פורסם 2010 בספטמבר 2715 שנים שלום לכולםיש ברשותי מחשב נייד יחסית נייד 15.4 אינטש והוא נורא מתחמם אז חשבתי אולי לבנות לו פאד קירורזה הפרוייקט הראשון שלי, אני מנסה לחסוך עד כמה שניתן בכל מקרה יש לי כרגע 3 מאוררים שכל אחד מהם עובד ב12V DCחברתי את שלושתם לשנאי של 12V (אני מקווה שזה בסדר)בכל מקרה רציתי להתייעץ איתכם באיזה חומר כדאי לבנות את הפאד עצמו, חשבתי אולי להשתמש בדלת ישנה של מארז ולשם רגליות לאחד הקצוות שתיהיה סירקולציה טובה, הבעיה שהנייד שלי שוקל 3KG שזה לא מעט ואני לא יודע אם הפח הזה יחזיקתודה על העזרה חברים
פורסם 2010 בספטמבר 2815 שנים אם לפח יש קצה מקופל הוא יחזיק. אבל הוא קפיצי ויכול להיות שהוא יקפוץ למעלה ולמטה כשאתה כותב אל המחשבאתה יכול לבנות את זה בצורת בלוק מהצד ששואב את האוויר החם מהפתח - במקום להרים את המחשב כדיי להכניס אויר קר מלמטהאם אתה שם את הרגליות של הפלטה באותם מקומת בדיוק שהרגליות של המחשב עומדות אז הפלטה לא מחזיקה כלום (חוץ מהמאוורר) וניתן לבנות אותה מפלסטיקים שונים גם לא ממש חזקים (כמו קופסאות פלסטיק גדולות של אריזה)ניתן לחבר מאווררים לשנאי כמו שעשית אם המאווררים לא לוקחים יותר זרם ממה שהשנאי בנוי להעביר. הזרם כתוב אל השנאי (mA) והמאווררים (אם לא כתוב אז מאוורר רגיל לוקח כ 140mA שהם 0.14A)
פורסם 2010 באוקטובר 215 שנים מחבר בסוף מצאתי חתיכת קלקר ועשיתי ממנו את הפלטה הוספתי מאווררים והכל עובד הבעיה היא שקלקר הוא חומר מבודד ככה שהוא בסופו של דברלא יפזר את החום מהנייד לסביבה או שאני טועה, בחרתי בו כי זה מה שהיה זמין כרגע וגם החיווט של הכל הפלטה נראה ממש טוב כי עשיתי חתכים בקלקר והכנסתילתוכו את החוטיםבכל מקרה עדיף אולי לשתמש בפח? או שמה שעשיתי זה עדיין סבירתודהאולי בהמשך היום אני יעלה קצת תמונות
פורסם 2010 באוקטובר 215 שנים אם יש מאורר שמזרים אוויר + מקומות אחרים במחשב מלמטה (כונן קשיח וסוללה) לא חמים יותר מדיי אז זה אמור להיות בסדר
פורסם 2010 באוקטובר 215 שנים מחבר הורדתי את הגרסה האחרונה של אוורסט ונוספו לי עוד חיישני טמפרטורה מאוד מוזרבכל מקרה זה אחרי מאמץ + הקירור שבניתי [attachment deleted by admin]
פורסם 2010 באוקטובר 215 שנים תבדוק אם אתה יכול לשפר קצת את הקירור - שיש למאוורר מאיפה לקחת אוויר ושהוא מזרים אותו למקום הנכוןתוסיף קצת זרימת אוויר באיזור של הזיכרונות (יש מכסה כזה למטה אל המחשב שמצוייר ליידו ציפ)
פורסם 2010 באוקטובר 215 שנים מחבר אני מוסיף כמה תמונות של הקירורכמו שאפשר לראות יש רק שלושה מאוררים רציתי לשם עוד אחד אבל משום מה כל המאוורים הפסיקו לעבוד כנראה שהגעתי לגבול של ספק הכוחבכל אופן המאורר השמאלי ביותר בתמונה הראשונה נמצא מתחת לאיורור של הנייד, שני המאווררים האחרים ממוקמים מתחת להרד דיסק וכנראה בגלל זההטמפרטורה היחסית קרירה שקבלתי, לגבי הזכורונות הם ממוקמים בדיוק ב"חור" של הקירור ואין דרך להוסיף עוד מאוררבתמונה השנייה אפשר לראות את הסידור של הכבלים שיצא לא רע בכלל והתמונה השלישית היא תמונה מהצד של הקירורמצטער על האיכות של התמונות ;D[attachment deleted by admin]
פורסם 2010 באוקטובר 215 שנים המאווררים לא של המעבד עושים משהוא ?אם אין רווח בין המשטח קירור למחשב שהאוויר יוכל לצאת הם לא יתנו כלום
פורסם 2010 באוקטובר 215 שנים מחבר לא בדיוק הבנתי את השאלה...האוויר יוצא דרך המאוררים לא? ישנו מרווח בין הנייד למשטח - הרגליות של הנייד, איך אני יוצר את המרווח הזה?
פורסם 2010 באוקטובר 215 שנים המאווררים מביאים אוויר לכיוון המחשב מלמטה למעלהכדי שהאוויר יוכל לקרר הוא צריך אפשרות לצאת אחריי שהוא עבר את המאווררים. רווח בין המחשב למשטח קירור מאפשר לאוויר לצאתהמשטח קירור עשוי מחומר גמיש שיכול להתעוות מהמשקל של המחשב ולהיצמד למחשב מלמטה ואז לא יהיה מעבר לאויר
פורסם 2010 באוקטובר 215 שנים מחבר הבנתי אותך, אז מה אתה ממליץ לעשות?ומה לגבי הקירור של הזכרונות יש דרך לקרר גם אותם?
פורסם 2010 באוקטובר 215 שנים תנסה לכוון אליהם קצת אוויר מהצד מאחד מהמאווררים או להעביר את אחד מהמאווררים הפחות משפיעים להיות תלוי מתחת לאיפה שהם נמצאים
פורסם 2010 באוקטובר 215 שנים מחבר זאת בדיוק הבעיה שיש את החור הזה בקלקר ואין בדיוק אם מה להחזיק את המאוררים שיהיו מתחת לזכרונות
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.