עבור לתוכן

בעיה עם ה QUAD 6600

Featured Replies

פורסם

שלום .

רק אתמול החלפתי כרטיס מסך ( 8600 - GTS 450 ) , וכאמור לא היה אמור להיות שם צוואר בקבוק עם המעבד .

הביצועי מערכת + משחקים נוראיים , וכמובן שהתייעצתי עם רבים ב"פורום כרטיסי מסך " בנוגע לבעיה .. והגענו למסקנה שצריך לחכות

לDRIVER עדכני .

אך כשהרצתי 3DMARK 06 ֹ( מספר פעמים ) , שמתי לב שהמעבד מוציא פשוט תוצאות נוראיות . במקרה הכי גרוע 200 + ובמקרה הכי טוב 1800 .

בהתחלה חשבתי אולי על בעיית התחממות יתר , וישבתי שעה על סידור חוטים במארז + החלפת משחה טרמית למעבד . שיפור במעלות אבל כלום בפועל .

ברצוני לדעת אילו תוכנות קיימות עדכניות ישנן לבדיקת ביצועי מעבד .

תודה .

פורסם

יש לך 3 אפשרויות , כרטיס מסך תקול, או ספק תקול , אני בדרך כלל ממליץ על פירמוט מלא (זה מעצבן כמה אנשים) בכדיי לשלול כל בעיה קטנה במערכת הWIN7 או XP , כך תדאו שאין בעיה במערכת ההפעלה, רק לאחר שפירמטה והתקנתה הכל מחדש ,תבדוק את המערכת עוד פעם,מעבד Q6600 לא מבייש את הפירמה ,זה מעבד די חזק, אתה צריך לקבל ניקוד של 12000 +- ב3DMARK06 , או מינימום 10000 נקודות, אם לאחר הפירמוט תקבל ניקוד נמוך ,סימן שיש בעיה בכרטיס מסך , לגביי הספק תבדוק עם הכרטיס 8600 הישן שלך ביצועים , אם תיראה שינויי לרעה , אז הספק לא תקין.

פורסם

תתחיל מאיפוס ה-BIOS.

אחר כך תבדוק בעזרת CPU-Z מהי המכפלה (והתדר) של המעבד במנוחה ובמאמץ.

תאמץ את המעבד בעזרת כלי ייעודי כמו OCCT או כל כלי מתאים אחר ממדור הקבצים להורדה.

כמו כן, במקביל תבדוק טמפ' עם Real Temp במנוחה ובמאמץ.

מהו דגם לוח האם שלך ומהי גרסת ה-BIOS (את שני הפרטים, אם אתה לא יודע אותם, תוכל למצוא בלשונית Mainboard של CPU-Z).

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העזרה .

לוח אם : Intel DP35DP

ביוס : DPP3510J.86A.0293.2007.1002.1519

פורסם

אז מהבחינה הזאת המעבד נתמך בגרסת ה-BIOS הזאת ולא כאן מקור הבעיה.

תנסה את מה שהצעתי בהודעה הקודמת ובצע את הבדיקות כדי לוודא שהמעבד מתפקד בצורה תקינה.

פורסם

שלום,

יש לי שני מחשבים עם הלוח הזה ושני Q6600.

תתחיל בעדכון BIOS

העדכני: 7/15/2009, 0572

פורסם

אני ממליץ מאוד לא לעדכן ישר BIOS כי זה תהליך שיש בו סיכון מסוים. קודם אני ממליץ לנסות לאתר את מקור הבעיה. ייתכן שיהיה צורך לעדכן BIOS בסופו של דבר, אבל כך סתם כפעולה ראשונה אני ממליץ להימנע.

פורסם
  • מחבר

אוקיי , ערכתי בדיקה ב OCCT לכרטיס מסך ( 15 דקות ) , ולא נמצאו שום בעיות .

ערכתי גם בדיקה בת 10 דקות למעבד , שם הוא הגיעה לטמפ' מקסימלית של 60 מעלות , וגם שם ללא שיגאות .

אני אאפס את ביוס עכשיו ואחזור עם עידכון .

פורסם

שי רשום עוד משהו:

אחר כך תבדוק בעזרת CPU-Z מהי המכפלה (והתדר) של המעבד במנוחה ובמאמץ.

:)

פורסם
  • מחבר

במנוחה :

X 6

1600

במאמץ :

X 9

2400

ד''א המעבד פתאום עלה ל 100 אחוז LOAD עכשיו ללא שום סיבה מיוחדת , והוא ככה כבר 5 6 דקות .. (בין 90 -100 אחוז LOAD )

פורסם

מבחינת המכפלות זה תקין. הייתי מנסה בכל זאת לאפס BIOS.

בשלב הבא הייתי בודק מה מעדכנים עדכוני ה-BIOS. אולי יש שם התייחסות למשהו שניתן לשייך אותו לתיקון/שיפור של התקשורת בין המעבד והגשר הצפוני.

תבדוק במנהל המשימות איזה תהליך משתמש באחוז הגבוה ביותר במעבד ומי גורם לאחוז השימוש הזה.

עריכה: על פי פירוט התיקונים בעדכוני ה-BIOS באתר היצרן יש סיכוי שעדכון לגרסה האחרונה ייפתור במידה מסוימת את הבעיה שלך.

אם איפוס BIOS לא פתר אותה ואם אתה בטוח שהבעיה היא כללית ולא רלוונטית רק ליישום מסוים, אז יש היגיון בלנסות לעדכן BIOS.

אגב, אמרת שהבעיה הופיעה רק אחרי שהחלפת כרטיס מסך. איזה ספק כוח יש לך במחשב?

פורסם
  • מחבר

ספק כוח חדש , שיש חילוקי דעות רבים עליו . HuntKey V-P power 550

החנות שבה נקנה הספק זוהי חנות טובה שאני קונה בה לרוב , אבל אם יתברר שהבעיה נובעת מהספק הזה ( שנאמר לי בחנות שיחזיק בכיף את המערכת עם הכרטיס הנוכחי GTS 450 ) , בהחלט לא אחזור לקנות שם שוב .

פורסם

אם אני לא טועה מדובר בספק ג'נרי. בין היתר הבעיה עם הספקים האלה היא שערך ההספק שלהם הוא לא מדויק. ערך ההספק לבדו לא אומר כלום בנוגע ליכולת של ספק להחזיק מערכת מסוימות. צריך לבדוק את כמות הזרם (אמפר) בכל אחת ממסילות המתח, בעיקר במסילת או מסילות ה-12V.

אם ננסה להציג את הדברים ביחידת הספק, אז ספק ג'נרי שמפורסם כמספק 550W יכול לספק בפועל כל ערך שבין 250-400W (וזה גם משנה עם הזמן) וזאת אחת הסיבות (יש גם עוד מספיק נוספות) בגללן ממליצים פה שוב ושוב להימנע מרכישת ספקים ג'נריים באופן כללי, ועל אחת כמה וכמה עבור מערכות שצורכת כמות גדולה של אנרגיה.

בנוסף, ספק כוח, כמו כל רכיב, איכותי ככל שיהיה, עלול לא להיות תקין גם כשהוא חדש.

מפה ניתן להמשיך בשתי דרכים:

1. לבדוק עם ספק כוח אחר (רצוי איכותי בהספק של 400W ומעלה), רק לשם הבדיקה.

2. לעדכן BIOS ולבדוק אם זה שינה משהו.

יכול להיות שהפתרון הוא משולב, גם הספק לא משהו וגם עדכון BIOS יעזור, אבל בעקבות העדכון האחרון שלך אני מתחיל לחשוד שדווקא הספק עשוי להיות מקור הבעיה המיידי יותר.

פורסם
  • מחבר

"ספק ג'נרי שמפורסם כמספק 550W יכול לספק בפועל כל ערך שבין 250-400W (וזה גם משנה עם הזמן) "

פה אני חושב שעלינו על משהו . "הזרם משתנה עם הזמן , ומשפיע כך גם על ביצועי הכרטיס במשחקים בזמן שונה , ובמשחקים שדורשים מהכרטיס הרבה הוא לא מצליח לספק את הזרם הדרוש .

אשכרה זה מתאר את המצב שלי .

לפעמים הוא מצליח להריץ COD:MW2 / MOH בצורה מעולה , ולפעמים בקושי על 30 FPS ומטה .. כמו שאמרת , זה משתנה .

ובנוסף , ברגע שאני מחבר את הכרטיס עם ה PCI-E, הוא בכלל מראה תוצאות נמוכות מאוד , וברגע שאני מחבר אותו עם המתאם ( 2 מולקס ל PCI אחד של 6 ) , הוא מראה ביצועים יותר טובים , אך עדיין לא יציבים .

סעמק .. אין סיכוי לקבל החזר על הספק ? למרות שהוא נקנה לפני פחות מחודש

פורסם

עם ספקים ג'נריים יש מכלול של בעיות, זאת רק אחת מהן. ספק ג'נרי כמעט אף פעם לא מספק את ההספק הנקוב, ועיקר הבעיה היא כמות הזרם שהוא מספק במסילת ה-12V. אגב, גם ספק ג'נרי אמור לספק פחות או יותר את הזרם שהוא מספק (שלא בטוח שהוא מספיק ביחס לדרישות המערכת). אם יש לך תנודות גדולות בזרם או במתח, ייתכן מאוד שספק הכוח פשוט לא תקין.

מצד שני, עד שלא תתבצע בדיקה לא ניתן לקבוע בוודאות שאכן הספק הוא מקור הבעיה.

אם נניח החלטת שעדיף לך בכל מקרה, גם אם במקרה הספציפי הזה הספק הוא לא מקור הבעיה, להחליף אותו לספק איכותי, אני ממליץ לך להתייעץ בספורום 'ספקים ומארזים' כדי שתקבל המלצה על הספק המשתלם ביותר במסגרת התקציב שלך.

אם לא, תנסה קודם להשיג מחבר ספק כוח סביר לבדיקה ולפי תוצאותיה תחליט איך להמשיך.

בקשר לספק הנוכחי, זה עניין שלך מול החנות ואין טעם להיכנס לדיון בנושא כי זה לא בשליטת חברי הפורום. רק שהמלצה חמה לעתיד, גם אם יתברר שבמקרה הזה לא הספק הוא מקור הבעיה, כדאי תמיד להשקיע בספק כוח איכותי שמתאים לדרישות המערכת. בטח כשמדובר במערכת למשחקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים