עבור לתוכן

מה החוק אומר על קניית לוח פגום מבחינת אחריות לאחר יום

Featured Replies

פורסם

שלום למבינים קצת בחוק

רכשתי לוח אם חדש כולל התקנה

לאחר יום גיליתי שהלוח פגום :

לא ניתן להתקין RAID

כרטיס רשת בלוח פגום ולא עובד

רעש חשמל מהלוח בזמנים שונים .

מקלדת USB לא נותנת הרבה פעמים להיכנס לביוס כי הלוח קולט את האות רק לאחר 10 -15 שניות בדרך כלל בכניסה לווינדוס

הבאתי לחנות שמכרה לי עכשיו אמרו תמתין שבועיים

אני לא מבין את הטמטום לא נהנתי ממנו יום אחד , המחשב מושבת אצלם

למה צריך לחכות שבועיים ?

מה אומר החוק ?

האם אני יכול לבקש את כספי חזרה על הלוח ?

שוב השאלה מה אומר החוק ?

פורסם

החוק אכן אומר שיש להם שבועיים מרגע שהבאת את הלוח לחנות עד הרגע בו הם מחוייבים לפי החוק להחזיר לך את הלוח מתוקן \ להביא לך לוח חלופי \ להשיב את כספך.

יש לציין שהחוק לא מתעניין בסיבת התקלה, אבל אם היה מדובר בלוח שאינו עובד כלל (מחשב לא נדלק) הייתי מצפה שהם יבדקו במקום אם המעבדה צמודה לחנות בהתחשב בזה שהלוח נקנה אתמול - ולא הייתי מתקרב לחנות שהייתה אומרת לי תמתין שבועיים אפילו שהחוק מאפשר להם. מצד שני, התקלות שתארת עשויות לנבוע מהגדרות ביוס\דרייבר לא נכונות ולא בהכרח עקב תקלה.... בקיצור, הייתי מתעקש על "זירוז" הבדיקה אבל אין לך עילה לדרוש את הכסף בחזרה או לוח חלופי מבלי שהלוח הזה נבדק.

פורסם

^^^

כנראה צודק.

מבחינת החוק אני לא חושב שזה משנה אם המחשב נקנה אתמול או לפני שנה.

אם כי כנראה הייתי חושב פעמיים אם לחזור לחנות הזאת...

ו-Vic07, לפי מה שהוא מתאר, זאת בעיה בלוח ב-99%, ובהכרח בעיה פיזית ולא תוכנה,

כי הוא מתאר בעיות עוד לפני שהוא מגיע למערכת הפעלה.

פורסם

למיטב ידיעתי אין שום בעיה לכבות תמיכה במקלדת USB דרך הביוס, כמו גם לבטל הגדרות רייד. זה לא דורש שבהכרח תהיה בעיה פיזית.

פורסם
  • מחבר

למיטב ידיעתי אין שום בעיה לכבות תמיכה במקלדת USB דרך הביוס, כמו גם לבטל הגדרות רייד. זה לא דורש שבהכרח תהיה בעיה פיזית.

לא כיביתי תמיכה בביוס לא ל- USB ולא לרייד

כל האופציות ניסיתי כולל שידרוג הביוס

ולא עוזר כלום

זה שזה ניתן , אז ?

שלא לדבר שכרטיס הסאונד האיכותי על הלוח עובד חלקית

ולא נותן אופציות רבות

פורסם

אני לא לגמרי מסכים, זה נתון לפרשנות.

מכיוון והבעיות היו מרגע קבלת המוצר ניתן גם לומר שקיבלת מוצר אחר ולא את מה ששילמת עבורו ולכן יש להחליף אותו במוצר תקין ולא להעביר אותו תהליך של מימוש אחריות, אבל בסופו של יום לא הייתי הולך עם זה למשפט.

הייתי מנסה ללחוץ שיזרזו את הבדיקה וללא ספק לא הייתי חוזר למקום שדורש ממני להמתין יותר מיום-יומיים כדי לוודא שהמוצר שרכשתי לא היה תקין מלכתחילה או שלאחר מכן היה רוצה לתקן אותו או להחליף במשומש במקום בחדש.

פורסם

השאלה העיקרית פה אם המוצר פגום או לא. לפי החוק חייבים להחליף לך/לזכות במידה ומדובר במוצר פגום. אין שאלה בכלל. אבל החנות יכולה לטעון שצריך זמן מסויים לבדוק אם המוצר פגום. מכיוון שמדובר עכשיו בחגים יכול להיות שהם לא רצו להתחייב, אבל לבדוק לוח לוקח גג חצי שעה, לכן אני לא רואה סיבה שהם לא יעשו את זה ביום ראשון בבוקר. ואז יודיעו לך מה הם מצאו.

פורסם
  • מחבר

השאלה העיקרית פה אם המוצר פגום או לא. לפי החוק חייבים להחליף לך/לזכות במידה ומדובר במוצר פגום. אין שאלה בכלל. אבל החנות יכולה לטעון שצריך זמן מסויים לבדוק אם המוצר פגום. מכיוון שמדובר עכשיו בחגים יכול להיות שהם לא רצו להתחייב, אבל לבדוק לוח לוקח גג חצי שעה, לכן אני לא רואה סיבה שהם לא יעשו את זה ביום ראשון בבוקר. ואז יודיעו לך מה הם מצאו.

הטכנאי אמר

שהוא צריך לקחת ארדיסקים שלו ולהתקין את הווינדוס שלו

ואת התוכנות שלו

כדי לבדוק ביוס ודרייברים

לא הבנתי הרי אם כרטיס אינטרנט דפוק , הלוח פגום

השאר זה עוד תוספת

פורסם

זה בדיוק מה שהוא מנסה לוודא: אם הוא מצליח להתקין רייד ולחבר אינטרנט עם הגדרות ביוס\דרייברים שונים, הרי שהלוח תקין.

פורסם

התשובה של הטכנאי נראית לי הגיונית. הוא רוצה להתקין את חלונות בעצמו מחדש, כדי לראות שהלוח דפוק ושזה לא בגלל שהתקנת משהו לא נכון. בכל מקרה, התקנה של חלונות לא לוקחת שבועיים פעם אחרונה שבדקתי. תגיד להם שאתה רוצה תשובה בהקדם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים