עבור לתוכן

הלנת שכר

Featured Replies

פורסם

מישהו פעם הגיש תלונה/תביעה על הלנת שכר?

אשמח לדעת על הפרוצדורה ממקור ראשון..

תודה

• תגובות 33
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בית דין לעבודה. תמצא עו"ד טוב שמתעסק בתחום, קבל ממנו הצעת מחיר, והוא כבר ידע ויסביר לך מה לעשות.

תפנה קודם בכתב למעסיק, ודרוש ממנו את המגיע לך, תוך ציון שתשובה שלילית תגרור הליכים משפטיים.

פורסם
  • מחבר

אין אפשרות לעשות את זה בלי עו"ד? הרי למעסיק אין מה לטעון נגד ולי אין מה להוכיח, השכר פשוט לא הגיע.

האם אפשר גם להגיש תלונה במשטרה על הלנת שכר? מה ההשלכות על המעסיק?

אני מדבר עם המעסיק פעם ביום, התשובה הרגילה זה "מחר" בנוסף לתירוצים שונים.

אני גם לא היחיד, הוא הלין את השכר לכל העובדים, יש כאלו שעוד לא קיבלו מיוני.

פורסם

לא מדובר בעבירה פלילית, כך שמשטרה לא תעזור לך.

היות ולא מדובר על בית משפט לתביעות קטנות, אלא בבית משפט לענייני עבודה, ישנו הליך בירוקרטי מסוים שעליך להיות בקיא בו. האמת יתכן ואפשר ללמוד זאת לבד, אך אינני יודע אם אתה יכול לייצג את עצמך במידה ואינך עו"ד.

אין מה לדבר עם המעסיק. תפנה בכתב - דואר רשום.

פורסם
  • מחבר

האם העניין של המכתב יעזור לי בעניין של התבעיה? כי יותר פשוט שאני אלך לראות אותו לא?

תאמת עד סופ"ש אני אקבל משכורת ממקום אחר (תראו מזה, אפילו לפני ה10, והחלאה לא מביא כבר חודש) אז מצידי שיקח את הזמן עם הכסף, אני לא רוצה להלחיץ אותו.

ככה אני אקבל יותר פיצוי :D

פורסם

העניין עם המכתב יראה קודם כל שאתה רציני, ועלול לגרום למעסיק לשלם לך משכורת. שנית, בבית המשפט, זה יראה יותר טוב שפנית קודם כל למעסיק בצורה מסודרת (ותהיה לך הוכחה לכך) והוא בחר להתעלם.

פורסם

בית משפט לענייני עבודה מחייב יצוג על ידי עורך דין. יכול להיות שהפרשה תגמר ברגע שהמעסיק שלך יקבל מכתב, יכול להיות שזה יגיע לבית משפט אבל אתה חייב להיות מיוצג.

תמצא כמה עורכי דין בתחום איפה שאתה גר ותראה ממי אתה מתרשם. בדרך כלל פגישה ראשונה איתם היא ללא התחייבות והם יגידו לך מה הסיכויים בתיק.

פורסם

הלנת שכר מינימום זו עבירה פלילית. שלח למעסיק מכתב בדואר רשום עם אישור מסירה . במכתב תפרט מתי עבדת, כמה זמן ומה מגיע לך. בנוסף דרוש פיצויים על הלנת שכר. תציין שאם השכר לא ישולם (ובנוסף פיצויים!) תגיש תביעה לבית הדין לעבודה. אני מבטיח לך שתוך שבוע אתה מקבל את הכסף לחשבון הבנק. אף מעסיק לא ילך לבית הדין. אין לו סיבה ללכת. הוא יפסיד. בעיה שהם חושבים שרוב העובדים שלהם אידיוטים גמורים שלא מודעים לזכויות (לצערי זה נכון) ואפשר לעשוק אותם. שמור את כל הקבלות. זו הוכחה שניסית לסגור את העניין עם המעסיק ופנית לבית משפט רק מחוסר ברירה.

במקרה היה לי אירוע דומה בתחנת דלק. עבדתי מספר ימים והתחנה החליטה לא לשלם לי. חודש רדפתי אחרי המנהל וקיבלתי הבטחות שאוטוטו השכר נכנס. בסופו של דבר שלחתי מכתב רשום עם אישור מסירה להנהלת החברה במכתב דרשתי תשלום שכר ופיצויים על חודש וחצי הלנת שכר. כעבור יומיים יוצרת איתי קשר פקידה. הם כמובן סירבו לשלם את הפיצויים, השיחה התנהלה בטון מזלזל מצד הפקידה כי איך מתדלק מושתן בכלל מעז לדרוש משהו אך את השכר קיבלתי. על הפיצויים אני לא מוותר.הם יקבלו ממני עוד מכתב ואם לא יסכימו לשלם תביעה. [br]פורסם בתאריך: 6.10.2010 בשעה 18:15:58

אין אפשרות לעשות את זה בלי עו"ד? הרי למעסיק אין מה לטעון נגד ולי אין מה להוכיח, השכר פשוט לא הגיע.

האם אפשר גם להגיש תלונה במשטרה על הלנת שכר? מה ההשלכות על המעסיק?

אתה לא צריך להוכיח דבר. חובת הוכחה נמצאת על המעסיק. הוא טוען שקיבלת שכר? אין בעיה. תפתח ספרים. איפה הניירת? איפה הוכחה? תפקידך להוכיח שניסית לדבר איתו ופנית לבית משפט רק מחוסר ברירה. תשלח מכתבים בדואר רשום עם אישור מסירה ושמור את הקבלות. על הלנת שכר המעסיק מחוייב לשלם ריבית מטורפת. בתחנת דלק הייתי אמור להרוויח בסביבות ה-350 ש"ח עם ריבית של חודש וחצי הסכום תפח ל-900.

פורסם
  • מחבר

עכשיו דיברתי איתו והוא ניתק לי בפנים, אני ממש עוצר את עצמי להשאר על גבול החוקיות.

פורסם

בית משפט לענייני עבודה מחייב יצוג על ידי עורך דין. יכול להיות שהפרשה תגמר ברגע שהמעסיק שלך יקבל מכתב, יכול להיות שזה יגיע לבית משפט אבל אתה חייב להיות מיוצג.

תמצא כמה עורכי דין בתחום איפה שאתה גר ותראה ממי אתה מתרשם. בדרך כלל פגישה ראשונה איתם היא ללא התחייבות והם יגידו לך מה הסיכויים בתיק.

לא מכיר עו"ד נורמלי שלא לוקח כסף על ייעוץ,כולל ראשוני. אם כן הוא חובבן ועלוב.

תראה כולם פה מתלהמים וזורקים "קח אותו למשפט" . השאלה היא כמה כסף הוא הלין לך. תחשוב על זה כהליך לא כלכלי אם עלויות המשפט עשויות לעבור את עלויות ההלנה.

התחשיב פשוט. מחיר פגישה עם עו"ד נורמלי הוא בין 200-600 ש"ח ומכתב בערך באותו עלות. לכן אם ההלנה היא על מעל כמה אלפי שקלים ויש לך קייס (כלומר הוכחות מובהקות) תתבע. אם פחות מ2000-3000 תנשוך שפתיים ותחכה עוד כמה זמן. לפעמים עדיף להתעצבן חודש ולקבל בסוף מאיזה קוף שמלין משכורת מצ'וקמקת במקום ללכת לבירוקרטיה. בהצלחה.

פורסם

אכן עצור את עצמך - מזה ממש לא יצא לך כלום.

גם לי קרה מקרה דומה בחברת שמירה והנה כמה דגשים:

לב צודק עם המכתב הרשום וחשוב לציין מה שהוא רשם + לציין זמן סביר כמו שבועיים ממסירת המכתב עד להגשת התביעה בו המעסיק יוכל ליצור עמך קשר ולפרוע את חובו,שם העסק מקומו ושם מלא של המעסיק ,מספר השעות שעבדת ובאיזה חודשים ובאיזה תעריפים(כמו שעות נוספות לילה וכדו) ולא לשכוח הסעות וכדו.

כמובן לשמור עותק של המכתב ולפרט שם הכל - זו הוכחה למשפט אם צריך, אך בתקווה שלא תזדקק לזה.

אם יש לך מכר עורך דין שיעזור לך לנסח זה יכול לעזור.

אתה לא זקוק לייצוג של עורך דין בבית הדין לעבודה ואין כמעט מצב שתפסיד אם אכן עבדת את השעות.

אל תוותר על שקל אבל גם אל תעשה שטויות.

אני אישית שלחתי מכתב שלא נענה ואז שלחתי את התביעה לתשלום שכר עבודה:

http://elyon1.court.gov.il/heb/avoda/forms.htm

ואז הם התעשתו.

העלות היחידה היא משלוח המכתבים, הזמן שאתה מקדיש להם והעצבים שאתה חוטף.

פורסם

לא מכיר עו"ד נורמלי שלא לוקח כסף על ייעוץ,כולל ראשוני. אם כן הוא חובבן ועלוב.

תראה כולם פה מתלהמים וזורקים "קח אותו למשפט" . השאלה היא כמה כסף הוא הלין לך. תחשוב על זה כהליך לא כלכלי אם עלויות המשפט עשויות לעבור את עלויות ההלנה.

התחשיב פשוט. מחיר פגישה עם עו"ד נורמלי הוא בין 200-600 ש"ח ומכתב בערך באותו עלות. לכן אם ההלנה היא על מעל כמה אלפי שקלים ויש לך קייס (כלומר הוכחות מובהקות) תתבע. אם פחות מ2000-3000 תנשוך שפתיים ותחכה עוד כמה זמן. לפעמים עדיף להתעצבן חודש ולקבל בסוף מאיזה קוף שמלין משכורת מצ'וקמקת במקום ללכת לבירוקרטיה. בהצלחה.

איזה שטות מוחלטת. בגלל אנשים כמוך מעסיקים עושקים עובדים. אתה צריך הוכחה? הוא לא קיבל משכורת! איזה עוד הוכחה אתה צריך? המעסיק טוען שכן שילם? אין בעיה. תפתח ספרים. תראה את המסמכים. אין מסמכים? באסה. הפסדת. אני הייתי גורר למשפט על 200 ש"ח. זה כסף שעבדתי בשבילו. החברה הרוויחה כסף על העבודה שלי. אין להם אומץ לא לשלם לספק, אבל לעובד זוטר כן. אפסים.

דרך אגב, על בירוקרטיה הזאת משלמים ריבית כמו הלוואה ממשפחת פשע. אני לא זוכר את החישוב המדוייק, אבל אם אצלי שכר 350 ש"ח תפח ל-900 ב-45 ימים, תחשוב כמה יתפח שכר של 2,000 ש"ח.

דורי, אני הייתי אוסף את כל העובדים שלא קיבלו משכורת (במיוחד עובדים שלא קיבלו שכר מחודש יוני) והולך יחד איתם לבית משפט. השופט יעשה מהבוס שלך קציצות. ירשיעו אותו בעבירה פלילית, יסגרו את העסק ואתם תקבלו שכר + פיצויים על הלנת שכר + הוצאות משפט + עוגמת נפש.

פורסם

אם הוא מנצח במשפט, מה שסביר ויקרה בהנחה והמקרה הוא כפי שהוא מתאר אותו,

רוב הסיכויים במקרה כזה שהשופט יטיל על המעסיק את עלויות המשפט - כלומר שכר טרחת עו"ד של התובע.

פורסם

טוב אני לא מומחה , אני מכיר רק את המקרה שלי.... ואכן לא הגעתי למשפט עצמו

בכל מקרה אני הגעתי לכל מה שצריך לעשות על ידי זה שקפצתי לסניף ההסתדרות החדשה בקרוב למקום מגורי.

מכיוון שאני לא חבר הסתדרות או קטין האחראי שם אמר שהם לא ייצגו אותי אבל הסביר לי שלב שלב מה לעשות.

והוא הסביר לי שלא צריך ייצוג ולא בטיח ואם יש לי את השעות רשומות והכל... אי אפשר להפסיד.

פורסם

dori - תקליט אותו בטלפון...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים