עבור לתוכן

לכל חובבי האוכל באי הפורום.

Featured Replies

פורסם

אתם התמנים, מה אתם מבינים באוכל בכלל?

אני פונה אליך כתימני נצר למשפחה שייסדה בארץ 2 חברות מצליחות של מוצרי בצק להלן ג'חנון מלאווח כובנה וכו'

אם אתה רוצה להכין משהו טעים ומשמין עם מלאווח תעשה סביה.

מאכל תמני עתיק יומין.

לוקחים תבנית גדולה

מורחים אותה בשמן כמובן- אבל קצת

לוקחים מלאווח חותכים לחצי ומעבדים את החצי מלאווח בטרוף שיהיה דק (כמו הסבתות שמכינות פיתות בטאבון) ואז פורסים על התבנית

מורחים בקצת חמאה ולוקחים את החצי מלאווח השני מעבדים עושים תנועות עם הידיים כמו של הסבתא עם הפיתות שיהיה דק בטירוף פורסים על התבנית יוצרים עוד שכבה בעצם. ואז לוקחים סילאן (דבש תמרים) ומורחים בנדיבות. ואז חותכים עוד מלאווח לחצי וחוזרים על הפעולה חלילה- שכבה חמאה שכבה סילאן.

לסביה ממוצעת דרוש 5 מלאווחים חתוכים לחצי כלומר 10 שכבות.

מכניסים לתנור בעוצמה לא ידועה לזמן לא ידוע עד שאמא אומרת להוציא- מוציאים- אוכלים בהנאה אין טעים מזה בדוק חתום!

אבל זה למומחים בלבד, לא נראה לי תצליח לעשות את זה בלי שהמאלווחים יקרעו ולשם השוואה התבנית בה משתמשים גדולה פי 2 ממלאווח שלם (התבניות אלומיניום הכי גדולות שיש).

  • תגובות 53
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם כבר כשלונות קולינריים- מה נדפק לי בסיידר תפוחים שניסיתי להכין? אין לו טעם של תפוחים. בהתחלה חשבתי שאיכשהו גרמתי להכל להפוך לאלכהול, אבל זה לא הגיוני....

:s07: :s07: :s07:

השאלה היא מה לתקן בפעם הבאה.

(אם מישהו רוצה לטעום את זה ולהבין מה הבעיה, הוא מוזמן- אבל זה ממש ממש לא טעים.)

פורסם
  • מחבר

^ כבר אכלתי דברים לא טעימים בחיים, בלשון המעטה.

אין לי כבר בלוטות טעם. ויכול להיות גם ריח.

עד כמה נורא יכול להיות הסיידר תפוחים שלך.

לאן מגיעים כדי להיות שפניי ניסיון?

פורסם

אני פונה אליך כתימני נצר למשפחה שייסדה בארץ 2 חברות מצליחות של מוצרי בצק להלן ג'חנון מלאווח כובנה וכו'

אם אתה רוצה להכין משהו טעים ומשמין עם מלאווח תעשה סביה.

מאכל תמני עתיק יומין.

לוקחים תבנית גדולה

מורחים אותה בשמן כמובן- אבל קצת

לוקחים מלאווח חותכים לחצי ומעבדים את החצי מלאווח בטרוף שיהיה דק (כמו הסבתות שמכינות פיתות בטאבון) ואז פורסים על התבנית

מורחים בקצת חמאה ולוקחים את החצי מלאווח השני מעבדים עושים תנועות עם הידיים כמו של הסבתא עם הפיתות שיהיה דק בטירוף פורסים על התבנית יוצרים עוד שכבה בעצם. ואז לוקחים סילאן (דבש תמרים) ומורחים בנדיבות. ואז חותכים עוד מלאווח לחצי וחוזרים על הפעולה חלילה- שכבה חמאה שכבה סילאן.

לסביה ממוצעת דרוש 5 מלאווחים חתוכים לחצי כלומר 10 שכבות.

מכניסים לתנור בעוצמה לא ידועה לזמן לא ידוע עד שאמא אומרת להוציא- מוציאים- אוכלים בהנאה אין טעים מזה בדוק חתום!

אבל זה למומחים בלבד, לא נראה לי תצליח לעשות את זה בלי שהמאלווחים יקרעו ולשם השוואה התבנית בה משתמשים גדולה פי 2 ממלאווח שלם (התבניות אלומיניום הכי גדולות שיש).

תימנים - הדבר הטוב היחידי שיצא מהם זה בצק עם שמן.

פורסם

אני יכול להמשיך להריץ על זה בדיחות כל היום D:

"אני בא הפורום אשר חובב אוכל, אבל מה הקשר לדיון הזה?"

:lol:

כפרעלייך פותח הדיון

פורסם

תימנים - הדבר הטוב היחידי שיצא מהם זה בצק עם שמן.

ספר מתכונים של תמנים בנוי מעמוד אחד של הכנת הבצק וכל שאר העמודים רשום "עבור לעמוד 1".

פורסם

לאן מגיעים כדי להיות שפניי ניסיון?

היום יש כזה "טרנד" לעבור לניסויים בבני אדם תמורת תשלום. חברות מפרסמות בעיתונים בסוף בדרושים וכו'- "נסיינים". משלמים משהו כמו 50 ש"ח בערך אאל"ט פר ניסוי (נגיד לחפוף שיער ולבדוק אם הוא גורם לך לדמוע או לצריבה ברגע שנכנס לך לעיניים).

בשביל פותח הת'ארד ובכלל- תתחיל לראות תוכניות בישול, זה יעשיר לך את הידע הקולינארי של מה הולך עם מה וקצת ידע פשוט בבישול. או שפשוט תשתלט לאמא על המטבח ותנסה כל מיני דברים. אבל משהו בסיסי שלימדו אותי הוריי ואנשים חכמים אחרים- "אל תשוויץ במשהו שאין במה להתגאות בו" קרי האוכל ה"צולע" שהכנת. תשוויץ בו ברגע שיצא נאה להגשה וטעים מבחינת הסועדים.

לצורך הפרוטוקול ניסוי מגניב שעשיתי כשהייתי קטן- להכין ביצה במיקרוגל. לוקחים ביצה, טורפים אותה ושופכים על צלחת זכוכית וזורקים לאיזה 2 דקות. זה אמור לצאת מוצלח. אומנם קצת "בהיר" וחסר צבע מטוגן או של בישול, אבל זה צריך להיות אכיל או שאם זה לפעמים אם זה מעט מדי זמן ואז מוסיפים זה יכול להסתיים כביצה שרופה במיקרו' שמסריחה את הבית למשך הרבה זמן (לעת ימים גם למדתי טריקים איך להעלים את הריח בעקבות כל הניסויים).

פורסם

^ כבר אכלתי דברים לא טעימים בחיים, בלשון המעטה.

אין לי כבר בלוטות טעם. ויכול להיות גם ריח.

עד כמה נורא יכול להיות הסיידר תפוחים שלך.

לאן מגיעים כדי להיות שפניי ניסיון?

אני לא צריך נסיין שיגיד לי שזה לא טעים, אני צריך מישהו שמבין בהכנת אלכוהול שיוכל להגיד לי מה הבעיה...

פורסם
  • מחבר

בשביל פותח הת'ארד ובכלל- תתחיל לראות תוכניות בישול, זה יעשיר לך את הידע הקולינארי של מה הולך עם מה וקצת ידע פשוט בבישול. או שפשוט תשתלט לאמא על המטבח ותנסה כל מיני דברים. אבל משהו בסיסי שלימדו אותי הוריי ואנשים חכמים אחרים- "אל תשוויץ במשהו שאין במה להתגאות בו" קרי האוכל ה"צולע" שהכנת. תשוויץ בו ברגע שיצא נאה להגשה וטעים מבחינת הסועדים.

פיספסת לגמרי את הפואנטה. זה ניסיון שיצא משליטה.

נ.ב - באמת אכלתי זה. שבוע הבא אני משתחרר מאיכילוב.

אני יכול להמשיך להריץ על זה בדיחות כל היום D:

"אני בא הפורום אשר חובב אוכל, אבל מה הקשר לדיון הזה?"

:lol:

כפרעלייך פותח הדיון

אתה רואה, זו הפואנטה.

זה נקרא הומור, אולי עצמי - אבל עדיין הומור.

שמחתי לשעשע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים