עבור לתוכן

החזרת מוצר בהתאם לחוק הגנת הצרכן

Featured Replies

פורסם

שלום,

מה אומר החוק להגנת הצרכן לגבי החזרת מוצר אלקטרוני שהוצא מאריזתו ובוצע בו שימוש ?

כמובן שלא נגרם שום נזק למוצר

פורסם

מה אומרת מדיניות ההחזרה של החנות ?

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם מנהל החנות והוא אמר שהוא לא מקבל מוצר שהוצא מאריזתו

פורסם

איך נקנה, באינטרנט או שהיית בחנות ולקחת

היתה צריכה להיות בחנות הודעה מודפסת בדבר מדיניות החזרת המוצרים של החנות.

פורסם
  • מחבר

קניתי את המוצר בחנות עצמה והאמת לא הסתכלתי אם יש מודעות מודפסות. אולי יש, אבל אני לא ממש שמתי לב לזה

את החוק כבר ראיתי ועיינתי בוא, אבל לא הצלחתי למצוא התייחסות לנושא האריזה

פורסם

נראה לי שאם קנית בחנות והשתמשת במוצר, החנות מחליטה אם לקבל המוצר בחזרה או שלא

כמובן בהתאם למדיניות החנות בנושא שצריכה להיות תלויה בחנות.

לדעתי בחלקי מחשב, אם קנית אין דרך חזרה למעט תקלה כמובן שאז אתה צריך לתת להם אפשרות סבירה לתקן, אם לא יצליחו העסקה מבוטלת.

פורסם

אנשים מתבלבלים קצת עם המושגים אז אולי הגיע הזמן לעשות סדר. חוק הגנת הצרכן דן במקרה של מוצר פגום בלבד, עסקאות מרחוק וכו'. החזרת מוצר *שאינו* פגום ולפי מה שפותח השרשור מתאר כאן זאת הכוונה, כפופה למדיניות החזרת המוצרים של החנות שצריכה להיות מפורסמת בצורה ברורה וגלויה. גש לחנות ותראה אולי פספסת, למרות שזה אמור להיות ליד הקופה בצורה בולטת. החוק קובע גם את גודל השלט והאותיות. החזרת מוצר שאינו פגום כפופה אך ורק למדיניות החזרת המוצרים הזאת בלבד. כך שהחנות יכולה לעשות מה שהיא רוצה כל עוד היא פרסמה את זה כמתחייב בחוק.

פורסם
  • מחבר

סורי חברים שכחתי לציין שהמוצר הוא עם פגם ייצור שגיליתי במהלך השימוש, אבל כמו שציינתי אני לא גרמתי לשום נזק למוצר

אז השאלה אם במקרה שלי החוק כן מחייב את החנות לתת לי החזר למרות שהמוצר הוצא מאריזתו ובוצע בוא שימוש

פורסם

אם יש פגם תפעיל אחריות

במידה ולא מתקנים אתה זכאי לביטול עסקה

פורסם

עד כמה שאני יודע, החזרת מוצרים אפשרית רק בעסקאות מכר מרחוק (למשל, אם המוצר הוזמן באמצעות אתר אינטרנט) או כאשר קיים פער בין המוצר בפועל לבין מה שהובטח בחנות.

אם המוצר הספיציפי שבידך פגום, יש לך עילה לדרוש את תיקונו או החלפתו לאחד זהה אבל תקין - אך אין לך עילה לדרוש את ביטול המכירה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים