עבור לתוכן

חיבור VPN לתיקיות משותפות...

Featured Replies

פורסם

הצלחתי להקים רשת VPN בין שרת XP לבין מחשב נייד עם וינדוס 7, אני מתחבר עם המחשב הנייד דרך נטסטיק ואני מצליח להתחבר ל-VPN, אבל מה שקורה בזמן החיבור הוא שאני מאבד את חיבור האינטרנט, ה-VPN מצליח לקבל כתובת IP כולל גטווי, ואני לא מצליח לראות את שאר המחשבים שאליהם אני רוצה לגשת עם ה-VPN ברשת...

מה אני עושה לא נכון ?

אגב כרגע פיירוול מכובה לחלוטין...

פורסם
  • מחבר

ישנה התקדמות, הבנתי שכדי לגשת למחשב הספציפי אני חייב להקליד את ה-IP ולא את שם המחשב ואכן ככה זה עובד ואני רואה את השיתופים של המחשב ומצליח להעביר קבצים.

רציתי לדעת אבל מה אני צריך לעשות כדי לראות מחשב נוסף שמחובר לאותה רשת, האם אני חייב להתחבר רק דרכו, איך אני יכול לראות את כל המחשבים המחוברים לרשת דרך ה-VPN ?

פורסם

ישנה התקדמות, הבנתי שכדי לגשת למחשב הספציפי אני חייב להקליד את ה-IP ולא את שם המחשב ואכן ככה זה עובד ואני רואה את השיתופים של המחשב ומצליח להעביר קבצים.

אתר את קובץ ה-HOST במחשב :

c:\windows\system32\drivers\etc

ערוך אותו (טקסטואלי) - ותכניס את שמות המחשבים לפי כתובות ה-IP ושלום על ישראל (רק שים לב שתקבע את הכתובות של המחשבים ב-DHCP או ב-IP ידני)

את החלק השני לא הבנתי - פרט

כל טוב,

גבריאל

פורסם

מה הטופולוגיה המדוברת?

מחשב היעד נמצא ברשת ביתית?

מחשב הלקוח נמצא ברשת האינטרנט או גם ברשת הביתית?

פורסם
  • מחבר

מחשב היעד ברשת בייתית שמחוברת לאינטרנט, מחשב הלקוח מסתובב עם נטסטיק.

פורסם

באיזה VPN Server אתה משתמש?

כשאתה מתחבר לVPN, אתה מקבל כתובת IP מהPool של כל הרשת של השרת?

או שנוצרת רשת נפרדת רק של השרת והקליינט?

אם אתה מקבל כתובת מאותו pool - לא צריכה ליהיות בעיה לגשת למחשבים אחרים ברשת של השרת.

אם נוצרת רשת נפרדת בין הקליינט לסרבר, אתה צריך להגדיר ניתוב סטטי בשרת לרשת המקורית שלו, ובGW של השרת, לרשת של הVPN.

ואז תוכל להגיע לשאר המחשבים.

פורסם
  • מחבר

אין כל כך VPN SERVER, יש פשוט מחשב XP שכרגע מוגדר לקבלת תקשורת VPN נכנסת, לא יודע אם לזה התכוונת כשרת VPN.

אכן מבדיקה של מאיפפיני החיבור אני רואה את ה-IP הנכון של רשת היעד כולל אפילו הגטווי. אבל מקום מה אין אינטרנט במחשב שמתחבר ל-VPN וגישה לשיתוף ברשת יש רק למחשב ה-XP שעליו מותקן שרת ה-VPN...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים