עבור לתוכן

3 שאלות בנוגע לרשת ביתית

Featured Replies

פורסם

אהלן

כפי שנאמר בכותרת, יש לי 3 שאלות בנוגע לרשת אינטרנט ביתית.

1. יש לי כרגע נתב שמספק רשת למחשב שלי באופן קווי, וללפטופ של אבא שלי באופן אלחוטי. אנחנו רוצים שגם למחשב של אימא (נייח) תהיה רשת... מה עדיף לקנות? כרטיס רשת אלחוטי פנימי? או התקן USB כזה עם אנטנה, חיצוני?

2. האם כמות המשתמשים ברשת משפיעה על המהירות? נגיד אני רוצה לשחק משחק רשת... אם אני מקבל את הרשת מהנתב באופן קווי, אבל אבא שלי כרגע מחובר, זה אמור להשפיע על המהירות שלי?

3. איך אני יכול לשנות סיסמה לאינטרנט בבית? שכחתי את הסיסמה...

פורסם

1. עדיף כרטיס פנימי עם אנטנה שמתחברת לכרטיס עם כבל כך שניתן למקם אותה על השולחן ולא מאחורי המחשב.

2. בוודאי שמשפיעה -- המהירות מתחלקת בין המחשבים.

3. לא ברור איזה סיסמא שכחת. של הנתב? בצע לו RESET. של חשבון האינטרנט שלך? אצל ה-ISP.

פורסם
  • מחבר

1. תודה, בדקתי וזה איזה 120 שקל.

2. אז מה האופציות על מנת שאני אוכל לשחק סוף סוף? - הגדלת רוחב פס? ניתוק כל המשתמשים מהרשת? או שמספיק שהמכשירים יהיו כבויים?

3. איך אני עושה ריסט לנתב

פורסם

2. לא כל הצרכנים זהים. רוחב הפס X מתחלק בכמות הצרכנים אך לא בצורה שווה. כלומר במקרה הזה לא כל אחד מכם ייקבל שליש זה מאוד תלוי שימוש. כדי שאתה תקבל את מלוא רוחב הפס האפשרי בכל זמן נתון אתה צריך שהמחשבים האחרים שמחוברים לרשת לא ישתמשו ברוחב פס, אפשר לכבות אותם ואפשר סתם לוודא שהם אינם מפעילים יישום כלשהו שצורך רוחב פס גדול.

אפשרות נוספת היא להגדיל את רוחב הפס, אבל קודם הייתי מנסה להבין מה מקור הבעיה בגללו אתה לא מקבל עכשיו את הקצב לו אתהמצפה (בעיה בתשתית, בעיה ברשתים, חומת-אש או משהו דומה במערכת המקומית שלך שמפריעה לתקשורת). לדעתי הגדלת רוחב הפס היא אפשרות שיש לשקול רק לאחר שזוהה בבירור שרוחב הפס הוא הגורם המגביל.

3. בדרך כלל יש כפתור (או חריץ) שלחיצה עליו למשך 10-30 שניות מאפסת את הנתב. הוראות מלאות במדריך למשתמש של הנתב (אם אין לך עותק מודפס תוכל להוריד מאתר היצרן). קח בחשבון שהאיפוס מחזיר את כל ההגדרות לערכי ברירת המחדל כך שתצטרך להגדיר מחדש את החיבור לאינטרנט (שם המשתמש והסיסמה של ספק האינטרנט שלך וייתכן שאף יהיה צורך לשנות הגדרות נוספות). לפני שאתה מאפס תוודא שיש בידך את כל הפרטים ושאתה יודע איך להגדיר מחדש את החיבור.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המהירה

יש דרך לבדוק את המהירות האמיתית שלי? אתר או משהו בסגנון? שאני אראה כמה בדיוק אני מקבל כרגע

פורסם

אתה יכול לבדוק בעזרת אתר כמו SpeedTest.net את רוחב הפס הכללי שאתה מקבל מהספק. לצורך כך כדאי שתכבה כל יישום שיוצא ומתקשר עם ה"אינטרנט" ותבטל את חומת האש, אם קיימת.

אני כבר מזהיר מהראש שהבדיקה היא רק מדד כללי ובשעות שונות של היום ועם שרתים שונים אתה עשוי לקבל תוצאות שונות, אבל זה ייתן לך מדד כללי לרוחב הפס שאתה מקבל בפועל.

איך רוחב הפס הזה מתחלק בין הצרכנים בתוך הרשת זאת כבר שאלה אחרת לגמרי וקשה לבדוק אותה כי היא משתנה. כי פשוט יהיה לבצע ניסוי. תכבה את שני המכשירים האחרים שמחוברים ותבדוק אם יש לזה השפעה. אם כן, אז צריך לאתר איזה יישום בהם הוא זה שמשתמש ברוחב פס גבוה והאם יש באמת צורך שירוץ באופן קבוע ברקע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים