עבור לתוכן

בניית cooling pad למחשב נייד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש ברשותי מחשב נייד יחסית נייד 15.4 אינטש והוא נורא מתחמם אז חשבתי אולי לבנות לו פאד קירור

זה הפרוייקט הראשון שלי, אני מנסה לחסוך עד כמה שניתן בכל מקרה יש לי כרגע 3 מאוררים שכל אחד מהם עובד ב12V DC

חברתי את שלושתם לשנאי של 12V (אני מקווה שזה בסדר)

בכל מקרה רציתי להתייעץ איתכם באיזה חומר כדאי לבנות את הפאד עצמו, חשבתי אולי להשתמש בדלת ישנה של מארז ולשם רגליות

לאחד הקצוות שתיהיה סירקולציה טובה, הבעיה שהנייד שלי שוקל 3KG שזה לא מעט ואני לא יודע אם הפח הזה יחזיק

תודה על העזרה חברים

פורסם

אם לפח יש קצה מקופל הוא יחזיק. אבל הוא קפיצי ויכול להיות שהוא יקפוץ למעלה ולמטה כשאתה כותב אל המחשב

אתה יכול לבנות את זה בצורת בלוק מהצד ששואב את האוויר החם מהפתח - במקום להרים את המחשב כדיי להכניס אויר קר מלמטה

אם אתה שם את הרגליות של הפלטה באותם מקומת בדיוק שהרגליות של המחשב עומדות אז הפלטה לא מחזיקה כלום (חוץ מהמאוורר) וניתן לבנות אותה מפלסטיקים שונים גם לא ממש חזקים (כמו קופסאות פלסטיק גדולות של אריזה)

ניתן לחבר מאווררים לשנאי כמו שעשית אם המאווררים לא לוקחים יותר זרם ממה שהשנאי בנוי להעביר. הזרם כתוב אל השנאי (mA) והמאווררים (אם לא כתוב אז מאוורר רגיל לוקח כ 140mA שהם 0.14A)

פורסם
  • מחבר

בסוף מצאתי חתיכת קלקר ועשיתי ממנו את הפלטה הוספתי מאווררים והכל עובד הבעיה היא שקלקר הוא חומר מבודד ככה שהוא בסופו של דבר

לא יפזר את החום מהנייד לסביבה או שאני טועה, בחרתי בו כי זה מה שהיה זמין כרגע וגם החיווט של הכל הפלטה נראה ממש טוב כי עשיתי חתכים בקלקר והכנסתי

לתוכו את החוטים

בכל מקרה עדיף אולי לשתמש בפח? או שמה שעשיתי זה עדיין סביר

תודה

אולי בהמשך היום אני יעלה קצת תמונות

פורסם

אם יש מאורר שמזרים אוויר + מקומות אחרים במחשב מלמטה (כונן קשיח וסוללה) לא חמים יותר מדיי אז זה אמור להיות בסדר

פורסם
  • מחבר

הורדתי את הגרסה האחרונה של אוורסט ונוספו לי עוד חיישני טמפרטורה מאוד מוזר

בכל מקרה זה אחרי מאמץ + הקירור שבניתי

[attachment deleted by admin]

פורסם

תבדוק אם אתה יכול לשפר קצת את הקירור - שיש למאוורר מאיפה לקחת אוויר ושהוא מזרים אותו למקום הנכון

תוסיף קצת זרימת אוויר באיזור של הזיכרונות (יש מכסה כזה למטה אל המחשב שמצוייר ליידו ציפ)

פורסם
  • מחבר

אני מוסיף כמה תמונות של הקירור

כמו שאפשר לראות יש רק שלושה מאוררים רציתי לשם עוד אחד אבל משום מה כל המאוורים הפסיקו לעבוד כנראה שהגעתי לגבול של ספק הכוח

בכל אופן המאורר השמאלי ביותר בתמונה הראשונה נמצא מתחת לאיורור של הנייד, שני המאווררים האחרים ממוקמים מתחת להרד דיסק וכנראה בגלל זה

הטמפרטורה היחסית קרירה שקבלתי, לגבי הזכורונות הם ממוקמים בדיוק ב"חור" של הקירור ואין דרך להוסיף עוד מאורר

בתמונה השנייה אפשר לראות את הסידור של הכבלים שיצא לא רע בכלל והתמונה השלישית היא תמונה מהצד של הקירור

מצטער על האיכות של התמונות ;D

[attachment deleted by admin]

פורסם

המאווררים לא של המעבד עושים משהוא ?

אם אין רווח בין המשטח קירור למחשב שהאוויר יוכל לצאת הם לא יתנו כלום

פורסם
  • מחבר

לא בדיוק הבנתי את השאלה...

האוויר יוצא דרך המאוררים לא? ישנו מרווח בין הנייד למשטח - הרגליות של הנייד, איך אני יוצר את המרווח הזה?

פורסם

המאווררים מביאים אוויר לכיוון המחשב מלמטה למעלה

כדי שהאוויר יוכל לקרר הוא צריך אפשרות לצאת אחריי שהוא עבר את המאווררים. רווח בין המחשב למשטח קירור מאפשר לאוויר לצאת

המשטח קירור עשוי מחומר גמיש שיכול להתעוות מהמשקל של המחשב ולהיצמד למחשב מלמטה ואז לא יהיה מעבר לאויר

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך, אז מה אתה ממליץ לעשות?

ומה לגבי הקירור של הזכרונות יש דרך לקרר גם אותם?

פורסם

תנסה לכוון אליהם קצת אוויר מהצד מאחד מהמאווררים או להעביר את אחד מהמאווררים הפחות משפיעים להיות תלוי מתחת לאיפה שהם נמצאים

פורסם
  • מחבר

זאת בדיוק הבעיה שיש את החור הזה בקלקר ואין בדיוק אם מה להחזיק את המאוררים שיהיו מתחת לזכרונות

פורסם

תמתח אותו לצדדים אם גומיות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים