עבור לתוכן

זכרונות RAM לא עובדים טוב

Featured Replies

פורסם

טוב אז זה המצב.

עד עכשיו היה לי 2 סטיקים של 1 גיגה של OCZ ועוד 2 סטיקים של 512MB של Twinmos. סה"כ 3 גיגה ב-4 סלוטים - דואל צ'נל.

סטיק אחד של 512mb התפגר לי והחלטתי לרכוש זוג סטיקים חדשים של Kingston של 1 גיגה (כלומר עכשיו סה"כ 4 גיגה במחשב).

הבעיה היא שמאז שהחלפתי יש לי במחשב הרבה בעיות, קפיצות במסך, תקיעות, ועבודה איטית במיוחד של המחשב.

הרצתי Memtest ל2 הזוגות סטיקים בכל התצורות האפשריות הניתנות לסידור על הלוח אם, כל בדיקה למשך פחות או יותר כשעה, ולא נמצאו שום תקלות.

מצד שני, ברגע שעבדתי רק עם זוג אחד כל פעם (פעם רק עם הOCZ ופעם רק עם הKINGSTON) המחשב עבד מצויין, בלי תקיעות או קפיצות.

כל הזכרונות מסוג DDR2 667MHZ והלוח אם שלי תומך עד 4 גיגה (כפי שכתוב גם בחוברת).

כלומר השערה שלי שיש פה איזה בעיה כלשהי של אי תאימות. אבל למה? איך? והאם יש דרך לפתור את זה?

תודה!!

פורסם

הרצת Memtst לכל זוג בנפרד או לכל המודולים ביחד?

מקום טוב להתחיל ממנו הוא לוודא שכל הנתונים מוגדרים בצורה תקינה ב-BIOS (כלומר, מתח, תדר ותזמונים), בדגש על המתח.

יש להגדיר את המערכת בהתאם למכנה המשותף הנמוך ביותר כלומר, התדר של הרכיב בעל תדר השעון הנמוך ביותר (במקרה שלך לא רלוונטי לפי התיאור שלך), התזמונים לפי התזמונים הגבוהים (איטיים) ביותר, ומתח לפי המתח הגבוה ביותר. במקרה של המתח, אם ההפרשים גדולים מאוד יש לנסות למצוא מתח ביניים מתאים כדי לא לגרום נזק למודולים שעובדים במתח הנמוך יותר.

כמובן שייתכן גם שיש בעיה בחריץ זיכרון מסוים או בלוח האם עצמו, אך כרגע פחות סביר להניח שזה המקרה וקודם כדאי לבדוק שכל הנתונים מוגדרים בהתאם לנתוני היצרן.

פורסם
  • מחבר

כפי שאמרתי. הרצתי memtest בכל הצורות האפשריות להלן:

OCZ 1-3

OCZ 2-4

KINGSTON 1-3

KINGSTON 2-4

OCZ + KINGSTON 1-3 / 2-4

OCZ + KINGSTON 2-4 / 1-3

כולם תקינים לחלוטין.

לגבי המתחים והתדרים אני חושש להתעסק. אני כנראה מחר אקנה כבר 2 סטיקים של 2 גיגה במקום ה-2 שקניתי של 1 גיגה ואסיים תסיפור הזה...

תודה!

פורסם

אין לך ממה לחשוש, זה בסך הכל לשנות כמה הגדרות ב-BIOS, ולדעתי שווה לנסות את זה דבר ראשון.

פרטים על איפה נמצאות ההגדרות תוכל למצוא בחוברת לוח האם, וכמובן אם תזדקק לעזרה אתה מוזמן לשאול פה בפורום.

מה שלא תחליט, שיהיה בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

טוב עשיתי עדכון גרסא לBIOS.

ואת האמת בינתיים נראה שהכל עובד חלק... הרצתי לו את Starcraft 2 ורץ יופי. גם סרטים והכל...

יכול להיות שבעדכון ביוס היה לו גם איזשהו תמיכה נוספת לזכרונות? (כתוב שם באתר שהוסיפו כל מידי Microcodes וששינו EIST codes וכל כאלה.. זה האתר:

http://www.asrock.com/MB/download.asp?Model=ConRoeXFire-eSATA2&o=BIOS)

פורסם

יכול להיות שעדכון ה-BIOS הועיל בצורה כלשהי להגדרה אוטומאטית של הזכרונות, אני ממש לא בטוח, אבל אם בינתיים זה עובד אז בסדר.

אם עדיין תיתקל בבעיות, תבדוק את ההגדרות ב-BIOS בהשוואה לנתוני היצרן.

פורסם
  • מחבר

אהא... בינתיים נראה שזה עובד בסדר.. הבעיה שלא היה לי מספיק זמן אתמול לבדוק כי הייתי צריך לקום היום יחסית מוקדם (עכשיו.. חח).

אני לוקח את אימי לעבודה, וברגע שאחזור נתחיל להריץ בדיקות / שטויות / בלאגנים 8) חח. נוודא שזה הסתדר.

עריכה:

אוקיי עכשיו עוד עניין מוזר..

בביוס יש לי אפשרות DRAM Frequency. היא מכוונת על Auto. העניין היא שככה זה שם את הזכרונות על 533Mhz וככה זה עובד תקין.

אם אני משנה את זה ידנית ל667Mhz אז מתחילות הבעיות של האי יציבות ואיטיות והכל. למה? האם יש דרך לסדר את זה ואיך? והאם בכלל יש טעם לנסות להתעסק עם זה, או שההבדל הוא מינורי שלא ישנה יותר מידי ואז חבל על המאמץ?..

אגב גם שהסתכלתי גם בחוברת של הלוח אם וגם בManual Guide שיש בדיסק עם הדרייברים שלו וגם באינטרנט ולא הצלחתי למצוא איך אני מגיע לתפריטים המתקדמים עם כל האופציות האלה...

אם תוכלו לעזור לי אז הלוח אם שלי הוא Asrock ConRoeXFire-eSata2

תודה

פורסם

ההבדלים בתדר ממש לא משנים עבור 99.9% מהיישומים בפועל ולכן אתה לא "מפסיד" כאן כלום.

יש שתי סיבות שאני יכול לחשוב עליהן כרגע לתופעה:

1. לא כל המודולים באמת עובדים בתדר 667Mhz אלא לפחות אחד מהם מיועד לעבוד בתדר 533Mhz.

2. יש הפרש מתח די משמעותי בין המודולים השונים.

את הדגם המדויק של כל מודול ניתן לבדוק בעזרת התוכנה CPU-Z ואז להשוות אל מול הנתונים באתר היצרן.

אפשרות שלישית היא שפשוט אלו הגדרות ברירת המחדל של הלוח לא משנה איזה זיכרון מתקינים. אין לי זמן לזה עכשיו אבל אשתדל לעבור בערב על חוברת לוח האם לראות איך נכנסים להגדרות הנ"ל ב-BIOS.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה, מקווה שתמצא שם משהו שאני פספסתי אולי..

בעיה אחרת...

התקנתי עכשיו ווינדוס 7 בגרסא של 64 ביט כדי שאוכל לנצל את כל ה4 גיגה האלה ועדיין הוא עובד לי רק עם 3.12 מתוכם =/

הוא מזהה את זה בביוס. אבל בBOOT לא. תראו צירפתי תמונה.

מה הבעיה עכשיו? =/

תודה

[attachment deleted by admin]

פורסם

תבדוק בתוך מערכת ההפעלה כמה זיכרון RAM זמין לך לשימוש.

ב-BIOS האפשרות להגדרת תזמונים ומתח נמצאות באותו מקום בו אתה יכול להגדיר את התדר.

Advanced > Chipset Configuration

עמ' 47 בחוברת לוח האם.

תנסה להפעיל את האפשרות Flexibility Option ולעבוד איתם בתדר של 333.

פורסם
  • מחבר

במעכרת הפעלה הוא מראה לי 3.12 (מצורפת תמונה).

המסך שאתה מדבר עליו בביוס זה המסך שצירפתי גם פה למטה.

מלמעלה למטה הסדר שלהם, כך אני אמור לסדר לפי שהתזמונים רשומים משמאל לימין? כלומר, נניח שהתזמונים שלי הם 4-5-5-15 אז אז יהיה

4

5

5

15

?

ולגבי המתחים אין שם אפשרויות באמת לשנות... יש רק Normal/ high / low ואני לא יודע כמה זה כל ערך אז אני אוותר...

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

הקפצה.. :/

פורסם

Start > Run > msconfig

בלשונית Boot תבחר ב-Advanced Settings תבדוק אם תיבות הסימון Maximum Memory ו-Number of processes מסומנות (ומה הערך שמופיע בהן) ואם כן, תסיר מהן את הסימון, תאשר כדי לסגור את כל החלונות ותפעיל את המערכת מחדש.

אם התיבות הנ"ל אינן מסומנות פנה לשלב הבא. חפש בחוברת לוח האם בהגדרות ה-BIOS הגדרה כלשהי שקשורה ל-Memory remap או Memory remapping.

עריכה: נכנסתי שוב לאתר היצרן ועברתי על המפרט של הלוח. הלוח עצמו תומך במקסימום של 4GB של זיכרון RAM. משמעות הדבר היא שהמערכת יכולה למפות טווח כתובות מרבי של 4096MB ולכן לא משנה מהי גרסת מערכת ההפעלה (32 או 64 סיביות) זוהי מגבלת מיפוי הזיכרון של המערכת. מכיוון שטווח הכתובות הזה מוקצה לכל הרכיבים שצורכים זיכרון במערכת (BIOS, חריצי PCI-E וכו') ולא רק לזיכרון ה-RAM, כ-800MB מוקצים אוטומאטית לשם כך, ולכן עם הלוח שלך לא תקבל יותר מ-3.12GB זמינים לשימוש.

פורסם
  • מחבר

ואלה.. באסה רצח :/

טוב לפחות אני יודע מה הסיבה.. תודה רבה חברה על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים