עבור לתוכן

מעוניין לשדרג את המחשב-האם הלוח שלי יתאים למעבדים החדשים?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש ברשותי פנטיום 4 3.0 שאיתי כבר המון זמן ,הוא מצויין ואני מרוצה אך צריך להתחדש כבר :)

יש ברשותי לוח אם מסוג:

CPU Type Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (14 x 214)

CPU Alias Prescott-2M

Instruction Set x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3

Motherboard ID 11/04/2009-G41-ICH7-7A69PG0QC-00

רציתי לדעת במידה ואני רוכש מעבד בנפרד של CORE2QUAD או ליבה כפולה האם אני אוכל להתקין אותו על הלוח שלי?

מעוניין גם לשדרג זכרונות,יש לי כרגע 3 ג'יגה זכרון.

האם הלוח יתמוך גם בDDR3?

תודה מראש

פורסם

בקשר ללוח-אם תעלה בבקשה את הדגם המדויק שלו. ניתן לבדוק זאת באמצעות התוכנה CPU-Z בלשונית Mainboard. ייתכן שהוא תומך במעבדים חדישים יותר לתושבת 775 אך ייתכן גם שלא ולכן צריך לבדוק.

מבחינת זיכרון, הלוח לא תומך בזיכרון DDR3.

למה אתה מחפש לשדרג? איפה אתה מרגיש שהמערכת כבר לא מספקת אותך? מהם השימושים במערכת?

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על התגובה,

שנית,המחשב כבר לא מהיר כפי שהיה,לא מעוניין לפרמט ולהתחיל מחדש הכול.

חוץ מזה מעוניין לשדרג לווינדוס 7.

שימושי המחשב בעיקר אינטרנט,מדי פעם משחקים,מוזיקה והורדות

המודל של הלוח אם הוא:

G41M-ES2L

פורסם

אז הוא תומך בכל המעבדים לסוקט 775.

לא צריכה להיות בעיה להרכיב לו מעבד QUAD.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! חסך לי קצת כסף על קניית לוח חדש :)

עכשיו מה בנוגע לזיכרון? האם יש הבדל משמעותי בין DDR3 לDDR2?

פורסם

לא במידה שתרגיש.

אם אני לא טועה, אז הלוח שלך תומך בעד 4 ג'יגה של זיכרון.

כך שגם את זה אין ממש טעם לשדרג.

טעיתי. על הנייר הוא תומך עד 8. אבל יש לו רק 2 חריצים לזכרונות ועוד לא ראיתי שמוכרים סטיקים של 4 ג'יגה...

כך שבפועל זה רק עד 4 כרגע.

פורסם
  • מחבר

הבנתי,אז עדיף שאשדרג לDDR2 ל2 סטיקים של 2 ג'יגה כל אחד...

דבר נוסף,המעבד של הליבה המרובעת:

מה ההבדל בין Intel Core 2 Quad Q8300 Tray

לבין Intel Core 2 Quad Q8300 BOX

??

יש לי קירור של ביג טייפון במחשב הנוכחי ואין שום בעיה להעביר אותו (יש לי גם משחה טרמית MX1)

האם זו תיהיה בעיה לפרק את המעבד הישן ולהרכיב את החדש בתוספת הקירור שיש ברשותי?

והאם המעבד הנ"ל אמין ואיכותי?

לא מעוניין לבצע אוברקלוקים וכל מיני שינויים במערכת...

תודה רבה מראש

פורסם

לא ענית מה השימושים שלך במערכת, זה חשוב כדי לקבוע מה ישתלם לך. גם מבחינת הצורך או הכדאיות של שדרוג הזיכרון וגם מכל שאר הבחינות, כולל סוג המעבד.

הרבה פעמים איטיות של המחשב לא קשורה לחומרת הליבה אלא נובעת ממערכת הפעלה שלא תוחזקה כראוי ו/או כונן קשיח שכבר לא מתפקד כמו שצריך, במיוחד במערכות ישנות.

באופן עקרוני אני ממש לא בטוח שמשתלם לקנות מעבד חדש מרובע ליבה למערכת כזאת. אם תמכור את הזכרונות הקיימים שלך, אז במחיר די דומה לזה של מעבר Core 2 Quad חדש, אתה כבר יכול לשדרג לפלטפורמה עדכנית יותר מבוססת Athlon IIx3/4.

אבל כאמור אם תפרט על השימושים המיועדים יהיה אפשר לבחון את האפשרויות בהקשר המתאים.

פורסם
  • מחבר

פירטתי מה השימושים שלי במחשב:

אינטרנט,מוזיקה,הורדות,משחקים,גרפיקה לעיתים-בסיסי יחסית.

המערכת שלי תקינה לחלוטין הארד דיסקים בסדר גמור הכול מתפקד וטוב.

אך מעוניין לשדרג,ראיתי מה זה מחשב עם מעבד ליבה מרובעת שפותחים את דף האינטרנט או כל דבר אחר במחשב וזה תוך מילישניה עולה ואף אצלי לוקח לו קצת זמן לעבד לעכל מה אני בכלל רוצה ממנו,זה ממש מציק.

בשביל תקציב של כ1000 שח +- לא שווה לשדרג את המעבד והזכרונות? הרי גם ככה אצטרך לעשות זאת מתישהו

ואינני מעוניין לקנות מחשב עם מארז והכול מכיוון שיש לי מארז של TT מושקע מאוד...

אוקיי לאחר שבדקתי יותר את המעבדים X2,X3 שנאמר כאן,בדקתי כי המחיר מאוד זול יחסית למעבד ליבה מרובעת לדוגמא:

מעבד AMD Athlon II X4 640 Socket AM3 Box שנמכר ב500 שח.

הגיוני הדבר? מה ההבדל בינו לבין הQUAD של אינטל?

פורסם

שוב, אתה יכול להרכיב רק מעבדים של סוקט 775.

כלומר: רק מעבדי אינטל מסדרת CORE2.

ואם יש לך 3 ג'יגה של זיכרון, זה אומר שכבר יש לך סטיק אחד של 2 ג'יגה. (הסטיק השני הוא של 1 ג'יגה) - אין צורך להחליף את שניהם.

פורסם

צריך לעשות קצת סדר בדברים.

1. כדי לעבור לפלטפורמת AMD אתה צריך להחליף את כל הפלטפורמה (מעבד, לוח-אם וזכרון). ניתן להמשיך להשתמש גם בזיכרון הקיים שלך אך לדעתי זאת לא תהיה ההחלטה הנכונה.

2. אין קשר בין פתיחת יישום כזה או אחר (ובטח שלא טעינת דף רשת) ובין כמות הליבות. פה לתדר יש יותר חשיבות וגם אם תחליף למעבד כפול ליבה בתושבת 775 קרוב לוודאי שתיהנה משיפור מסוים בביצועים מהבחינה הזאת.

3. בנוגע למשחקים, באיזה רזולוציה אתה משחק והאם יש כוונה לשחק במשחקים חדשים שיוצאים?

4. יש לך 3 מודולים של 1 GB או 1GB+2GB? לדעתי האישית גם אין ממש הכרח להוסיף עוד 1GB, אבל זה נתון לוויכוח.

עומדות לפניך שתי אפשרויות:

1. לשדרג את המערכת הנוכחית שלך למעבד בתושבת 775. תצטרך להחליף רק מעבד. לדעתי זה משתלם רק אם אתה קונה מעבד כפול ליבה מסדרת E6xxx או E8xxx או מעבד מרובע ליבה יד שניה. אם יש כוונה לקנות Q9xxx לדעתי יש מקום לשקול שדרוג של הפלטפורמה.

2. להחליף פלטפורמה לפלטפורמת AMD.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה רבה על התגובה .

שנית אכן נעשה קצת סדר בדברים:

אינני מעוניין להעביר את כל הפלטפורמה,אך ורק להחליף מעבד.

מדוע רק E6 או E8?

האם הE7500 איננו טוב\מתאים\מומלץ? המחיר שלו הוא הכי נורמלי (524 שקלים)

מעבד מרובע לא כדאי לרכוש חדש?

יש את הQ8300 שעולה 665 שקלים.

בקשר למשחקים,כרגע אני לא משחק יותר מדי,יש לי כרטיס מסך ישן יחסית 8800GT עם קירור סיילנסר (שגם ככה בקושי מתפקד) עם זיכרון 256 מגה.

גם אותו אני מעוניין להחליף.

פורסם

הרזולוציה בה אתה משחק קובעת מי מהווה את צוואר הבקבוק, המעבד או הכרטיס הגרפי, ולכן חשוב לדעת אותה.

גם ה-E7500 יהיה טוב כמובן, הכל שאלה של תדר השעון הרצוי.

אם אתה מחפש "תגובתיות" מהירה יותר של המערכת אז עדיף לך מעבד כפול ליבה בתדר שעון גבוה יחסית על פני מעבד מרובע ליבה בתדר שעון נמוך יחסית (גם מכיוון שאינך מתכנן OC) כמו זה שמציע ה-Q8300. יתרון למעבד מרובע ליבה יהיה רק עבור יישומים שמשתמשים בריבוי ליבות וצריך לחשוב ולבחון טוב אם מעבד כזה משתלם עבורך יותר ממעבד כפול ליבה בתדר שעון גבוה יותר.

מהסיבות האלה שדרוג לפלטפורמת Athlon IIx3/4 בדגמים בעלי תדר שעון של 3.0~ GHz הוא מאוד משתלם כי נותן במחיר סביר מאוד גם מעבד משולש או מרובע ליבה וגם כזה שעובד בתדר שעון גבוה יחסית. אולם, שדרוג זה טומן בחובו הוצאה גבוהה מעט גבוה יותר ואינך מעוניין בו.

ואינני מעוניין לקנות מחשב עם מארז והכול מכיוון שיש לי מארז של TT מושקע מאוד...

רק לשם הבהרה, אתה לא חייב לקנות מחשב עם מארז. גם אם תחליף פלטפורמה שלמה תוכל להרכיבה בתוך המארז הקיים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הסדר בדברים.

אם כך נראה לי שאקח את הליבה הכפולה,למרות שהליבה המרובעת איטית בכ500MHZ מהליבה הכפולה.

במחיר סביר יש את הE7500TRAY הליבה הכפולה-ב524 שקלים

ויש את הE8400 גם כן ליבה כפולה ב750 שקלים.

ההבדל שאני רואה ביניהם-2950 לעומת 3000 -מהירות מעבד

וזכרון מטמון של 6144 לעומת 3072.

חוץ מזה הכול נראה אותו דבר,האם יש טעם להשקיע עוד 200 + שקלים ?

פורסם

עד כמה משחקים עתידים להיות שימוש מרכזי שלך במערכת? וציין מהי הרזולוציה בה אתה נוהג לשחק (כלומר הרזולוציה המרבית של התצוגה אליה מחובר המחשב).

תנסה לתאר קצת ביתר פירוט את אופי השימושים שאתה צופה במערכת החדשה, כך שנוכל לקבל תמונה מלאה עד כמה שאפשר על השימושים במערכת, כפי שאתה צופה אותם, כך שניתן יהיה לקבוע איזה מעבד הכי משתלם.

אני באופן אישי חושב שבחתך שימושים כלליים המעבד E6600 משתלם יותר מה-E7500 ולכן הבחירה שלך צריכה להיות, בהתאם לשימושים, בין ה-E6600 וה-E8400, כשככל הנראה עדיף לך ה-E6600.

ברוב המקרים, לאור המחיר של ה-E8400 כבר הייתי שוקל בכל זאת את ה-Q8300 לאור מגמת שוק התוכנה לכיוון מעבר לריבוי ליבות.

אבל בשביל להחליט סופית צריך לדעת קצת יותר על היקף השימושים השונים במערכת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים