עבור לתוכן

האם מותר למלא מים בבקבוקי פלסטיק משומשים או שזה מסוכן?

Featured Replies

פורסם

יש כל מיני ידיעות על הפרשות חומרים מסוכנים מפלסטיק וגם שחום מאיץ את התהליכים האלה.

אז האם צריך לזרוק (למתקני מיחזור כמובן :smile1:) או שמותר לעשות בהם שימוש חוזר בבית?

• תגובות 40
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שאלת אם מותר? קודם כל אני מרשה לך.

בעניין אחר גם הקומקום שלך עשוי מפלסטיק.

פורסם

אם חומרים כאלה נפלטים אז הגיוני שהם נפלטים בכמות גדולה יותר ככל שהבקבוק חדש יותר (לא בדקתי). לדעתך מים מינרליים שעמדו בבקבוק במשך כמה חודשים כשהוא היה חדש בטוחים לשימוש. אז מים שאתה מילאת שעומדים בו מקסימום כמה ימים כשהבקבוק פחות חדש יהיו (לדעתי) כנראה יותר בטוחים ולא פחות בטוחים

גורם נוסף שיכול להאיץ פליטת חומרים מהבקבוק (אם הם בכלל נפלטים) הוא התפרקות של הפלסטיק מ UV אז אל תחזיק את הבקבוק זמן ממושך באור שמש

פורסם

אם זה בקבוק שאתה השתמשת, השתמש שוב חופשי.

לא הייתי אוסף מהרחוב לשימוש חוזר.

פורסם

אסור לשים חפצים מפלסטיק בשמש , אז באמת מופרשים חומרים מאוד מסוכנים.

אבל חוץ מזה... לא שידוע לי.

פורסם

אתם בטוחים שאור השמש זאת הבעייה ולא חום?

פורסם

פלסטיקים משנים את ההרכב הכימי שלהם מקרינת UV

פורסם

פלסטיקים משנים את ההרכב הכימי שלהם מקרינת UV

גם מחום, תלוי מאוד בסוג הפלסטיק, והרכיבים הנוספים שמוסיפים אליו כמו צבעים, וחומרי "שימור ומחזור".

בכל מקרה ההשערה שלך לא נכונה בעליל, ככל שהחומר זקן יותר הוא נמצא במצב ירוד יותר, מה שאומר שהוא מתפורר יותר ברמה מולקולארית.

פורסם

יש לי חבר שעובד במדידת כמות הפלסטיק שנפלטת מבקבוקים ואריזות למיניהן לתוך המזון והמים במכון התקנים. אחרי כל הפלסטיק שאנחנו כנראה אוכלים, לא נראה לי שזה כל כך נורא לשתות עוד קצת פלסטיק. 8)

פורסם

גם מחום, תלוי מאוד בסוג הפלסטיק, והרכיבים הנוספים שמוסיפים אליו כמו צבעים, וחומרי "שימור ומחזור".

בכל מקרה ההשערה שלך לא נכונה בעליל, ככל שהחומר זקן יותר הוא נמצא במצב ירוד יותר, מה שאומר שהוא מתפורר יותר ברמה מולקולארית.

למה שהתהליך יאיץ ולא יאט ? הגיוני שמהירות פליטת החומר יהיה יחסי לכמות החומר כלומר - e^-x יורד

פורסם

כנראה שהחומר בהתחלה יציב ולאט לאט הקשרים הכימיים נחלשים ואז נפלט יותר חומר.

אין לי באמת מושג, זה מה שאני מבין ממה שדובי אמר.

פורסם

אם כך למה "ריח של מחשב חדש" או "ריח של אוטו חדש" נחלש אם הזמן ולא מתחזק ?

פורסם

כי כשאתה קונה משהו חדש, הוא היה סגור בקופסה/ניילונים שתפסו את הריח וברגע שאתה פותח את האריזה אתה משחרר את החלקיקים לאוויר וגורם לריח להתפזר.

פורסם

לא נראה לי שאם אחריי זה אני אסגור אותו שוב לכמה חודשים יהיה את אותה כמות של חלקיקים (או בכלל משהוא קרוב לזה)

פורסם

אם כך למה "ריח של מחשב חדש" או "ריח של אוטו חדש" נחלש אם הזמן ולא מתחזק ?

כי הריח מגיע מהאריזה, לא מהחלקים של המחשב, והריח של הרכב זה בעיקר מהסיליקון ששמים כדי להקנות לחלקים מראה מבריק.

שוב הקיר שלך מתחיל להתפורר, לפי הטענה שלך ככל שיעבור יותר זמן הוא פחות יתפורר, כן בסופו של דבר כמות החומר גדלה אבל זה לא יורד, זה עולה בהדרגה עד שמגיע לנקודה קריטית שבה לכמות החומר הנותר יש השפעה יותר ממצב החומר עצמו, ורק אז זה מתחיל לרדת. אם תסתכל על בקבוקים לתינוק למשל, רשום עליהם כמה פעמים אפשר לחמם אותם במיקרו או לטבול אותם במים רותחים, מהסיבה הפשוטה שלאחר X פעמים החומר מגיע למצב שהוא לא יכול להחזיק בתוכו חומרים שככל הנראה רעילים או לפחות מזיקים במידה מה לתינוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים