עבור לתוכן

בקשה להמלצה למערכת סטריאו *עדכון* הוספתי מספר שאלות בתחתית - תודה מראש

Featured Replies

פורסם

היי,

ברצוני לרכוש מערכת שתחובר למחשב (בלבד בזמן הקרוב) ותתן מקסימום איכות, בתקציב עד כ-3000 ש"ח.

שימושים הם בערך

10% כתיבת/הפקת מוזיקה

60% האזנה למוזיקה (במגוון סגנונות החל מג'אז/רוק ועד אלקטרוניקה לסוגיה כגון צ'יל אאוט, פרוגרסיב, האוס,פול און...)

30% משחקים/סרטים

חשבתי יותר לכיוון מערכת 2.0 / 2.1

יש ברשותי גם כרטיס קול 7.1 המובנה בלוח וגם כרטיס טיפה יותר מקצועי, ה E-MU 1212m עם יציאות במגוון טעמים כולל דיגיטלית, אופטית, ואנלוגית שבא עם DAC של 24 ביט על 192 קילוהרץ

http://www.emu.com/products/product.asp?category=505&subcategory=491&product=9872

שמעתי היום מוניטורים מדגם Resolv A8 של Samson

http://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodID=1965

מאוד אהבתי את הסאונד, וגם המחיר ממש לא נורא.

שאלתי היא, האם יש מצב לקבל יותר איכות במערכת רמקולים "ביתית", דהיינו זוג רצפתיים/מדף (+ סאב?) + מגבר תחת מגבלות התקציב?

ואם כן אשמח לקבל המלצה לחנות סטריאו באיזור חיפה אליה אני יכול להגיע להאזנה.

גם המלצות על דגמים יתקבלו בברכה (אם אפשר שיעמדו בתקציב)

מידות החדר המיועד אם זה רלוונטי כ-3X4 מטרים

תודה רבה מראש!

אה ותוספת קטנה, ל-Samson המדוברים יש כניסה Balanced ולכרטיס הקול יש יציאה כזו.

פורסם

מה המחיר של המוניטורים ששמעת?

בכל אופן למוזיקה 2.0

פורסם

אם אתה מגביל עצמך לחיפה, לך לחנות הבאה ובקש לשמוע אחד הרמקולים שבקישור הראשון יחד עם אחד המגברים בקישור השני:

http://www.audiophile.co.il/categories/5312/?page=2&sortby=price

http://www.audiophile.co.il/categories/5310/?sortby=price

אל תיבהל מהמגברים הקטנים - הגודל לא קובע. אחרי מעבר מהיר, אני רואה שהשילוב הנורמלי היחיד הוא המגבר הזה: http://www.audiophile.co.il/products/144877 עם הרמקול הזה: http://www.audiophile.co.il/products/144105 שעולים יחד 2990 ש"ח. החנות לא מחזיקה את דגם הכניסה של Cambridge Audio כנראה כי המחיר שלו עלה מאזור 2000 ל-2500 (כך גם NAD, מעניין מה גרם לכך. כנראה שהאחד העלה והשני השווה. לשתי חברות אלו "הגמוניה אודיופילית" במחירים נמוכים מעין אלו) ואז המגבר של פרוג'קט עב לאייש המשבצת.

{אם תצא לת"א, תוכל אולי להשיג את המגבר של קיימברידג' (לא מהדגם SE) במחיר הישן: http://www.cinema-paradiso.co.il/%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%A8-%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95-cambrige-azur-340a הבעיה היא שזה לא ישאיר לך הרבה מאד לרמקולים. אפילו דגמי הכניסה של Wharfedale יצריכו חריגה לאזור ה-3300. עוד אפשרות תל אביבית היא פיוז, עם מגבר T-AMP שישאיר לך הרבה כסף לרמקולים. כדאי מאד לנסות.}

שים לב! המגבר ההוא של פרוג'קט הוא רק מגבר הספק - תוכל לחבר אליו רק את מקור אחד, אנאלוגית. מצד שני, אתה לא תעבוד עם פרה וזה עשוי דווקא לשפר הצליל מאשר עם להיות עם פרה ברמה שמגבר משולב כמו הקיימברידג' מכיל. אם תעבוד רק מול מקור אחד, או שיש לך אפשרות לתכנן switch box (נורא פשוט), כדאי ברצינות לשקול את ההצעה החיפאית הזו. רק לצורך זריקת מרץ לתחושת הגאווה האודיופילית (אם כי בזעיר אנפין): המגבר מיוצר באוסטריה והרמקולים בדנמרק. לא נשמע כדבר הזה במחיר שמשאיר עודף מ-3000 ש"ח! :silly:

בכל מקרה, תמיד אמרתי ואומר: מה שחשוב הוא איך שזה נשמע (ומי שיודע את דעתי, חלק מזה מערב גם את השמות, המוניטין, איכות החומרים והבניה וכו').

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המושקעת,

אני יודע איך מגיעים לחנות המדוברת ואשתדל לבקר בה בקרוב להתרשמות.

פורסם

למען הסר ספק: ישנן עוד כמה חנויות אודיו איכותי באזור חיפה, אלא שבתקציב שלך, הן יציעו לך ציוד קולנוע ביתי (רסיבר בסיסי ורמקולים שעושים פחות מוסיקה ויותר סרטים). מאחר ו-60% מהזמן המערכת תעשה מוסיקה, אני ממליץ לך לא להתפשר על רסיבר - דווקא בגלל התקציב הצנוע - ובמקום זאת לנסות לשמוע את ההרכב שהצעתי לך. מהכרותי המועטה עם שתי החברות, זה הולך להיות שילוב עם VFM עצבני בשימוש עם מחשב בעל כרטיס קול איכותי כשלך (השליטה בווליום ושאר הגדרות למקור יעשו באמצעות מערכת ההפעלה).

אני ממליץ כי תוודא מול החנות שהציוד נמצא במלאי ומוכן להדגמה (תצטרך מקור בעל שליטה בווליום ואלא אם אתה רוצה שיחברו לך שם קומפקט שעולה פי 5 מהמערכת הזו, אני מציע לך לבוא עם נגן נייד כלשהו, אפילו של חבר - כמובן עם המוסיקה שלך - ורצוי שיהיה מדובר בנגן עם יציאה אנאלוגית טובה, אם כי איני יודע מה המצב בשוק זה).

עריכה: אני רואה שגם שם יש את ה-T-AMP, אז תוכל להאזין גם לו ולזווג לו רמקולים יותר יקרים. אני הייתי "רץ" להאזין לאלו, בתקווה שזה לא עוד מוצר שמופיע בקטלוג אינטרנטי אך לא קיים במעמד ההדגמה ואף לא הרכישה: http://www.audiophile.co.il/products/144867 הוא יספק יותר בס וגם ישאיר לך עודף לסטנדים וכבלים.

נשמח לקבל עדכונים! :)

פורסם
  • מחבר

תודה, אשמח לעדכן :)

פורסם
  • מחבר

טוב, אז הנה אני מעדכן - או, מתיעץ...

הייתי באודיופיל, ביקשתי לראות את ה-T-amp, רק מה - שהבחור אמר שה-System Audio שהומלצו, לא מתאימים לו. (ומי אני שאתווכח??)

הוא השמיע לי במקום את ה- Mordaunt Short Aviano (עם ה-T כמובן) ושומעים מ-ד-ה-י-ם.

אז מה ההתלבטות? הבנאדם אומר שמחר הוא מקבל מערכת יד שניה שתעלה בסביבות ה3K והיא איכותית בהרבה. מדובר במגבר Musical Fidelity A-1

ורמקולים Epos ES11.

ביקשתי לשמוע משהו דומה הוא השמיע לי רמקולים גם של Epos מאוד דומים למה שהוא יקבל עם מגבר של חברת Cambridge Audio (אם אני זוכר נכון) שכל זה עולה חדש כ-7K.

עכשיו תקראו לי אודיופיל מזויף אבל הבדל גדול לא כל כך הרגשתי.

האמת שגם הבנתי מהבחור שמגבר צריך את הכבוד שלו ואת הספייס שלו ואי אפשל לדחוף אותו לכל פינה, אלא צריך שיהיה לו מקום שבו מעליו לא מונח כלום, ואני לא בטוח שיהיה לי מקום כזה (אני עובר חדר מגורים בעוד פחות מחודש). ה-T-Amp, מפאת גודלו הצנוע (באמת קטן הפלא הזה!) פחות בעיתי בנושא זה.

אז מה דעתכם? אני נוטה לכיוון -T.... זו תהיה טעות חמורה? ישנו גם עניין האחריות (בחדשים - שנה למגבר ו5 לרמקולים) למרות שהמוכר טוען שאלו לא דברים שמתקלקלים...

אשמח לשמוע דעות!

עדכון קטן:

הבבטתי בZap כרגע, והכתה אותי תדהמה, לא פחות ולא יותר...

הA1 נמכר ב9K והES11 ב3.5K... מטורף

פורסם

אפשר לחוש את ההתרגשות בזמן שאתה עושה את הפסיעות הראשונות בחנות היי-פיי אמיתית! להיכנס לחנות של בני זה כמו לצאת מהלבנט מבלי להחתים דרכון.. :jump:

שמע, אמור להיות לך ברור שיד-שניה ממקסמת כל קניה. הוא הדין גם בתחום הזה. שני הרכיבים שבני הציע לך הם אגדיים. ה-ES11 הוא רמקול שתוכנן אי שם בשנות ה-80, אבל כוחו במותניו והוא מאד מבוקש באוזני אלו שאוהבים את הצליל המסורתי של החברה. ה-A1 גם הוא כמדומני אבן דרך בליין המוצרים של החברה בעלת המוניטין הזו. כרגיל, אל תקנה לפני שתשמע! כמו כן, אם אתה עובר סופית ליד שניה, אתה חייב לזכור שיכולות להיות עוד הצעות מפתות שנשמעות לא פחות טוב, אלא שזה ידרוש ממך התרצצויות (בתוך חיפה לפחות) ובנוסף, לא תדע אם בזמן זה ישנן כאלו הצעות בנמצא ומצד שני הצעה שכבר הוצעה לא בהכרח תישאר שם לזמן רב.

מה לגבי הפורג'קט? למה לא שמעת אותו? נסה לפחות גם לשמוע אותו עם הדאלי קונספט 1, ראש בראש עם ה-T-AMP וה-Aviano, באם אתה מתעקש על חדש.

על כל פנים, אם שילובים יקרים יותר על הנייר (כמו הקיימברידג' והאפוס, או ה-A1 וה-ES11) לא נשמעים לך יותר טוב - הרווחת! {למרות שהסקת הבדלים כאלו לא בהכרח תלויה בטיב השמיעה כמו שהיא תלויה בבשלות, בנסיון וכו'}

פורסם
  • מחבר

עדכון:

קניתי את ה-A1 וה-ES11 !

איזה תענוג של צליל...

אין לי מחשב כרגע בבית (אמור לחזור מהמעבדה לאחר החלפת, טוב, 80% מהרכיבים לא כולל הכרטיס קול כמובן)

אז זה בינתיים מחובר למשהו מאולתר.

הפתיעו אותי מחירי הכבלים :o, זה גורם שלא לקחתי בחשבון, אבל לא נורא - זה שווה את זה...

ולמה לא סיפרתם שעם המגבר מקבלים במתנה כיריים חשמליים ? :lol:

בקיצור, הוצאתי קצת מעבר למה שתכננתי, אבל אני די מרוצה מהתוצאה...

פורסם

כיף לשמוע! תתחדש ותהנה! המגבר שלך עובד בטופולוגיית Class A וזו הסיבה שהוא חם מהרגיל. זה small price to pay, שוב, על פי סדר העדיפויות שלי ואני מניח שלאחר שתתרגל למה שהוא מסוגל לעשות לרמקולים שלך - גם אתה תחשוב כך.

ספר לנו, איך המערכת הזו נשמעה בהשוואה לקודמת ששמעת ומה בה שבה את ליבך? האם הבחירה הייתה "קלה"? אילו הקלטות שמעת עליה ואלו עוד שילובי מערכות שמעת (אם בכלל)?

פורסם

תתחדש ותהנה! נדיר במחוזותינו שמגיעים לפה אנשים רציניים שלא מדברים באוויר :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

היי

זהו סוף סוף קיבלתי את המחשב שלי עם הכרטיס קול... לשמחתי הרבה הטכנאים הצליחו להתקין אותו פיזית ( מדובר בכרטיס שבא בשני חלקים, בתצורת PCI, ובלוח החדש יש רק חריץ PCI אחד...) והדרייברים שלו התאימו לחלונות 7 64 ביט.

הכרטיס והמגבר הכירו אחד את השני ועכשיו הם חברים טובים ;)

עד שהמחשב הגיע שמעתי דרך הלפטופ עם הכרטיס קול הפשוט שלו וכבל של 10 שקל.

אז ברגעים אלו אני שומע את החומה. האלבום נשמע נפלא.

לפני זה שמעתי דוגמיות מכל מיני סגנונות שאני שומע באופן שוטף, למשל צ'יל אאוט, רוק (+ישראלי), פופ, האוס, פרוגרסיב טראנס....

היה קשה להחליט? אממ... בהתחלה כמו שראיתם התלבטתי טיפה בקשר ל-T-amp. אבל אחרי שהבנתי/הוסבר לי מה הרמה של הסט שיש לי עכשיו, ההחלטה היתה אפשר לאמר טריביאלית. ואני לא מתחרט.

המערכת הזו היא ללא ספק הטובה שהשמיעו לי, אבל כמובן לא ביקשתי לשמוע מערכות שעולות הרבה יותר אז זו לא הפתעה...

פורסם
  • מחבר

היי

יש לי כמה שאלות של מתחילים...

1) המגבר מתחמם ללא קשר לווליום - אני מניח שזה בסדר?

2) האם זה בסדר שהציוד יעבוד כל זמן שהמחשב דולק? בימי השבוע מדובר ב2-3 שעות גג אבל בשבתות למשל אפשר להגיע גם ל12 ויותר...

3) בהקשר לשאלה הקודמת, האם זה בריא לכבות ולהדליק באופן תכוף (כשלא שומעים - לכבות) או שעדיף להשאיר דולק ברציפות למשך זמן ארוך יותר?

4) אם מחברים מקור חלש (לא המקרה כרגע אבל נניח) אזי צריך להגביר יותר (להגיע יותר "רחוק" עם כפתור העוצמה).

האם עצם זה שהכפתור "פתוח" לעוצמה גבוהה יכול לגרום נזק לרמקולים או שנזק יכול להגרם רק מעוצמת הסאונד בפועל?

פורסם

1. כן.

2. כן, אבל קח בחשבון את החשבון... חשמל.

3. עדיף להשאיר דלוק, אבל ראה 2.

4. לא ייגרם נזק.

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים