עבור לתוכן

עזרה בבחירת מעבד ללוח אם Intel Isleton D946GZIS

Featured Replies

פורסם

יש לי כרגע מעבד DualCore Intel Core 2 Duo E6300

אני רוצה לשדרג ולהחליף למעבד יותר טוב עד 600 ש''ח.

תודה לעוזרים

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

על פי אתר היצרן, המעבד שיש לך היום הוא המעבד הטוב ביותר בו תומך הלוח. אם זה אכן כך לא תוכל לשדרג מעבד.

סתם שאלה באופן כללי, מה השימושים של המערכת? היכן אתה מרגיש שהמערכת כבר לא עונה על הצרכים שלך?

פורסם
  • מחבר

תודה,

אני משתמש במערכת למשחקי מחשב יש לי כרטיס מסך nvidia 9800 ו4GB RAM שקניתי לא מזמן את המעבד יש לי כבר שנתיים ובגלל משחקים חדשים שיצאו אני רוצה לשדרג את המעבד כדי שהכל יעבוד חלק

אם צריך לשנות לוח אם על איזה לוח טוב ולא יקר אתה ממליץ?

פורסם

אם אתה מחליף לוח אם וגם מעבד אז אין שום סיבה שבעולם להישאר עם פלטפורמה מיושנת של AM2/AM2+/LGA775.

בהנחה שתמכור את הזיכרונות שלך תוכל לקנות זיכרונות חדשים (DDR3) ובעצם פלטפורמה עדכנית ומתקדמת יותר. כמובן שלא תמכור במחיר של זיכרונות חדשים אבל זה יהיה שווה את זה.

פורסם

באיזה רזולוציה אתה משחק?

אם אתה מחליף לוח-אם + מעבד אז כדאי לך להחליף פלטפורמה שלמה ולא לקנות שוב מעבד ולוח בתושבת 775.

אני מניח שבגלל שציינת שקנית את הזיכרון לא מזמן אז שפחות תרצה לקנות שוב זיכרון. הפלטפורמות החדשות של AMD (תושבת AM3) ושל Intel (תושבת 1156) עובדות שתיהן עם זיכרונות DDR3. קיימות שלוש אפשרויות להמשך:

1. למכור את הערכה הקיימת שלך ולקנות ערכה חדשה של זיכרון DDR3.

2. לעבור לפלטפורמת AMD עם לוח בתושבת +AM2 שיאפשר לך להשתמש בזיכרון הקיים שלך בשילוב עם מעבד משולש או מרובע ליבה. זאת לא האפשרות המושלמת אך בהחלט אפשרות סבירה ותקפה.

3. לקנות לוח אם בתושבת 775 ולנסות להשיג מעבד מרובע ליבה יד שניה - זאת לדעתי האפשרות הפחות משתלמת ומומלצת.

אם תחליט שאתה מחליף לוח-אם ומעבד, מה התקציב שעומד לרשותך עבור שני הרכיבים?

אם תחליט שאתה מחליף לוח-אם, מעבד וזיכרון, אז ציין גם מה התקציב שעומד לרשותך עבור הרכיבים?

עריכה: !_Nike_! הקדים אותי :)

פורסם
  • מחבר

אני משתמש ברזולוצייה 1920X1080

ויש לי זכרונות DDR2

לא הייתי רוצה להשקיע סכומים גדולים יש אפשרות לפתור את העניין בהשקעה של עד 800 שקל?

וטעות שלי הזמן כנראה עובר מהר מידי ואת הזכרונות יש לי כבר שנה וקצת ואת המעבד בערך מעל 3 שנים

פורסם

ברזולוציה שאתה משחק בה צוואר הבקבוק הוא כבר כרטיס המסך ולמעבד יש פחות השפעה.

האפשרות הטובה ביותר היא למכור את ערכת הזיכרונות הקיימת שלך ולעבור לגמרי לפלטפורמה חדשה:

מעבד - Athlon IIx3/4 (משולש או מרובע ליבה כתלות במסגרת התקציב שלך).

לוח אם - GA-MA78LMT-US2H או GA-MA78LM-S2

זיכרון - שני מודולים של זיכרון DDR3 בתדר 1333.

אם תרצה להשאר עם הזיכרון הקיים שלך:

מעבד - מעבד - Athlon IIx3/4

לוח אם - GA-MA78GM-UD2H אפשר גם למצוא לוח זול יותר כגון GA-M85M-US2H.

זיכרון - אתה נשאר עם שלך אך חשוב שתציין מה הדגם שלו כדי שאפשר יהיה לוודא שהוא מתאים.

כאמור, האפשרות הכדאית ביותר היא להחליף פלטפורמה לגמרי.

פורסם
  • מחבר

הייתי מעדיף לחסוך ולהישאר עם הזיכרונות שלי

הדגם שלו זה: A-Data DQVE1B16

ועוד משהו מה המעבד המקביל של INTEL?

פורסם

אין בדיוק מעבד מקביל של Intel. סדרת המעבדים הכי קרובה מבחינת שקלול ביצועים (בחתך רוחב ובאופן די גס) ומחיר היא ה-Core i3, אולם, סדרת ה-Core i3 מכילה מעבדים כפולי ליבה ואילו המעבדים מסדרת ה-Athlon II שהוזכרו הם משולשי או מרובעי ליבה. יש כיום היגיון ברכישה של מעבד מרובע ליבה על פני כפול ליבה מכיוון שמגמת שוק התוכנה, ובכללה משחקים, היא למעבר הדרגתי לעבר תמיכה בריבוי ליבות.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז אם אני רוצה להחליף את הלוח אם ואת המעבד למעבד עם 3 ליבות ולהישאר עם הזיכרון שיש לי

איזה דגם אתה ממליץ לקנות וכמה בערך המחיר? וכמה סלוטים לזיכרון יש בלוח אם שאתה ממליץ?

פורסם

המחיר משתנה בהתאם לחנות בה תקנה ועומד נכון להיום על אזור ה-800 ש"ח תלוי בשילוב בו תבחר. אם יש לך חנות ממנה אתה מעדיף לקנות כדאי שתגיד ואז ניתן יהיה להמליץ לך על השילוב המשתלם ביותר מהמלאי בה.

את המפרט של הלוחות תוכל למצוא באתר היצרן. אם יש לך דרישות מיוחדות מהלוח (כמו לדוגמה מספר חריצי זיכרון ותמיכה בכמות זיכרון מרבית, מספר חיבורי SATA וכו') אנא פרט אותן כדי שניתן יהיה להמליץ בהתאם. באופן כללי, כדאי לקנות את הלוח הזול ביותר שעונה על כל הדרישות שלך.

פורסם
  • מחבר

אני קונה מKSP לגבי דרישות מיוחדות אם אפשר לוח אם זול שיש בו יותר מ2 סלוטים של זיכרון,אם אין משהו זול וטוב אז לא נורא

תודה רבה

פורסם

מעבד - Athlon IIx3 440 או Athlon IIx4 630

לוח-אם - MA74GM-S2 או GA-M68M-S2P (זולים ובסיסיים), אך מכיוון שאתה משתמש במערכת למשחקים אז ככל הנראה עדיף MA78LM-S2H אם נכנס במסגרת התקציב. בנוסף הוא גם לוח שיאפשר לך בעתיד להסב את המערכת לשימושי HTPC אם זה מהווה שיקול מבחינתך.

בטווח המחירים הזה אין בחנות הנ"ל לוחות בעלי יורת מ-2 חריצי זיכרון, אך אני לא רואה סיבה בגללה תצטרך בזמן הקרוב יותר מ-4GB של זיכרון RAM אז במסגרת האילוצים אני חושב שזאת לא נקודה ששווה להתעקש עליה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה אם אני אצטרך עוד משהו אכתוב, תודה

פורסם
  • מחבר

בדקתי בחנות TMS גם

רציתי לשאול אם המעבד AMD Athlon X3 440 3.0Ghz 64Bit Tripple Core AM2+/AM3 BOX והלוח אם Gigabyte GA-MA770-US3 מתאימים

וגם לידע כללי האם המעבד שאני קונה ישפר את המחשב ואת רמת המשחק והאם יש הבדל גדול בינו לבין הE6300

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים