להתעסק בנושא, אין צורך להחליף משחה למעט שני המקרים הנ"ל.

מי שהוא חובב קירור נלהב וכל מעלה חשובה לו (בנוסף לאפקט הפסיכולוגי של החלפת המשחה) יתעסק עם זה לעיתים יותר קרובות אולי.

משתמש ממוצע לא צריך לדאוג מהנושא הזה יותר מדי.

פורסם

בדיוק רציתי לפתוח תרד בנושא. אז אני אשאל כאן..

הטמפ' של המעבד שלי (amd x2 4800 קירור סטוק) היא 65 במנוחה. המחשב בן 3. האם יש סיבה להחליף משחה? היא עד כדי כך יכולה להשפיע על הטמפ'?

פורסם

הייתי מתחיל בלוודא שהסירקולציה במארז שלך תקינה. שהמארז וגוף הקירור נקיים מאבק ושהכבלים מסודרים ולא מפריעים לזרימת האוויר.

המעבד ב-OC כלשהו?

איך אתה בודק טמפרטורה?

זאת טמפרטורה גבוהה מדי למצב מנוחה וככל הנראה לאו דווקא בגלל המשחה התרמית. הבעיה כנראה במקום אחר, למרות שבמקרה כמו שלך אם הסירקולציה תקינה, גוף הקירור נקי ומחובר בצורה תקינה, והכבלים במארז מסודרים, לא יזיק לרענן משחה (ובעקיפין כך ניתן לוודא שאכן גוף הקירור יושב בצורה תקינה).

פורסם

הסיבה היחידה להחליף משחה טרמית היא כשהטמפרטורות לא תקינות או כשמחליפים/מפרקים את הצלעות קירור כי אז איכות הפריסה והיעילות נפגמת, מה גם שזאת הזדמנות.

פורסם

הייתי מתחיל בלוודא שהסירקולציה במארז שלך תקינה. שהמארז וגוף הקירור נקיים מאבק ושהכבלים מסודרים ולא מפריעים לזרימת האוויר.

המעבד ב-OC כלשהו?

איך אתה בודק טמפרטורה?

זאת טמפרטורה גבוהה מדי למצב מנוחה וככל הנראה לאו דווקא בגלל המשחה התרמית. הבעיה כנראה במקום אחר, למרות שבמקרה כמו שלך אם הסירקולציה תקינה, גוף הקירור נקי ומחובר בצורה תקינה, והכבלים במארז מסודרים, לא יזיק לרענן משחה (ובעקיפין כך ניתן לוודא שאכן גוף הקירור יושב בצורה תקינה).

אני בודק את הטמפ' עם HWMonitor (הל. אם מצפצף במאמץ בגלל הטמפ' - אז זה נראה לי די אמין), המעבד לא בOC, הסירקולציה תקינה, יש לי 4 מאווררים (2 מכניסים, 2 מוציאים), המארז והגוף נקיים (אני מנקה כל תקופה).

ארענן את המשחה ואדווח.

פורסם
  • מחבר

או לסיכום, בשני מצבים.

1. כשאתה מחליף גוף קירור למעבד.

2. כשיש עליה חריגה בטמפרטורת המעבד. עליה של 1-3 מעלות עם הזמן לא מהווה סיבה להחלפת משחה לדוגמה.

בדרך כלל, ואלא אם כן אתה אוהב להתעסק בנושא, אין צורך להחליף משחה למעט שני המקרים הנ"ל.

מי שהוא חובב קירור נלהב וכל מעלה חשובה לו (בנוסף לאפקט הפסיכולוגי של החלפת המשחה) יתעסק עם זה לעיתים יותר קרובות אולי.

משתמש ממוצע לא צריך לדאוג מהנושא הזה יותר מדי.

אהבתי את התשובה והניסוח שלך חחחח

תודה על העזרה אנשים!

אם תוכלו לענות לי גם בפוסט הנוסף שכתבתי פה בפורום בקשר לאיזה קירור זול לרכוש אני אודה לכם...

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=476955.0

פורסם

להבא חיפוש היה עונה לך על השאלה... :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים