עבור לתוכן

התייעצות לגבי שידרוג לוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הסיפור מתחיל לפני 4 שנים כשקניתי את המחשב.

קניתי אותו עם מעבד E6300 ולוח אם D946GZIS של INTEL.

נאמר לי בזמנו ע"י אדם זר (לא המוכר בחנות) שהבאס של הלוח אם יגביל את פעולת המחשב, אם אינני טועה, את המעבד.

לצערי כבר קניתי את המחשב ולא הייתה ברירה אלא לקבל את זה.

בכל מקרה, כיום יש לי מעבד E5500 עם אותו לוח אם.

כרטיס מסך ATI 5670

2 גיגה זיכרון.

האם אכן לוח האם הוא זה שמגביל את את פעולת המחשב?

האם מומלץ להחליף לוח אם?

חשוב לציין שהשימוש במחשב הוא לצורכי גיימינג, כאשר חבר עם מחשב כמעט זהה, עם כרטיס מסך פחות טוב מקבל ביצועים טובים יותר.

תודה מראש,

פורסם

ההשוואה בין המערכת שלך לזאת של החבר שלך היא באותה רזולוצית משחק והגדרות? באיזה רזולוציה אתה משחק?

איך האיטיות או הביצועים הפחות טובים באים לידי ביטוי?

פורסם
  • מחבר

אני משחק ברזולוציה נמוכה יותר והגדרות נמוכות יותר.

הביצועים הפחות טובים = פחות פריימים בשניה, ברמה בלתי נסבלת.

בנוסף, יש את האפליקציה של WIN7 שהוא נותן ציון לרכיבי המחשב, אצלי המעבד מקבל 3.8 ואותו מעבד אצל החבר מקבל 6.2.

פורסם

הלוח שלך לא אמור להגביל את המעבד. הוא תומך בתדר אפיק קדמי (FSB) של 800 וגם 1066 (על פי המפרט באתר היצרן) ולכן לא אמור להוות בעיה.

האינדקס בדיקה הזה של MS הוא לא ממש כלי אמין לדעתי. לא ממש הצלחתי להבין על פי מה הוא נותן ציון לרכיבים. לא לפי זה כדי לבסס את הקביעה האם המערכת שלך מתפקדת טוב או פחות טוב בהשוואה לאחרת.

במשחקים ברזולוציה נמוכה יחסית (עד וכולל 1680x1050) המעבד הוא צוואר הבקבוק. באיזה רזולוציה אתה משחק ובאיזה רזולוציה החבר?

אתה יכול לנסות לאפס BIOS ולבדוק האם משהו השתנה. אם לא, תבדוק בעזרת CPU-Z מהי גרסת ה-BIOS שברשותך. אולי פשוט צריך לעדכן BIOS. אל תעדכן ישר BIOS כי זאת פעולה שמומלצת רק במצבים מסוימים, ולכן קודם תבדוק מהי הגרסה הנוכחית.

מאיזו רזולוציה אצלך המשחקים כבר כן רצים ב-FPS סביר?

פורסם
  • מחבר

החבר משחק עם מעבד זהה, כרטיס מסך ATI 4670 (לי יש 5670).

אצלי רזולוציה 1280X1024 (מקסימלית ל19 אינץ).

אצלו מקסימלית למסך 22 אינץ רחב.

המשחק הספציפי הזה לא רץ אצלי בFPS סביר גם ב1024X768

אצל החבר רץ נפלא.

יכול להיות שצוואר הבקבוק הוא הBUS של הלוח אם? אני מתנצל אבל אני לא כ"כ בקיא בלוחות אם.

אבדוק בנוגע לביוס...

פורסם

לא סביר להניח שהאפיק הקדמי (Front Side Bus) הוא הגורם המגביל מכיוון שהלוח (על פי המפרט שלו) תומך במעבדים בעלי תדר אפיק קדמי של 800 Mhz.

מצד שני, יכול להיות שגרסת ה-BIOS ישנה מדי ועדכון שלה עשוי לפתור את הבעיה. אך כמו שציינתי, קודם תבדוק את גרסת ה-BIOS הנוכחית של הלוח ואז צריך לבדוק אם עדכוני BIOS, אם קיימים, משנים משהו שייתכן שיש לו קשר לבעיה שאתה חווה.

פורסם
  • מחבר

לאחר איפוס ביוס:

cpul.jpg

mainboardh.jpg

שמתי לב גם שרשום CORE SPEED 1198.

המעבד אמור להיות 2.8 גיגה הרץ... או שאני מבלבל משהו?

פורסם

לפי אתר היצרן אתה כבר משתמש בגרסת ה-BIOS המעודכנת ביותר, כך שאין צורך לעדכן.

בקשר לשאלה שלך על התדר. המעבדים מהדורות האחרונים מכילים פונקציות חסכון באנרגיה. במצב מנוחה או כשאין צורך שהמעבד יעבור בתדר המרבי, המעבד מוריד מכפלה (ובעקבות כך תדר) וכך חוסך בצריכת האנרגיה ופליטת החום. כשיש צורך המעבד מעלה מכפלה את למכפלה המרבית (ובעקבות כך עד לתדר השעון המרבי) ואתה מקבל את מלוא הביצועים של המעבד.

אם כבר העלית את הנושא, רעיון טוב יהיה לאמץ את המעבד בעזרת כלי כמו OCCT ולעקוב אחר הנתונים ב-CPU-Z כדי לוודא שהמעבד אכן עולה במאמץ למכפלה המרבית שלו (שהיא 14).

פורסם
  • מחבר

אני חושב שעלינו על הסימפטום :-)

נדהמתי לגלות שהמכפלה גם בבדיקה במאמץ נשארת 6 (1.2 גיגה הרץ).

מהו מקור הבעיה? ומה הפתרון?

פורסם

הבעיה היא כנראה הגדרה לא נכונה ב-BIOS. איפוס BIOS אמור להחזיר את ההגדרה של המכפלה למצב Auto. זה בהנחה שהלוח של Intel בכלל מאפשר לשלוט על ההגדרה הזאת.

אמרת שאיפסת BIOS וזה לא עזר. תנסה להיכנס ל-BIOS ולבדוק אם קיימת שם הגדרה הקשורה למכפלה (multiplier או Bus/Core Ratio). אם כן תוודא שהיא עומדת על הערך המרבי או על מצב Auto.

אם אין כזאת הגדרה, זאת קצת בעייה ואולי אז יהיה כדאי לנסות איפוס פיסי של ה-BIOS (בעזרת מגשר או הוצאת הסוללה) או אפילו עדכון של ה-BIOS בכל זאת (אפילו אם לאותה גרסה או גרסה קודמת).

פורסם
  • מחבר

העברתי את כל התפריטים בביוס לדיפולט, לא עוזר.

התקנתי ביוס מחדש, לא עוזר.

חיפשתי בתפריטי הביוס MULTIPLIER או RATIO או משהו דומה ולא מצאתי.

יתכן שהדגם הזה של הלוח אם פשוט מגביל לכפולה המינימלית או משהו כזה?[br]פורסם בתאריך: 1.10.2010 בשעה 23:40:27

התכתבתי בצ'אט עם התמיכה הטכנית של אינטל...

מסתבר פשוט שהלוח אם לא תואם למעבד, מאוד מפתיע - חשבתי שאם המעבד הוא 775 אז זה בוודאי תואם ללוח אם.

בכל מקרה הוא שלח לי את הקישור הזה: http://processormatch.intel.com/CompDB/SearchResult.aspx?Boardname=d946gzis

שם ניתן לראות בבירור שהמעבד לא קיים ברשימת התואמים ללוח אם.

פשלה שלי......

אז אני נאלץ לקנות לוח אם חדש.

בחנות הקרובה לביתי יש את שלושת הדגמים האלה:

GA-G41M-ES2L

G41TM-P33

GA-G31M-ES2L

שלושתם של GIGABYTE

האם הם כן תואמים למעבד שלי (E5500)?

מה מהם יתן ביצועים טובים יותר לגיימינג? (ללא אוברקלוק)

פורסם

חיפשתי באמת לבדוק את עניין תאימות המעבד רק שמקודם הקישור הזה לא עבד לי, לא הצלחתי להיכנס לרשימה והנחתי שאם המעבד כבר מותקן ועובד אז קיימת תמיכה.

כן, למרבה הצער זה שלוח ומעבד הם בתושבת זהה לא מבטיח שיש ביניהם תאימות.

כל הלוחות הנ"ל תומכים במעבד שלך (תוכל לבדוק זאת באתר היצרן). ההמלצה היא כמו תמיד לקנות את הלוח הזול ביותר שעונה על כל הדרישות שלך. לוח אינו משפיע על ביצועי המערכת ולכן בדרישות הכוונה היא לתמיכה במעבד, סוג וכמות חיבורים (כגון SATA, USB), תמיכה בכמות זיכרון מרבית וכו'.

אם אתה מחפש לבצע OC אז יש לזה חשיבות מסוימת בבחירת לוח האם וזה מאוד תלוי בדרגת ה-OC שאתה מחפש לבצע.

תוכל להשוות בין הדגמים באתר היצרן כדי לבדוק מי מהם עונה על כל הדרישות שלך.

פורסם
  • מחבר

GA-G41M-ES2L הוזמן בתקווה שהפעם יגיע הפיתרון.

תודה רבה לך =)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים