עבור לתוכן

האם מותר למלא מים בבקבוקי פלסטיק משומשים או שזה מסוכן?

Featured Replies

פורסם

אם כך למה "ריח של מחשב חדש" או "ריח של אוטו חדש" נחלש אם הזמן ולא מתחזק ?

ריחות הם חומרים נדיפים בדרך כלל, לאחר זמן מה החומר שאתה מריח מתנדף ולא תריח אותו יותר.

למה שהתהליך יאיץ ולא יאט ? הגיוני שמהירות פליטת החומר יהיה יחסי לכמות החומר כלומר - e^-x יורד

התפרקות של חומר תלויה בהרבה גורמים, בין היתר בריכוז. למידע נוסף http://en.wikipedia.org/wiki/Reaction_rate, http://en.wikipedia.org/wiki/Arrhenius_equation .

• תגובות 40
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שמעתי (מקור לא ידוע) שהמספר שמובלט בתחתית הבקבוק זה מספר הפעמים שמותר למלא אותו לפני שהוא יתחיל לפלוט חומרים רעילים בדומה מאוד למה שדובי זובי אמר על הבקבוקים לתינוקות

פורסם

לא נכנס לכימיה, אבל יש לנו בקבוקים קבועים במקרר, ואנחנו ממלאים אותם כמה פעמים לפניי שאנחנו זורקים, ושום דבר לא קורה.

פורסם

יש כמובן זמן מסויים עד שצריך להחליף. על בקבוקים של סודה קלאב יש תאריך אחרון לשימוש לפני שצריך להחליף את הבקבוק. אמנם הוא יותר מוקדם ממה שרצוי להשתמש (מסיבות כלכליות גרידא) אבל יש דברים בגו.

פורסם

אני רוצה לתקן את מי שצריך, קראתי על זה פעם כתבה אז אני יודע די בוודאות.

א. לא רק קרינה מהשמש, גם חום רגיל (בשביל זה אומרים לא לשים מים רותחים בכוס פלסטיק)

ב. הפליטה של הרדיקלים החופשיים ממשיכה גם אחרי ששפכנו את המים הרותחים ושמנו מים קרים

אם תתעקשו אני יחפש לכם את הכתבה מ-YNET[br]פורסם בתאריך: 29.09.2010 בשעה 10:34:38

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3684882,00.html

תבלו

פורסם

א. לא רק קרינה מהשמש, גם חום רגיל (בשביל זה אומרים לא לשים מים רותחים בכוס פלסטיק)

ב. הפליטה של הרדיקלים החופשיים ממשיכה גם אחרי ששפכנו את המים הרותחים ושמנו מים קרים

אם תתעקשו אני יחפש לכם את הכתבה מ-YNET[br]פורסם בתאריך: 29.09.2010 בשעה 10:34:38

תבלו

מזל שפרסמת את הכתבה כי היא לא קשורה בכלל לבקבוקי שתיה של מים אז כל מה שאמרת לא קשור.

ומה קשורים רדיקלים חופשיים בכלל?

פורסם

המים החמים מפרקים את הפלסטיק אבל החומרים שנפלטים עדיין צמודים למשטח הפלסטיק בתוך הבקבוק. משם הם נפלטים בהדרגה במים חמים או קרים. כשיש מים קרים (ועוד יותר כששוטפים כמה פעמים) הכמות של הפליטה תרד (לא יודע כמה שטיפות צריך עד שיהיה בטוח שוב)

פורסם

בקיצור עדיף קולה בזכוכית :P

הדיון הזה הוא נקודה למחשבה לכל אלו שמחממים אוכל במיכלי הפלסטיק האלו, פשוט לא בריא.

פורסם

המים החמים מפרקים את הפלסטיק אבל החומרים שנפלטים עדיין צמודים למשטח הפלסטיק בתוך הבקבוק. משם הם נפלטים בהדרגה במים חמים או קרים. כשיש מים קרים (ועוד יותר כששוטפים כמה פעמים) הכמות של הפליטה תרד (לא יודע כמה שטיפות צריך עד שיהיה בטוח שוב)

המים לא מפרקים את הפלסטיק. מה שגורם לפירוק הוא החום העובר מהמים החמים בתור אנרגית אקטיבציה לתגובה.

ומה קשורים רדיקלים חופשיים בכלל?

בהחלט יכול להיות קשר. תגובות רבות קורות במנגנון רדיקלי.

פורסם

רדיקלים חופשיים זה החומר המסרטן שיוצא מהבקבוק שאתה שם בו מים חמים

פורסם

הדיון הזה הוא נקודה למחשבה לכל אלו שמחממים אוכל במיכלי הפלסטיק האלו, פשוט לא בריא.

צריך לזכור שיש פלסטיק ויש פלסטיק.

הרי המיכל פלסטיק שבו אתה מחזיק ומחמם אוכל אינו זהה בדיוק לפלסטיק של בקבוק, ולכן יכול להיות

שהוא מושפע רק מטמפ' גבוהות יותר, למשל.

פורסם

פותח הדיון אין לך מה לדאוג.

שנים שתיתי מים מבקבוקי פלסטיק משומשים, והזנב שגדל לי התברר כיעיל מאוד בתור יד שלישית.

פורסם

ידוע ומוכח שחומרים מאבדים מתכונותיהם בחימום (קרינה= חימום/ השארת הבקבוקים בבאגז', הולכה=חימום). :xyxthumbs:

בנוגע לכלים מפלסטיק וחימום במיקרו- יש ויש, זה תלוי בהרכב הפלסטיק ולרוב פלסטיק שמאושר לשימוש במיקרו זה פלסטיק מיוחד ולרוב גם עולה בהתאמה וגם יותר עבה ומסומן כי מאושר לשימוש שכזה. פלסטיק לבקבוקים לצורך העניין הינו פלסטיק זול ודק מאוד שמאבד מתכונותיו מהר מאוד (מתי שתית מים והבקבוק התכווץ לך ואז ניסית לנשוף כדי שיחזור למצבו המקורי? ;)).

לסופו של פסוק, אל תשאירו בקבוקים במקום חם או חשופים לשמש, זה גורם להתחממות הבקבוק ולהתפרקות החומר ושינוי בהרכבו הפיזי. מלבד זה מומלץ להחליף אחת לכמה חודשים לבקבוקים חדשים. 12 שקל לשישייה כל נגיד 3 חודשים (זריקת תקופה רנדומלית) ומרווחים גם מים טובים וגם בקבוקים חדשים למקרר (ואפילו לא צריך לטרוח למלא את הבקבוקים במים!) :xyxthumbs:.

נ.ב-

לאחרונה גם יצאה "טענה" שאומרת שגם הקפאת בקבוקים לא טובה וגורמת להפרשת חומרים מהבקבוק ולתוצאה דומה כמו שהמים מתחממים מהשמש. אמת? נשמע הגיוני מבחינה פיזיקלית-כימית. בפועל? נמשיך להקפיא בקבוקים לימיי הקיץ החמים. :)

פורסם
  • מחבר

אם חומרים כאלה נפלטים אז הגיוני שהם נפלטים בכמות גדולה יותר ככל שהבקבוק חדש יותר (לא בדקתי). לדעתך מים מינרליים שעמדו בבקבוק במשך כמה חודשים כשהוא היה חדש בטוחים לשימוש. אז מים שאתה מילאת שעומדים בו מקסימום כמה ימים כשהבקבוק פחות חדש יהיו (לדעתי) כנראה יותר בטוחים ולא פחות בטוחים

מי אמר לך שהבקבוקים שנמכרים עמדו כמה חודשים? הרי אחרי חצי שנה הם פסולים לשתיה (ומים מינרליים עד שנה).

יש לי חבר שעובד במדידת כמות הפלסטיק שנפלטת מבקבוקים ואריזות למיניהן לתוך המזון והמים במכון התקנים. אחרי כל הפלסטיק שאנחנו כנראה אוכלים, לא נראה לי שזה כל כך נורא לשתות עוד קצת פלסטיק. 8)

איזה פלסטיקים אנחנו אוכלים? ספר לי

לא נכנס לכימיה, אבל יש לנו בקבוקים קבועים במקרר, ואנחנו ממלאים אותם כמה פעמים לפניי שאנחנו זורקים, ושום דבר לא קורה.

נכון. ממש ציפינו שמיד לאחר מכן נהפוך לאדם-זאב

תבלו

הכתבה מדברת גם על בקבוקי שתיה או רק על בקבוקי תינוקות? כי לא נראה לי שזה אותו דבר :-\ . וגם השימוש בבקבוקים האלה אינו זהה

בקיצור עדיף קולה בזכוכית :P

אכן עדיף זכוכית. אתה מכיר בקבוקים של ליטר וחצי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים