פורסם 2010 באוקטובר 515 שנים אני כרגע משתמש בwep כי זה האופציה היחידה שאני מכיר..לאחרונה קראתי שזו הגנה חלשה מאוד וכל ילד יכול לפרוץ אותה, איזה סוג אבטחה אתם ממליצים לעשות? הסבר לתשובה יתקבל בברכה..אני משתמש בגרסת טומטו לראוטר אם זה משנה..תודה לעוזרים!!
פורסם 2010 באוקטובר 515 שנים WPA Personal (לעיתים נקרא גם PSK) או WPA2 Personal אם כל ההתקנים ברשת שלך תומכים בה. למה? מהסיבה הפשוטה ששיטת האבטחה הזאת יותר בטוחה מ-WEP, גם היא כמובן ניתנת לפריצה, אך בשילוב עם סיסמה חזקה היא מערימה הרבה יותר קשיים.בשלב השני תשתמש באלגוריתם הצפנה AES ותגדיר לרשת סיסמה חזקה ככל הניתן. אם לדוגמה אתה לא מחבר התקנים חיצוניים לרשת באופן תדיר (כלומר אינך צריך להזין את הסיסמה באופן שגרתי) אז תחולל סיסמה אקראית של 20 תווים ותשתמש בה (כמובן לא לשכוח לשמור אותה במקום בטוח למקרה שתצטרך).ולסיום, תשנה את ה-SSID של הרשת שלך לשם חסר משמעות, כלומר לא השם או שם המשפחה שלך ולא שם הדגם של הנתב שלך. אם אני לא טועה Tomato מגדירה את ה-SSID אוטומאטית כ-wireless.
פורסם 2010 באוקטובר 515 שנים החלפת ה-SSID חסרת משמעות וגם WPA ניתן לפרוץ. מומלץ WPA2/PSK עם מפתח AES של 8-10 תווים. עוד מידע כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/WiFiSecurity/WiFiSecurity.htm
פורסם 2010 באוקטובר 515 שנים החלפת ה-SSID חסרת משמעותאני לא מסכים.אני לא טוען שזה אמצעי אבטחה ישיר כמו הצפנה או שימוש בסיסמה חזקה, אבל לדעתי יש היגיון רב בלהסוות את שם בעל הרשת (למעט מקרים בהם מדובר ברשת ציבורית מלכתחילה) ואת שם דגם הנתב, בייחוד אם לא טורחים לשנות את סיסמת הגישה לממשק הניהול שלו.
פורסם 2010 באוקטובר 515 שנים זו זכותך לא להסכים, אבל להסתרת/שינוי SSID אין שום משמעות של אבטחה. כמעט כל הנתבים המודרניים מגיעים היום עם SSID יחודי המבוסס על המספר הסידורי של הנתב ואני לא רואה שום סיבה לגעת בכך. אבטחה מושגת על ידי הצפנת WPA2.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.