עבור לתוכן

תזמון זיכרונות 1600Mhz על לוח GA-X58A-UD3R

Featured Replies

פורסם

יש זיכרונות Corsair Dominator CMP6GX3M3A1600C7 ולוח אם GA-X58A-UD3R שתומך ב2200/1333/1066/800.

השאלה: איך לקנפג את הזיכרונות האלה שיעבדו בצורה אופטימלית עם הלוח הזה? האם עדיף להוריד אותם ל1333 או להעלות ל2200?

תודה מראש.

:)

פורסם

עדיף להגדיר כ-1333Mhz.

כדי להגיע ל-1600 תצטרך להעלות את תדר הבסיס ואז בעזרת המחלק להגיע ליחס כזה שייתן לך 1600. או במילים פשוטות לבצע OC למערכת. כמו כן תקפיד שהמתח לא עולה על 1.65V ואם אתה מגדיר אותם כ-1333 אז הייתי אפילו מנסה להוריד את המתח לאזור ה-1.6V (אולי אפילו 1.5V, כמובן תבצע בדיקות יציבות בעזרת Memtest) או מנסה להדק תזמונים.

באופן כללי, אם אתה לא מתכנן לבצע OC למערכת, אז די מיותר להתחיל להתעסק בזה רק בשביל התדר של הזכרון שהוא כמעט חסר משמעות.

פורסם

למה להתעסק עם קינפוג ?

לוח האם אינו תואם לפרופילים המובנים בכרטיס הזיכרון ??

פורסם
  • מחבר

About:blank

מעניין מה שאתה אומר לגבי המתח, אנסה את זה מחר.

המחשב בנוי עם מינימום מאווררים ומקסימום קירור פסיבי, כך שבמקרה הזה OC לא בא בחשבון.

Cahiml

כנראה שלא. וגם לפי המידע שמצאתי בגוגל, עם השילוב הזה של לוח וזיכרון הרבה אנשים מעדיפים קינפוג ידני. אך יש מצב שזה נעשה משיקולים אחרים.

פורסם

למה להתעסק עם קינפוג ?

למה לא?

אני תמיד ממליץ לוודא שכל הנתונים (תדר, תזמונים ומתח) מוגדרים על-פי נתוני היצרן. אם אין צורך לשנות משהו ידנית אז אין, אבל לוודא תמיד כדאי כי לא תמיד הם מזוהים אוטומטית כפי שצריך.

פורסם

הוא רשם במפורש- אם אתה מגדיר זיכרונות 1600MHz על 1333MHz.

ההסבר הוא פשוט- ככל שהתזמונים הדוקים יותר והתדר גבוה יותר אז הזיכרון צורך יותר חשמל. אם אתה מריץ את הזיכרונות על תדר נמוך יותר אז אפשר גם להוריד את המתח. עד כמה? זה כבר עניין של ניסוי וטעייה.

פורסם

אם מוצאים את המתח שמספיק ל-1333 בזיכרונות 1600 אז זה לא פוגע בשום דבר.

וזה לא אוברקלוק. זה downclock.

פורסם
  • מחבר

קצת הסתבכתי כאן עם ההגדרות...

הלוח הזה מזהה את הזיכרונות בתדר 1066 ובתזמון 8-8-8-20 לפי ברירת מחדל,

איך אני משנה את התדר ל1333 ואיפה כדאי להוריד את המתח, במסך הראשי M.I.T או בAdvanced Voltage Control?

1

dscf1313g.jpg

2

dscf1314z.jpg

3

dscf1315v.jpg

4

dscf1316w.jpg

5

dscf1317.jpg

6

dscf1318.jpg

7

dscf1319.jpg

פורסם

בתפריט M.I.T.> תקבע מכפלה 12.00 ב-System Memory Multiplier (SPD) בשביל להפעיל את הזיכרונות ב-1600MHz.

בשורה שמתחת לה תוכל לראות את התדר של הזיכרון לאחר השינויים.

אל תשכח לשמור שינויים בצאתך מה-BIOS.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים