עבור לתוכן

הלנת שכר

Featured Replies

פורסם

איזה שטות מוחלטת. בגלל אנשים כמוך מעסיקים עושקים עובדים. אתה צריך הוכחה? הוא לא קיבל משכורת! איזה עוד הוכחה אתה צריך? המעסיק טוען שכן שילם? אין בעיה. תפתח ספרים. תראה את המסמכים. אין מסמכים? באסה. הפסדת. אני הייתי גורר למשפט על 200 ש"ח. זה כסף שעבדתי בשבילו. החברה הרוויחה כסף על העבודה שלי. אין להם אומץ לא לשלם לספק, אבל לעובד זוטר כן. אפסים.

דרך אגב, על בירוקרטיה הזאת משלמים ריבית כמו הלוואה ממשפחת פשע. אני לא זוכר את החישוב המדוייק, אבל אם אצלי שכר 350 ש"ח תפח ל-900 ב-45 ימים, תחשוב כמה יתפח שכר של 2,000 ש"ח.

דורי, אני הייתי אוסף את כל העובדים שלא קיבלו משכורת (במיוחד עובדים שלא קיבלו שכר מחודש יוני) והולך יחד איתם לבית משפט. השופט יעשה מהבוס שלך קציצות. ירשיעו אותו בעבירה פלילית, יסגרו את העסק ואתם תקבלו שכר + פיצויים על הלנת שכר + הוצאות משפט + עוגמת נפש.

תגיד לי לב? אתה אמיתי או עם הבנה של בן 15? באיזה יקום בדיוק זה עובד על פי החוקיות שלך? אתה בכלל יודע איך פועלת פרוצדורה משפטית? כנראה שלא.

אתה מוזמן ללכת למשפט עם כל אחד,אני אדם חושב,כמו שאני מניח שפותח הדיון הוא. אדם חושב ימחל על כבודו ולא יסכן 2000 ש"ח דמי טרחה בסיסיים לעו"ד.

אני אישית מכיר כמה מקומות שיצאו בלי כל הבלבולי מוח שרשמת על הלנת שכר,ואין כזה דבר 100 אחוז של קייס,במיוחד לאדם הדיוט כמוני כמוך מהישוב שלא יודע בדיוק מה צריך לעשות בנבכי הבירוקרטיה המשפטית.

בקיצור הויכוח מיותר,פותח הדיון עשה כראות עיניך. רק היזהר מעצות אחיתופל של אנשים שחושבים שהם יודעים הכל.

• תגובות 33
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
לא מכיר עו"ד נורמלי שלא לוקח כסף על ייעוץ,כולל ראשוני. אם כן הוא חובבן ועלוב.

תראה כולם פה מתלהמים וזורקים "קח אותו למשפט" . השאלה היא כמה כסף הוא הלין לך. תחשוב על זה כהליך לא כלכלי אם עלויות המשפט עשויות לעבור את עלויות ההלנה.

התחשיב פשוט. מחיר פגישה עם עו"ד נורמלי הוא בין 200-600 ש"ח ומכתב בערך באותו עלות. לכן אם ההלנה היא על מעל כמה אלפי שקלים ויש לך קייס (כלומר הוכחות מובהקות) תתבע. אם פחות מ2000-3000 תנשוך שפתיים ותחכה עוד כמה זמן. לפעמים עדיף להתעצבן חודש ולקבל בסוף מאיזה קוף שמלין משכורת מצ'וקמקת במקום ללכת לבירוקרטיה. בהצלחה.

אני לא מכיר עו"ד שגובה כסף על ייעוץ ראשוני, ויצא לי לפגוש הרבה עו"ד (יותר מדי), בהרבה נושאים שונים.

פורסם

תגיד לי לב? אתה אמיתי או עם הבנה של בן 15? באיזה יקום בדיוק זה עובד על פי החוקיות שלך? אתה בכלל יודע איך פועלת פרוצדורה משפטית? כנראה שלא.

אתה מוזמן ללכת למשפט עם כל אחד,אני אדם חושב,כמו שאני מניח שפותח הדיון הוא. אדם חושב ימחל על כבודו ולא יסכן 2000 ש"ח דמי טרחה בסיסיים לעו"ד.

אני אישית מכיר כמה מקומות שיצאו בלי כל הבלבולי מוח שרשמת על הלנת שכר,ואין כזה דבר 100 אחוז של קייס,במיוחד לאדם הדיוט כמוני כמוך מהישוב שלא יודע בדיוק מה צריך לעשות בנבכי הבירוקרטיה המשפטית.

בקיצור הויכוח מיותר,פותח הדיון עשה כראות עיניך. רק היזהר מעצות אחיתופל של אנשים שחושבים שהם יודעים הכל.

ביקום בו מעסיקים נשלחו לכלא על זה שלא שילמו לעובדים וחטפו קנסות שהם לא חלמו בחלומות הכי גרועים שלהם. אתה חושב שזה בדיחה? תביעה קטנה בסגנון "אוי החנות לא נתנה לי אחריות"? הלנת שכר זו עבירה מאד חמורה והלנת שכר מינימום חמורה אף יותר.

אתה לא אדם חושב, אתה אדם סמרטוט. הפנטזיה הרטובה של כל מעסיק נוכל. מישהו שהם מנפנפים, הוא מתייאש והם חוסכים אלפי שקלים במשכורות. בן אדם ניתק לדורי בפנים. זה לא "לך תזדיין לא תראה ממני שקל" מספיק ברור בשבילך? אז הוא יחכה חודש, חודשיים, שלושה. ירוץ אחרי המעסיק, יבכה, יתחנן, ישפיל את עצמו ומה אחר כך? יתייאש ולא יראה אגורה. חודש (אולי יותר) עבד בהתנדבות.

לא צריך לחכות או לדבר בנימוס. החוק נמצא לצידו. קודם כל שולחים מכתב מאיים. אם למעסיק יש מספיק שכל בקודקוד הוא ישלם. אם לא מתקדמים הלאה. לא מוותרים במיוחד כאשר בית הדין לעבודה זה בית הדין הכי יעיל בארץ וניתן להשיג צדק בחודשים ספורים.

דרך אגב, אני הלכתי ראש בראש ברשת תחנות דלק בגלל 350 ש"ח. (לא כולל פיצויים על הלנת שכר, כמובן) אתה בטח היית אומר "זה בסך הכל 350 ש"ח. לא נורא". בגלל עובדים כמוך מעסיקים לא משלמים משכורת.

פורסם

דן,אימי עו"ד בעלת משרד ומעורה היטב בנושא. עו"ד שמכבד את עצמו והמקצוע לא ייתן לך ייעוץ חינם בטלפון או בפגישה. או שדיברת על ייעוץ כללי מאוד (כמו "כדאי לך לתבוע") או עו"ד מתחיל שנואש לפרנסה.

לב,אם באיזה צורה בראשך המעוות חשבת שאני תומך בהלנת שכר אשפז את עצמך בבקשה. אני לומד משפטים ויודע דבר או שניים על המערכת והדברים שאני זורק.

מכיוון שאין לי מה להתווכח תמשיך בשלך,אתה צודק. תתבע ותעשה כראות עינייך.

פורסם

גש לעו"ד ידידי וזמבר לו ת'צורה,ותפרסם גם את שם החברה שבה הועסקת.ואם הגעת לתפקיד דרך לשכת העבודה המעסיק הזה הולך לסגור ת'באסטה.

יש לנו המון כשלים במדינה אבל על העיניין הזה המדינה לא עושה חשבון למעסיקים.אין לו שום סיכוי נגדך ממש כאילו היית אישה. פגיעה בזכויות העובד במדינה שקולה להתאבדות מקצועית

פורסם

דן,אימי עו"ד בעלת משרד ומעורה היטב בנושא. עו"ד שמכבד את עצמו והמקצוע לא ייתן לך ייעוץ חינם בטלפון או בפגישה. או שדיברת על ייעוץ כללי מאוד (כמו "כדאי לך לתבוע") או עו"ד מתחיל שנואש לפרנסה.

לב,אם באיזה צורה בראשך המעוות חשבת שאני תומך בהלנת שכר אשפז את עצמך בבקשה. אני לומד משפטים ויודע דבר או שניים על המערכת והדברים שאני זורק.

מכיוון שאין לי מה להתווכח תמשיך בשלך,אתה צודק. תתבע ותעשה כראות עינייך.

חסר עמותות שנותנות יעוץ בחינם? חוץ מזה אתה בקרוב מאד תהיה עורך דין נואש. תעזור לבחור.

פורסם
  • מחבר

אז לפי מה שזה נראה עוד כמה שעות אני אלך למסעדה לקבל את המשכורת (במזומן).

הוא התקשר אלי ושאל אותי אם זה הגיוני שמגיע לי 3000, מתוך צעד טיפשי/מוסרי אמרתי לו שלא, ושעבדתי כך וכך שעות ולא בסופ"שים.

בכל מקרה כאשר אני אפגש איתו אני אודיע לו שזה לא הולך להגמר בקרוב, ושירשום לעצמו ששישי הבא מתקיימת הפגנה, ותביעה קבוצתית בדרך אליו.

בתור אדם בעל אגו נפוח במיוחד הוא לא יתרגש מזה ויגיד לי לעשות מה שבא לי וללכת לחפש...

אז אני אלך לחפש, עו"ד :D

פורסם

אל תגיד לי שעבדת בשחור. :bash: מילאת טופס 101/כרטיס עובד? אם עבדת בשחור אתה יכול לשכוח מהכל. לא עורך דין ולא נעליים. תגיד תודה אם תראה ממנו שקל.

פורסם

^ האחריות להנפקת תלושי שכר, ניכויי מס וכו' מוטלת על המעסיק למיטב הבנתי. אם המעסיק לא מנפיק תלושי שכר, כנראה שהוא גם לא משלם מסים בעצמו (אחרת זה מנוגד לאינטרס שלו). זה אומר שיהיה לו עוד פחות אינטרס ללכת למשפט.

פותח הדיון - תמסור לו בע"פ שאם לא תקבל את השכר המגיע לך, שיצפה לקשיים מול רשויות המס...

פורסם

אז לפי מה שזה נראה עוד כמה שעות אני אלך למסעדה לקבל את המשכורת (במזומן).

הוא התקשר אלי ושאל אותי אם זה הגיוני שמגיע לי 3000, מתוך צעד טיפשי/מוסרי אמרתי לו שלא, ושעבדתי כך וכך שעות ולא בסופ"שים.

בכל מקרה כאשר אני אפגש איתו אני אודיע לו שזה לא הולך להגמר בקרוב, ושירשום לעצמו ששישי הבא מתקיימת הפגנה, ותביעה קבוצתית בדרך אליו.

בתור אדם בעל אגו נפוח במיוחד הוא לא יתרגש מזה ויגיד לי לעשות מה שבא לי וללכת לחפש...

אז אני אלך לחפש, עו"ד :D

אני לא מבין למה אתה צריך להמשיך את זה עם הפגנות/תביעה אם אתה הולך "עוד כמה שעות" לקבל את המגיע לך...

פורסם
  • מחבר

למה?

כי זה לא שהוא יפסיק עם ההתנהגות הזאת, הוא ימשיך לשלם לעובדים שכר באיחור.

כבר הייתה הפגנה, זה לא עזר בעניין התשלומים אבל זה פגע לו בכיס והראה לו שהעובדים לא פראיירים.

וחוץ מזה העבודה שקיבלתי את הכסף (בכמעט חודש איחור) לא פותרת כלום, הוא התייחס אלי כמו לילד מפגר בחודש האחרון ולא הפסיק לשקר.

גם עכשיו הוא מתווכח איתי שמגיע לי 1140 ולא 1214.

פורסם

בן כמה אתה והאם עבדת בשחור?

פורסם

^ האחריות להנפקת תלושי שכר, ניכויי מס וכו' מוטלת על המעסיק למיטב הבנתי. אם המעסיק לא מנפיק תלושי שכר, כנראה שהוא גם לא משלם מסים בעצמו (אחרת זה מנוגד לאינטרס שלו). זה אומר שיהיה לו עוד פחות אינטרס ללכת למשפט.

פותח הדיון - תמסור לו בע"פ שאם לא תקבל את השכר המגיע לך, שיצפה לקשיים מול רשויות המס...

נכון, אבל זו גם אחריות של עובד לעבוד במקום עבודה מסודר עם תלוש שכר. במקרה הזה שניהם עבריינים. המעסיק בהחלט יכול להסתבך עם רשויות המס, אך פותח הדיון לא יראה שקל. [br]פורסם בתאריך: 7.10.2010 בשעה 19:21:45

וחוץ מזה העבודה שקיבלתי את הכסף (בכמעט חודש איחור) לא פותרת כלום, הוא התייחס אלי כמו לילד מפגר בחודש האחרון ולא הפסיק לשקר.

גם עכשיו הוא מתווכח איתי שמגיע לי 1140 ולא 1214.

הסכמת לעבוד בשחור. בעיה שלך. חכם אתה לא.

פורסם

נכון, אבל זו גם אחריות של עובד לעבוד במקום עבודה מסודר עם תלוש שכר. במקרה הזה שניהם עבריינים. המעסיק בהחלט יכול להסתבך עם רשויות המס, אך פותח הדיון לא יראה שקל. [br]פורסם בתאריך: 7.10.2010 בשעה 19:21:45

השאלה כמה זמן הבחור עבד שם...אי אפשר לדעת מראש אם המעסיק יתן לו תלוש שכר או לא...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים