עבור לתוכן

אימל שקבלתי

Featured Replies

פורסם

מה דעתכם עליו ?

אני לא יודע אם כל העובדות פה נכונות אבל עדין עשה לי טוב לקרוא את זה כי יש פה הרבה דברים שפשוט לא מעלים נגד טענות של השמאל והפלסטינים.

אנא, קרא.

זה ייקח ממך לא יותר מדקה וחצי לקרוא!

1. ישראל היתה למדינה ב - 1312 לפנה"ס, אלפיים שנים - לפני קום האיסלאם.

2. פליטים ערבים בישראל החלו להזדהות כפלשתינאים ב-1967 , שני עשורים - אחרי הקמת מדינת ישראל המודרנית.

3. לאחר כיבוש הארץ ב- 1272 לפנה"ס, היהודים שלטו בארץ אלף שנים והיתה להם נוכחות רצופה בה במשך3,300 ! שנים.

4. השליטה הערבית היחידה לאחר הכיבוש ב- 635 לפנה"סנמשכה רק 22 שנה.

5. במשך יותר מ- 3,300 שנים ירושלים היתה הבירה היהודית. ירושלים מעולם לא היתה בירתה של ישות ערבית או מוסלמית. אפילו הירדנים, כשהם כבשו את ירושלים, לא עשו אותה לבירתם ומנהיגים ערביים לא ביקרו בה.

6. ירושלים נזכרת יותר מ- 700 פעמים בתנ"ך ואף לא פעם אחת בקוראן.

7. דוד המלך ייסד את העיר ירושלים - רגלו של מוחמד לא דרכה בה מעולם.

8. יהודים מתפללים עם פנים מופנות אל ירושלים, מוסלמים מתפללים כשפניהם למכה ואם הם נמצאים בין ירושלים למכה אז פניהם למכה ואחוריהם לירושלים.

9. ב- 1948 מנהיגי ערב הם שעודדו את הפליטים הערבים לצאת מישראל בהבטיחם לטהר את הארץ מיהודים ועל כן 68% מהם ברחו לפני שראו חייל ישראלי .

10. פליטים יהודים נאלצו לברוח מארצות ערביות - בגלל אלימות, רדיפות ופוגרומים מצדם של הערבים.

11. מספר הערבים אשר יצאו ב- 1948 מישראל מוערך כ-630,000. - מספר הפליטים היהודים מארצות ערב מוערך באותו המספר.

12. הפליטים הערבים בכוונה לא נקלטו בארצות הערביות,למרות שטחן הענק. מתוך 100,000,000 פליטים בעולם מאז מלחמת העולם השניה, הם הקבוצה היחידה שלא נקלטה או השתלבה בארצות עמם. לעומתם - הפליטים היהודים! נקלטו כולם בישראל, מדינה לא יותר גדולה מניו ג'רסי.

13. לערבים יש שמונה מדינות (לא כולל פלשתין) - ליהודים יש רק מדינה אחת.

14. אמנת הפת"ח עדיין דורשת השמדת ישראל למרות שישראל מסרה לפלשתינאים את רצועת עזה, את רוב שטחה של הגדה המערבית, אוטונומיה! תחת הרשות הפלשתינית, וסיפקה להם נשק.

15. בזמן השלטון הירדני: אתרים יהודים קדושים נבזזווליהודים נשללה זכות הגישה אליהם. בשלטון היהודי : כל האתרים המוסלמים והנוצרים נשמרו ונפתחה הגישה אליהםלמאמיני כל הדתות.

16. האו"ם שתק כאשר חיללו את בית הקברות היהודי העתיק בהר הזיתים.

17. האו"ם שתק כאשר נמנע מיהודים להגיע לכותל המערבי.

{איזה דרמטים זה נשמע כאילו סוף העולם בא :lol:}

אלה הם זמנים נוראים.

אנו חייבים לשאול את עצמנו מה צריך להיות תפקידנו.

מה נספר לנכדינו שעשינו כאשר היתה נקודת מפנה בגורל היהודים, הזדמנות להשפיע?

תתחיל עכשיו !!

שלח את זה ל- 20 ממכיריך ותבקש מהם לשלוח אותו לעוד 20. {סמנתי V ;D}

יהודי או לא יהודי, זה לא חשוב. אמת ושלום {האמת די נמאס לי משלום,אני יסתפק אפילו בקצת שקט ל20-10 שנה יספיק לי} הינם ערכים משותפים לכולנו - וכולם חייבים לדעת.

אם חזרה אליך ההודעה סימן שיש לך מעגל חברים בעלי ערכים אילו!

פורסם

יש כמה דברים נכונים, יש כמה שלא.

יש כמה לא רלוונטים(אז מה עם התחת של המוסלמים מופנה לירושלים? אני חושב שברגע זה ממש איבר המין שלי מופנה לירושלים...) ובעיקר זה כתוב בצורה ילדותית ומתלהמת.

אני בדיוק זז אז שאחזור אני ארחיב על כל סעיף פה.

אגב, לא בעיה למצוא את המידע הזה באינטרנט, לא צריך איזה מייל ממישהו דביל שעושה פורוורד לכל דבר.

פורסם

הכיבוש הערבי נמשך רק 22 שנה?

די.

פורסם
  • מחבר

הכיבוש הערבי נמשך רק 22 שנה?

די.

תוכל להגיב באופן קצת יותר ברור כי לא ממש הבנתי מה כוונת המשורר .

יש כמה דברים נכונים, יש כמה שלא.

יש כמה לא רלוונטים(אז מה עם התחת של המוסלמים מופנה לירושלים? אני חושב שברגע זה ממש איבר המין שלי מופנה לירושלים...) ובעיקר זה כתוב בצורה ילדותית ומתלהמת.

אני בדיוק זז אז שאחזור אני ארחיב על כל סעיף פה.

אגב, לא בעיה למצוא את המידע הזה באינטרנט, לא צריך איזה מייל ממישהו דביל שעושה פורוורד לכל דבר.

מחכה לתגובה :)

פורסם
1. ישראל היתה למדינה ב - 1312 לפנה"ס, אלפיים שנים - לפני קום האיסלאם.

נכון.

2. פליטים ערבים בישראל החלו להזדהות כפלשתינאים ב-1967 , שני עשורים - אחרי הקמת מדינת ישראל המודרנית.

עד 1967 מירב הערבים בתחומי ארץ ישראל(ידועה גם כ Palestine מימים ימימה, ומכאן השם פלשתינאים) הגדירו עצמם כחלק מ"האומה הערבית הגדולה", חלק מסוריה). אז כן, הם התחילו להזדהות כ"פלשתינאים" רק באזור 67'. אל תשכח שהתנועה הציונית הייתה הזרז לכך ש"אני יהודי" היא לא (רק) הצהרה דתית אלא לאומית. התעוררות הלאומית הייתה תהליך שבו נוצרו לאומים רבים במקום המגה-אימפריות של קדם(אוסטריה הונגריה למשל, שלא הייתה מדינת לאום).

3. לאחר כיבוש הארץ ב- 1272 לפנה"ס, היהודים שלטו בארץ אלף שנים והיתה להם נוכחות רצופה בה במשך3,300 ! שנים.

יותר סביב ה500 שנה - אשור השמידה את ישראל ואז בבל את יהודה. ואז פרס שלטו בו ואז הסלוסדים(יורשים של אלכסנדר מוקדון). לגבי הנוכחות הרצופה - כן זה נכון, הייתה נוכחות רצופה אך במשך שנים רבות הארץ הייתה שוממה עד מאוד ומספר הנפשות בה בקושי גירד את העשרות אלפים. כולל יהודים וכולל פלחים ערבים.

4. השליטה הערבית היחידה לאחר הכיבוש ב- 635 לפנה"סנמשכה רק 22 שנה.

לא נכון.

קודם כל, לא היה שום כיבוש ב635 לפנה"ס - זו עדיין תקופת ממלכת יהודה.

הערבים כבשו את ארץ ישראל מידי הביזנטים בשנת 638 לספירה והחזיקו בה עד בוא הצלבנים ב1100 - לאחר מכן ב1260 סלאח א דין והממלוכים כבשו את ארץ ישראל מידי הצלבנים ושלטונם נמשך עד 1517. אז זה סדר גודל של 450 שנה + 300 שנה = ~750 שנה. ממש לא 22 שנה.

כמו כן ב1517 העות'מאנים הטורקים כבשו את ארץ ישראל - אומנם לא ערבים, אך מוסלמים. הם החזיקו בה עד מלחמת העולם הראשונה אז כבשו אותה הבריטים.

5. במשך יותר מ- 3,300 שנים ירושלים היתה הבירה היהודית. ירושלים מעולם לא היתה בירתה של ישות ערבית או מוסלמית. אפילו הירדנים, כשהם כבשו את ירושלים, לא עשו אותה לבירתם ומנהיגים ערביים לא ביקרו בה.

בשני הסעיפים הקודמים יש(פחות או יותר) את השתלשלות כובשיה הרבים של ארץ ישראל(מה יפה היא, מחזרים רבים לה...). הנוכחות היהודית מדינית עצמאית בארץ ישראל הייתה טרם כיבוש בבל ובין הסלג'וקים לרומאים(ממלכת החשמונאים). אי לכך ובהתאם לזאת לא היייתה ירושלים "הבירה היהודית" כיוון שלא הייתה ישות מדינית עצמאית יהודית. ירושלים תמיד הייתה עיר הקודש היהודית, זה נכון.

6. ירושלים נזכרת יותר מ- 700 פעמים בתנ"ך ואף לא פעם אחת בקוראן.

ציטוט מויקיפדיה בערך "ירושלים" בנושא "קדושתה של ירושלים ביהדות":

ירושלים אינה מופיעה בחמשת חומשי תורה בשמה, אלא כ"הַמָּקוֹם אֲשֶׁר יִבְחַר ה' אֱלֹהֵיכֶם בּוֹ לְשַׁכֵּן שְׁמוֹ שָׁם" (דברים, פרק יב'), אם כי יש השערה לפיה העיר "שָלֵם" הנזכרת בספר בראשית (יד, יח) היא ירושלים. יחד עם זאת, העיר מוזכרת פעמים רבות בשאר ספרי התנ"ך (656 פעמים), ומספר דומה גם במשנה, בתלמוד, ובתפילות. כמו כן היא מופיעה בשם "ציון". רבים הם המייחסים את "הר המוריה" מקום עקידת יצחק, להר הבית.

לגבי הקוראן: נכון, שמה של ירושלים אינו מוזכר אף לא פעם אחת - אך המסורת המוסלמית התפתחה המון מאז הקוראן ובמסורת המוסלמית ירושלים מכונה "אל קודס"(המקום הקדוש), כינוי שהשתרש, כנראה, כמה עשרות שנים לאחר מות מוחמד(באזור השנים 700-800). אי אפשר שלא לציין כאן שהם היהדות הלכה רחוק מאוד מהתנ"ך(ההלכה מתבססת בעיקרה על המשנה והתלמוד ולא על התנ"ך, כדוגמא).

7. דוד המלך ייסד את העיר ירושלים - רגלו של מוחמד לא דרכה בה מעולם.

נכון חלקית. ליבוסים היה יישוב באזור ירושלים שדויד המלך כבש והפך לעיר הבירה של הממלכה שלו.

לפי האמונה המוסלמית, מוחמד "עלה לשמיים"(בדומה לאליהו ש"עלה בסערה השמימה") בירושלים, באזור הכותל המערבי. בחייו כפי שמתועדים בהיסטוריה, כנראה שלא דרך בה.

אגב, מבחינה היסטורית עצם קיומו של דויד מוטל בספק...

8. יהודים מתפללים עם פנים מופנות אל ירושלים, מוסלמים מתפללים כשפניהם למכה ואם הם נמצאים בין ירושלים למכה אז פניהם למכה ואחוריהם לירושלים.

נכון יהודים מתפללים לכיוון ירושלים.

נכון מוסלמים מתפללים לכיוון מכה.

אגב, לפי האמונה המוסלמית בהתחלה התפללו לכיוון ירושלים ואז מוחמד שינה את כיוון התפילה למכה. וכן, אם מוסלמי נמצא בין מכה לירושלים והוא מתפלל למכה - אחוריו מופנות כלפי ירושלים.

לא לשכוח אגב שכדור הארץ הוא עגול וגם אם אתה מתפלל לכיוון ירושלים(נגיד תל אביבי שמתפלל לכיוון מזרח) - אחורייך מופנים מערבה וטכנית ירושלים נמצאת גם מערבה ממך... רק הדרך קצת יותר ארוכה.

זה אגב דוגמא לסעיף דמגוגי... אז מה עם התחת שלהם כלפי ירושלים? התחת שלי מופנה כלפי האדמה של ארץ ישראל כאשר אני בשירותים, זה אומר משהו על היחס שלי למדינה?

9. ב- 1948 מנהיגי ערב הם שעודדו את הפליטים הערבים לצאת מישראל בהבטיחם לטהר את הארץ מיהודים ועל כן 68% מהם ברחו לפני שראו חייל ישראלי .

נכון. על אחוז הבורחים לעומת אחוז המגורשים יש ויכוח.

10. פליטים יהודים נאלצו לברוח מארצות ערביות - בגלל אלימות, רדיפות ופוגרומים מצדם של הערבים.

יהודים נרדפו בכל מקום. בארצות נוצריות, ערביות, מוסלמיות, אתאיסטיות וגם יהודיות. הסעיף נכון, אך אין בו ייחוד.

11. מספר הערבים אשר יצאו ב- 1948 מישראל מוערך כ-630,000. - מספר הפליטים היהודים מארצות ערב מוערך באותו המספר.

לא מכיר את הנתונים. נשמע הגיוני.

12. הפליטים הערבים בכוונה לא נקלטו בארצות הערביות,למרות שטחן הענק. מתוך 100,000,000 פליטים בעולם מאז מלחמת העולם השניה, הם הקבוצה היחידה שלא נקלטה או השתלבה בארצות עמם. לעומתם - הפליטים היהודים! נקלטו כולם בישראל, מדינה לא יותר גדולה מניו ג'רסי.

אני לא מבין מה הסעיף הזה מנסה לומר. נכון - הפליטים היהודים נקלטו במדינת ישראל, שהיא מדינת העם היהודי. הפליטים הפלשתינאים לא נקלטו במדינה פלשתינאית כי אין כזו...

13. לערבים יש שמונה מדינות (לא כולל פלשתין) - ליהודים יש רק מדינה אחת.

like it or not - הפלשתינאים(ברובם) כבר לא מחשיבים את עצמם כחלק מ"האומה הערבית הגדולה" - בדיוק כפי שעיראקים לא מחשיבים עצמם חלק מאותה אומה עם סוריה ומצרים. זה שיש מדינות ערביות לא אומר שהן מדינות לפלשתינאים - בדיוק כפי שצרפת אינה מדינה לאנגלים למרות ששני הלאומים מאוד דומים מבחינה אתנית ושניהם נוצריים.

14. אמנת הפת"ח עדיין דורשת השמדת ישראל למרות שישראל מסרה לפלשתינאים את רצועת עזה, את רוב שטחה של הגדה המערבית, אוטונומיה! תחת הרשות הפלשתינית, וסיפקה להם נשק.

אינני מכיר את אמנת הפת"ח אך אני מכיר את אמנת אש"ף והיא אכן דורשת את השמדת ישראל כישות מדינית. יש לשים לב שהיא אינה דורשת את השמדתם של היהודים(לא שהשמדתה של ישראל זה בסדר...) לגבי זה שישראל נתנה אוטונומיה בשטחים ונשק - אתה יכול לפנות בהאשמות לישראל בנושא זה.

15. בזמן השלטון הירדני: אתרים יהודים קדושים נבזזו וליהודים נשללה זכות הגישה אליהם. בשלטון היהודי : כל האתרים המוסלמים והנוצרים נשמרו ונפתחה הגישה אליהםלמאמיני כל הדתות.

נכון.

16. האו"ם שתק כאשר חיללו את בית הקברות היהודי העתיק בהר הזיתים.

אני יודע שישראל הגישה תלונה רשמית לעצרת האו"ם, לא מצאתי(ולא חיפשתי יותר מדי האמתי... כבר מאוחר) בנוגע לבזיזות. זה לא משנה יותר מדי אגב. אום שמום.

17. האו"ם שתק כאשר נמנע מיהודים להגיע לכותל המערבי.

נכון. אגב גם היום לאזרחי מדינות אויב או תושבי השטחים אסורה הגישה להר הבית מסיבות לאומיות ופוליטיות ולא דתיות. מיהודים ישראלים נמנעה גישה להר הבית, אך יהודים בעלי אזרחות ידידודית לירדן / ירדנית(אם יש כאלו בכלל) יכלו להיכנס. לא היה זה איסור דתי אלא לאומי.

פורסם
  • מחבר

לJudas Iscariot תודה על התגובה המעניינת

בעניין הפלשתינים אני התיאשתי, עם שרוצה מדינה יקבל כל מה שיציעו לו ואחר כך ינסה לשפר כמו שאנחנו עשינו. לדעתי הם לא רוצים במדינה זה רק למראית עין כדי לקבל קצת צומת לב מהעולם לעומת זאת ברגע שיהיה להם מדינה, הם יעלמו מהר מאוד מכל העיתונות ויחד איתה צומת הלב תעלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים