עבור לתוכן

מזהה את הזיכרון ראם, אבל רושם שאינו יכול להשתמש בו, מה הבעיה ומה עושים??

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה.

עד היום היה לי במחשב כ-3 ג'יגה RAM DDR II 667Mhz. ה-3 גיגה היו ב-4 סטיקים, 2 של 1 גיגה, ו2 של חצי גיגה. כל ה-4 חוברו בDUAL CHANNEL ולא היו בעיות (2 של OCZ ו-2 של TWINMOS).

אחד הסטיקים שהיו לי של TWINMOS החליט שאין לו יותר כוח ומת, ועל כן החלטתי שאיני רוצה להישאר עם 2 וחצי וללא דואל צ'נל והחלטתי לרכוש עוד 2 סטיקים של 1 גיגה של KINGSTON, שגם הם DDR II 667Mhz.

לפני שעשיתי זאת בדקתי קודם לכן והלוח אם שלי תומך עד 4 גיגה וגם רשום כך בחוברת שלו (למעוניינים הלוח אם שלי מופיע במפרט בצד).

אך כרגע הוא רושם לי דבר כזה:

INSTALLED MEMORY: 4.00GB (3.12GB USABLE)

על המחשב שלי מותקן ווינדוס 7 בגרסא של 32 ביט כך שאני לא חושב שפה הבעיה... ממה שזכור לי הוא אמור לתמוך בזה.. (או שלא... תקנו אותי אם אני טועה..).

לא ברור לי מה הבעיה פה... הזכרונות מסודרים כפי שצריך בסלוטים כל זוג זהה בערוץ נפרד, באותה מהירות, והוא מזהה שהזיכרון ישנו אך אומר לי שרק חלק בשימוש...

מישהו יודע מה הבעיה או איך אפשר לבדוק על מנת לפתור את זה שאוכל לנצל את כל ה-4 שברשותי? =/

תודה רבה!

פורסם

היי יכול להיות שהלוח אם באמת תומך אבל ווינדוס 32 ביט תומך עד כ3ג'יגה ומשהו כדי לנצל את כל ה4 ג'יגה

אתה צריך ווינדוס 64 ביט איפה בדיוק מופיעה לך כמה הוא מנצל INSTALLED MEMORY: 4.00GB (3.12GB USABLE)

סתם אני רוצה לראות מה רשום אצלי, גם לי יש 4 ג'יגה זיכרון וווינדוס 7 32 ביט,

עמית

פורסם
  • מחבר

מומלץ אחי להשתמש בסימני פיסוק... זה קצת מקל על הקריאה..

ולשאלתך, תלחץ כפתור ימני על computer ותיכנס לProperties. זה מופיע שם..

פורסם

מישהו יודע מה הבעיה או איך אפשר לבדוק על מנת לפתור את זה שאוכל לנצל את כל ה-4 שברשותי? =/

להתקין מערכת הפעלה 64ביט.

מערכת 32ביט תומכת עד ל4GB זיכרון, אך משום שחלק ממרחב הכתובות תמיד שמור להתקני מערכת, רק 3 ומשהו גיגה יהיו זמינים לשימוש (זו המשמעות של מה שכתוב לך במאפיינים).

פורסם
  • מחבר

אהא =/

זה בעיה... אז עכשיו זה אומר שיש לי 3 גיגה, אבל רק 2 עובדים בדואל צ'נל, אני צודק?

בנוסף לזה אז עוד שאלה..

קראתי את הסטיקי לגבי ההבדלים של ווינדוס ויסטה בין 64 ל32 ביט.. זה אקטואלי גם לווינדוס 7?

כוונתי היא כזאת - אם ארצה להתקין משחקים/תוכנות/דרייברים. הרי כולם אצלי כרגע מותאמים ל32 ביט. אז כולם אמורים לעבוד בלי בעיה?

והאם בכלל משתלם לי לעבור ל64 ביט כשיש לי "רק" 4 גיגה?

מה בעצם הפיתרון הכי עדיף בשבילי?

פורסם

זה בעיה... אז עכשיו זה אומר שיש לי 3 גיגה, אבל רק 2 עובדים בדואל צ'נל, אני צודק?

לא. הכל עובד בדואל. dual channel הוא תלוי קונפיגורציית חומרה וסידור פיזי של הזכרונות בלבד.

קראתי את הסטיקי לגבי ההבדלים של ווינדוס ויסטה בין 64 ל32 ביט.. זה אקטואלי גם לווינדוס 7?

כוונתי היא כזאת - אם ארצה להתקין משחקים/תוכנות/דרייברים. הרי כולם אצלי כרגע מותאמים ל32 ביט. אז כולם אמורים לעבוד בלי בעיה?

דרייברים צריכים להיות 64ביט, אבל לכל חומרה חדשה יש כאלה. תוכנות/משחקים 32ביט עובדים ללא קושי במרבית המקרים. יוצאי הדופן הן תוכנות מערכת כאלה או אחרות שעושות גישות ישירות לחומרה או לזכרון (ובכך הן למעשה דומות לדרייבר). סביר להניח שאין לך כאלה, ואם יש, סביר להניח שכבר דאגו להוציא להן גרסת 64ביט.

והאם בכלל משתלם לי לעבור ל64 ביט כשיש לי "רק" 4 גיגה?

כן.

מה בעצם הפיתרון הכי עדיף בשבילי?

להתקין Win7 64bit.

פורסם
  • מחבר

טוב, דבר ראשון תודה רבה רבה על העזרה, באמת מעריך את זה :)

אממ... הלאה.

אתה אומר שלחומרה חדשה כבר אין ום בעיות של דרייברים ל64 ביט. אבל המחשב שלי "ישן". כלומר, תסתכל במפרט שלי.

המעבד שלי הוא הראשון שיצא מתוצרת Core2Duo, הלוח אם שלי גם כשקניתי אותו, לא היה "שיא" הטכנולוגיה.. אלא לוח דיי פשוט שלא נועד לאוברקלוק/פיצ'רים אחרים, וברשותי כרטיס קול (שהיום קצת מתחרט שקניתי דווקא אותו כי היה זול ולא השקעתי..) של קרייטיב SB Audigy שגם לווינדוס הנוכחי בקושי הצלחתי למצוא דרייברים להפעילו =/

בנוסף היה רשום שם בסטיקי שהמערכת הפעלה של 64 ביט תתפוס הרבה יותר נפח, כמה יותר? הכונן שלי שמוקדש אך ורק לווינדוס ולתוכנות © בנפח של כ-40 ג'יגה, וכרגע יש לי בערך כ17 גיגה פנויים. זה יספיק לי בשביל לעבור ל64? והאם גם שאר התוכנות והמשחקים (שבכונן אחר אבל באותו עניין) יתפסו לי יותר מקום?

והאם יש אפשרות "לשדרג" את הווינדוס ל64 עם מעבר של התוכנות או שהאם עליי לפרמט ולהתקין הכל מחדש?

תודה רבה על העזרה!

פורסם

אצלי רשום שהוא מנצל 3.50 מתוך 4 ג'יגה,

כרגע לא קרה שנאלצתי להישתמש בתוכנה משחק "כבד" שהווינדוס 32 ביט לא הפעיל לי (אפילו בקלילות),

בגדול גם אים תתקין ווינדוס 64 ביט אתה עדיין לא תשתמש בכל ה4 ג'יגה

פורסם

בגדול גם אים תתקין ווינדוס 64 ביט אתה עדיין לא תשתמש בכל ה4 ג'יגה

תוכל לנצל את כל ה4גיגה, אלא אם כן יש, נניח, כרטיס מסך מובנה בלוח שמשתמש בזכרון המערכת.

אתה אומר שלחומרה חדשה כבר אין ום בעיות של דרייברים ל64 ביט. אבל המחשב שלי "ישן". כלומר, תסתכל במפרט שלי.

לפני שאתה מחליט האם להתקין או לא, כדאי שתבדוק לגבי כל הרכיבים שלך האם קיימים להם דרייברים ל64ביט. אני כבר יכול לומר לך שללוח ולכרטיס מסך יש. לגבי כרטיס הקול - קרייטיב ידועה בכל שלא תמיד מספקת עדכונים לחומרה ישנה, אז תבדוק את העניין.

בנוסף היה רשום שם בסטיקי שהמערכת הפעלה של 64 ביט תתפוס הרבה יותר נפח, כמה יותר?

הכונן שלי שמוקדש אך ורק לווינדוס ולתוכנות © בנפח של כ-40 ג'יגה, וכרגע יש לי בערך כ17 גיגה פנויים. זה יספיק לי בשביל לעבור ל64? והאם גם שאר התוכנות והמשחקים (שבכונן אחר אבל באותו עניין) יתפסו לי יותר מקום?

לא כל-כך הרבה, אלא קצת. לשם קבלת פרופורציות - ISO של Win7 32bit תופס בערך 2.5GB, של 64bit בערך 3GB. בלי קשר, לדעתי 40GB זה קצת מעט לwindows ולתוכנות, אלא אם אתה יודע שאתה ממעט להתקין. אין קשר לנפח שיתפסו תוכנות קיימות.

והאם יש אפשרות "לשדרג" את הווינדוס ל64 עם מעבר של התוכנות או שהאם עליי לפרמט ולהתקין הכל מחדש?

להתקין מחדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים