עבור לתוכן

אופציות להרחבת זיכרון

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני אנסה לנסח את השאלה הזאת בדרך הקצרה ביותר.

יש לי כרגע 2GB RAM 667Mhz ואני רוצה לשדרג ל4GB.

שלוש אופציות:

1. לקנות 2GB (כרטיס אחד) במהירות 800Mhz

- במחיר של 196 ש"ח.

2. לקנות 2GB (כרטיס אחד) במהירות 667Mhz

- במחיר של 224 ש"ח.

3. לקנות 1GB + 1GB (שני כרטיסים) במהירות 667Mhz

- כל אחד במחיר של 122 ש"ח, סה"כ 244 ש"ח.

(וכך לאפשר Dual Channel ולא Triple Channel)

פורסם

Triple Channel לא יהיה לך בכל מקרה. הזיכרונות יעבדו ב-Dual Channel אם קיים מספר זוגי של מודולים או Single Channel אם קיים מספר לא זוגי של מודולים. בחלק מהלוחות אם קיים מספר אי-זוגי שניים יעבוד ב-DC ואחד ב-SC.

את כל הפרטים האלה כדאי שתבדוק בחוברת לוח האם. בכל מקרה זה לא ממש משפיע על ביצועי המערכת.

כמו כן תבדוק שהלוח שלך מסוגל לעבוד עם 3 מודולי זיכרון, חלק מהלוחות לא יכולים, ואם זה המקרה אז זה מופיע במפרט לוח האם או בפרק שעוסק בתמיכה בזיכרונות.

אני מבין שכרגע יש לך שני מודולים של 1GB?

תקנה את הזול ביותר (מודול הזיכרון הבודד בתדר שעון של 800Mhz) במידה והלוח תומך בעבודה עם שלושה מודולי זיכרון. רק תדווא שמתח העבודה שלהם (של המודולים הקיימים והמודול החדש) זהה או קרוב מאוד.

אפשרות נוספת היא שתקנה שני מודולים חדשים של 2GB ותמכור את הערכה הקיימת שלך של 2x1GB.

אם אתה לא בטוח במשהו, תכתוב פה את דגם לוח האם שלך.

פורסם
  • מחבר

אז באיזה מקרה כן יש Triple Channel? במקרה שיש 3 סלוטים של זיכרון שהם זהים?

לגבי התמיכה של 3 כרטיסים, אין לי מושג.

זה הדגם של הלוח אם: Intel Guardfish DQ965GF

אשמח אם תבדוק עבורי.

וכן כרגע יש לי שני סלוטים של 1GB 667 כל אחד (Kingston).

האפשרות של המכירה ממש לא בשבילי כי זה יותר מידי טרחה.

אם אני קונה את הזיכרון בתדר 800 בטוח שזה לא יעשה לי שום בעיות בטווח בארוך? (מסכים כחולים וכו')

מכיוון שבמחשב הישן שהיה לי ברגע שחיברתי שני זיכרונות בתדרים שונים החלו כל מיני בעיות.

אז אתה אומר שלא כדאי ללכת על האופציה ה3 כדי להמנע מבעיות בעתיד, או שזה לא שווה את הסכום שצריך להוסיף?

פורסם

Triple Channel יש רק כאשר בקר הזיכרון יודע לעבודה במצב כזה.

כשקונים זיכרונות בתדרים שעון, תזמונים ומתחים שונים צריך להגדיר את כולם לפי המכנה המשותף הנמוך ביותר כדי שיעבדו בצורה תקינה ביחד. פרטים בסטיקי שאלות נפוצות שבראש הפורום.

לא מופיעה שום מגבלה על עבודה עם שלושה מודולי זיכרון, אז ניתן להניח שאין ללוח בעיה לעבוד בתצורה הזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים