עבור לתוכן

מה עדיף מעבד מרובע ליבות של AMD או מסדרת הi3'5'7 של &#1488

Featured Replies

פורסם

אני הולך לקנות מחשב מחר כנראה

לפי התקציב[2000] שלא כולל ציוד היקפי כרטיס מסך וספק .

אני הולך להשקיע במעבד באיזור ה600-700 ש"ח

בלוח 300-400 ש"ח , ובזיכרונות או 2 או 4 ג'יגה .

1. הבנתי חד משמעית שעדיף לי מערכת מבוססת AMD בגלל התקציב , השאלה שלי בביצועים מה ההקבלה למשל בין מעבד

של AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz Quad Core AM3 BOX שעולה 585 ש"ח לבין Intel Core i3 540 Socket 1156 3.06Ghz 4MB BOX שמחירו 624 .

מבחינת ביצועים ואם אין ממש הבדל לא עדיף ללכת על אינטל שהם יותר בטוחים ?

2. בקשר ללוח אם שמתי לב שאחת הסיבות שעדיף מערכות של AMD זה בגלל מחיר הלוחות התומך הזול שלהם .

אני כנראה קונה רק סטיק אחד או של 2 או של 4 אז אני רוצה המלצה ללוח טוב שיתמוך במעבד ולא יהיה סתם לוח זול בנוסף

אני חושב שמיותר 4 סטיקים ודיי ניתן לחסוך בלוח מה שבנוסף נחמד יהיה אם תיהיה אפשרות של WIFI בלוח .

3. בקשר לזכרונות מה ההבדל בין 2 ג'יגה ל4 ג'יגה ברמת ביצועים ובמה הוא מורגש כוונתי שיש מקרים שאני מעמיס על המחשב בתוכנות פתוחות

ומשחקים טיפה כבדים האם באמת עדיף להשקיע ב4 ג'יגה או שעדיף רק 2 ג'יגה ולהשאיר סלוט ריק להוספה עתידית ?

אשמח לשתשובות עיניניות .

• תגובות 32
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איפה התקציב...? ומה יהיה השימוש העיקרי של המחשב?

פורסם
  • מחבר

איפה התקציב...? ומה יהיה השימוש העיקרי של המחשב?

כתבתי שיש תקציב ל600-700 שקל למעבד , 300-400 לוח אם , זיכון או 200 או 400 שקל לפי 2 או 4 ג'יגה .

שימוש של משחקים לא כבדים שמצריכים כרטיס מסך חזק משחקי ספורט פיפא וכו' .

דפדפן בצורה מסיבית מאוד .

ואולי תוכנות וכל מיני שטויות לא יודע אני לא רוצה לקנות מחשב בול וליהיות מוגבל לקחת אפשרות עתידית גם של שדרוג כרטיס מסך וכו' .

פורסם

אין דבר כזה "יותר בטוחים". לשתי החברות מוצרים מצויינים לכל קשת השימושים. המונח הזה "יותר בטוחים" לא רלוונטי כאן.

נכון להיום שלוש הקביעות הבאות נכונות:

- עבור אותו תקציב מערכת AMD תתן לך יותר.

- עבור ביצועים/פיצ'רים דומים מערכת AMD תעלה לך פחות.

- עבור כל מערכת אינטל בשוק הביניים, אפשר לבנות מפרט מבוסס AMD שיעלה פחות ויתן יותר ביצועים.

לגבי ההצעות שהעלית, שתיהן טובות ויעשו את העבודה מצויין. אני מציע שתיקח את הזול או את מה שנותן לך יותר באותו תקציב

פורסם
  • מחבר

אז אפשר לתת הצעה איך לסדר את זה ?

הכוונה איזה מעבד לוח אם וזכרונות שיתאימו ויתנו את המקס' במחיר הנקוב ..

בנוסף האם ספק 350W יחזיק מעבד מרובע ליבה של AMD שצורך 95W + המערכת שכוללת כרטיס מסך 8600GT

שלוקח בין 25-50W זיכרונות לוח אם צורב ודיסק קשיח אין לי מושג כמה לוקחים .

מה דעתכ?

פורסם

350W זה ספק חלש מאוד.

לא הבנתי למה אתה הולך לשלב מרובע ליבה עם כרטיס ענתיקה כמו ה8600GT

פורסם
  • מחבר

כי זה מה יש בינתיים בעתי נשדרג ..

מרובע ליבה תומך רק במשחקים כבדים ?

ולשימוש שלי במחשב כרגע זה בסדר

ושאלתי אם זה יחזיק לדעתך לאאם זה חזק ..

פורסם

ספק 350W יחזיק את המערכת הנוכחית אך קרוב לוודאי יגביל אותך בעתיד כשתרצה להחליף לכרטיס מסך חדש ו/או לבצע OC.

באיזה רזולוציות אתה משחק (הכוונה לאיזה מסך מחוברת המערכת)?

אתה יכול לבחור במעבד Athlon IIx3/4, עדיף x4 אך גם ה-x3 מאוד משתלם.

מה הדרישות שלך מלוח האם. הכוונה היא האם יש לך דרישה לסוג חיבור או כמות חיבורים מסויימת (כגון SATA לדוגמה)?

אם אתה גיימר עדיפים לך 4GB של זיכרון (אך גם אין מניעה להתחיל ב-2GB אם התקציב מחייב זאת), אם אתה משחק רק מדי פעם ובשאר הזמן עובד עם המערכת במה שניתן להגדיר כעבודה משרדית (כולל ניגון מדיה) תוכל בהחלט להתחיל עם 2GB ולהוסיף 2GB נוספים בעתיד כשיהיה לך בכך צורך.

פורסם
  • מחבר

ספק 350W יחזיק את המערכת הנוכחית אך קרוב לוודאי יגביל אותך בעתיד כשתרצה להחליף לכרטיס מסך חדש ו/או לבצע OC.

באיזה רזולוציות אתה משחק (הכוונה לאיזה מסך מחוברת המערכת)?

אתה יכול לבחור במעבד Athlon IIx3/4, עדיף x4 אך גם ה-x3 מאוד משתלם.

מה הדרישות שלך מלוח האם. הכוונה היא האם יש לך דרישה לסוג חיבור או כמות חיבורים מסויימת (כגון SATA לדוגמה)?

אם אתה גיימר עדיפים לך 4GB של זיכרון (אך גם אין מניעה להתחיל ב-2GB אם התקציב מחייב זאת), אם אתה משחק רק מדי פעם ובשאר הזמן עובד עם המערכת במה שניתן להגדיר כעבודה משרדית (כולל ניגון מדיה) תוכל בהחלט להתחיל עם 2GB ולהוסיף 2GB נוספים בעתיד כשיהיה לך בכך צורך.

אהבתי מאוד את הגישה.

אין ספק שאם אשדרג כ.מ אשדרג גם ספק יחד .

הדרישות מהלוח לא מיוחדות מספיק 2 סלוטים לזיכרון עכשיו 2ג'יגה ובעתיד יש עוד סלוט שאפשר להוסיף עוד 2 .

אני לא ממש גיימר והשימוש הוא בעיקרון לפיפא 2011 לא יותר ככה שכרגע אני חושב שזה עדיף.

מה שכן המחשב הזה ישרת אותי לכמה שנים הבאות ככה שאני מעדיף בסיס של מעבד טוב ולוח אם נחמד .

אני לא יודעאם אצטרך לוח עם 2 סלוטים לכ.מ בגלל שכמה יעזור בSLI ה8600GT..

יש לך המלצה למעבד + לוח אם + זיכרון ?

ומחוברת כרגע ל17 ..

ני משדרג לאט לאט אני חייל

אם נחדד זה ילך ככה :

תקציב 2000 שקל לא כולל ספק וכ.מ .

דיסק קשיח 200 + צורב 150 + מארז150 = 500 שקל נגיד 600 שקל נמצא מארז טיפה יפה יותר .

נשאר 1400 שקל למעבד לוח וזכרונות .

מה אומר עכשיו ?

פורסם

אני אתחיל דווקא מהספק, אם אתה יודע שאתה מתכוון לשדרג בעתיד הנראה לעין כרטיס מסך או לבצע OC, כדאי לך לבחור בספק טוב יותר. אני ממליץ לך להתייעץ בנושא בפורום 'ספקים ומארזים' לאחר שיוחלט סופית על הבסיס למפרט.

בקשר ל-SLI, אין לוחות אם כאלה שנכנסים בתקציב שלך ולדעתי זה לגמרי מיותר (וכנ"ל CFX).

בקשר למפרט:

מעבד

אתה משחק ברזולוציה נמוכה בה המעבד הוא צוואר בקבוק, ולאור מגמת שוק התוכנה לעבור לתמיכה בריבוי ליבות כנראה שכדאי יותר לבחור במעבד

Athlon IIx4 635/640. אם יש בעיה תקציבית אפשר בהחלט לקנות את ה-Ahtlon IIx3 440/445.

לוח אם

GA-MA78LMT-US2H מכיל את כל החיבורים להם זקוק משתמש ממוצע. מכיל 4 חריצים לזיכרון כך שלא תוגבל מהבחינה הזאת, ובנוסף מכיל שבב גראפי מובנה. אולי אפילו השבב הזה יספיק כדי להריץ משחקים לא תובעניים מדי ברזולוציות נמוכות (בהן גם ככה אתה משחק לעת עתה) וזה יכול לחסוך לך את השימוש בכרטיס ייעודי ולחסוך בצריכת האנרגיה ופליטת החום של המערכת. גם אם יתגלה שהשבב הגראפי המובנה אינו מספיק לשם כך, תמיד טוב שיש אותו כגיבוי למקרה שהכרטיס הייעודי מתקלקל או אם תרצה להסב בעתיד את המערכת לשימושי HTPC.

זיכרון

תקנה מוודל בודד (ואם אתה מתכוון לקנות 4GB אז שתי יחידות של אותו מודל או ערכה של 4GB, הזול מבין השניים) של 2GB זיכרון DDR3 בתדר 1333/1600 הזול ביותר שתמצא מחברה מוכרת (דוגמאות לחברות מוכרות תוכל למצוא בסטיקי שאלות נפוצות שבראש הפורום). אם תגיד מאיזה חנות אתה קונה את המערכת (או אם לא מפריע לך לקנות רכיבים שונים מחנויות שונות) יהיה אפשר להכווין אותך יותר.

פורסם
  • מחבר

אני אתחיל דווקא מהספק, אם אתה יודע שאתה מתכוון לשדרג בעתיד הנראה לעין כרטיס מסך או לבצע OC, כדאי לך לבחור בספק טוב יותר. אני ממליץ לך להתייעץ בנושא בפורום 'ספקים ומארזים' לאחר שיוחלט סופית על הבסיס למפרט.

בקשר ל-SLI, אין לוחות אם כאלה שנכנסים בתקציב שלך ולדעתי זה לגמרי מיותר (וכנ"ל CFX).

בקשר למפרט:

מעבד

אתה משחק ברזולוציה נמוכה בה המעבד הוא צוואר בקבוק, ולאור מגמת שוק התוכנה לעבור לתמיכה בריבוי ליבות כנראה שכדאי יותר לבחור במעבד

Athlon IIx4 635/640. אם יש בעיה תקציבית אפשר בהחלט לקנות את ה-Ahtlon IIx3 440/445.

לוח אם

GA-MA78LMT-US2H מכיל את כל החיבורים להם זקוק משתמש ממוצע. מכיל 4 חריצים לזיכרון כך שלא תוגבל מהבחינה הזאת, ובנוסף מכיל שבב גראפי מובנה. אולי אפילו השבב הזה יספיק כדי להריץ משחקים לא תובעניים מדי ברזולוציות נמוכות (בהן גם ככה אתה משחק לעת עתה) וזה יכול לחסוך לך את השימוש בכרטיס ייעודי ולחסוך בצריכת האנרגיה ופליטת החום של המערכת. גם אם יתגלה שהשבב הגראפי המובנה אינו מספיק לשם כך, תמיד טוב שיש אותו כגיבוי למקרה שהכרטיס הייעודי מתקלקל או אם תרצה להסב בעתיד את המערכת לשימושי HTPC.

זיכרון

תקנה מוודל בודד (ואם אתה מתכוון לקנות 4GB אז שתי יחידות של אותו מודל או ערכה של 4GB, הזול מבין השניים) של 2GB זיכרון DDR3 בתדר 1333/1600 הזול ביותר שתמצא מחברה מוכרת (דוגמאות לחברות מוכרות תוכל למצוא בסטיקי שאלות נפוצות שבראש הפורום). אם תגיד מאיזה חנות אתה קונה את המערכת (או אם לא מפריע לך לקנות רכיבים שונים מחנויות שונות) יהיה אפשר להכווין אותך יותר.

מעבד AMD Athlon II X4 640 Socket AM3 Box --- מחיר סופי:534 ₪

לוח אם Gigabyte GAMA78LMTUS2H --- מחיר סופי:350 ₪

זכרון Kingston KVR1333D3N9/2G --- מחיר סופי:222 ₪

סה"כ: 1106 ש"ח .

הלוח תומך 1600 בכלל? והאם לא עדיף לקנות 1600 כי 1333 עוד שנה שנתיים יכול לרדת מהשוק לא ?

ככה זה כנראה יראה בנוסף לספק 350W ול8600GT .

אני אמור להגיע ל2000 שקל ככה שישאר באיזור ה300-400 שקל לעוד שידרוגים[ אחרי דיסק קשיח 200 + צורב 150 + מארז150]

יש לך רעיון\עצה מה כדאי לשפר?

אולי מעבד ליותר טוב לאתלון לפנום הבדל של 200 שקל + 30W לספק כוח . ובעתיד נשדרג ספק + כרטיס , השאלה אם הלוח יספיק ?

ובקשר לצוואר בקבוק התכוונת לכרטיס שיעשה לא? שהכרטיס יגביל את המעבד.

הקניה מחר באייבורי ב"ש שם לפי מה שזכורלי משווים מחירים להכי זול ..[זאפ]

פורסם

אין טעם לקנות דווקא זיכרון בתדר 1600 על פני 1333 אם הזיכרון בתדר 1333 זול יותר משמעותית.

פורסם
  • מחבר

אין טעם לקנות דווקא זיכרון בתדר 1600 על פני 1333 אם הזיכרון בתדר 1333 זול יותר משמעותית.

אני אמור להגיע ל2000 שקל ככה שישאר באיזור ה300-400 שקל לעוד שידרוגים

[ אחרי דיסק קשיח 200 + צורב 150 + מארז150]

יש לך רעיון\עצה מה כדאי לשפר?

אולי מעבד ליותר טוב לאתלון לפנום הבדל של 200 שקל + 30W לספק כוח . ובעתיד נשדרג ספק + כרטיס , השאלה אם הלוח יספיק ?

ובקשר לצוואר בקבוק התכוונת לכרטיס שיעשה לא? שהכרטיס יגביל את המעבד.

הקניה מחר באייבורי ב"ש שם לפי מה שזכורלי משווים מחירים להכי זול ..[זאפ]

זה העיקר ..

פורסם

למה להוציא דווקא את מלוא הסכום אם קיבלת בסכום נמוך יותר מערכת שעונה על הצרכים שלך?

אם אתה ממש רוצה להשקיע יותר אז הדבר היחיד שאולי כדאי לעשות הוא להחליף ללוח GA-770TA-UD3. הסיבות לכך הן שהלוח הזה מכיל שני חיבורי USB 3.0 (בעיקר נחוצים אם אתה נוהג לחבר התקני אחסון חיצוניים למחשב, אבל גם אם לא אז לא מזיק שיהיו), שני חיבורי SATA 6Gb/s (מיותרים נכון להיום ולעתיד הנראה לעין) ובאופן כללי גם מתאים יותר ל-OC אם תעשה כזה.

מעבר לכך אני לא רואה שום טעם ממשי לקנות רכיבים יקרים יותר רק כדי לנצל את כל התקציב.

עריכה: וכמובן שאתה יכול לנצל את התקציב שנותר כדי לקנות כבר עכשיו 2GB של זיכרון או ספק כוח בעל הספק גבוה יותר כדי שתהיה מוכן לשדרוג כרטיס המסך אם אתה מתכוון לשדרג כרטיס מסך בעתיד הקרוב.

עריכה 2: אגב, זה לא נאמר במפורש, אבל אני מאוד מקווה שאתה מדבר על ספק כוח 350W איכותי ולא ספק כוח ג'נרי. אם כן התכוונת לג'נרי, תעשה לעצמך טובה ותקנה ספק איכותי.

פורסם
  • מחבר

למה להוציא דווקא את מלוא הסכום אם קיבלת בסכום נמוך יותר מערכת שעונה על הצרכים שלך?

אם אתה ממש רוצה להשקיע יותר אז הדבר היחיד שאולי כדאי לעשות הוא להחליף ללוח GA-770TA-UD3. הסיבות לכך הן שהלוח הזה מכיל שני חיבורי USB 3.0 (בעיקר נחוצים אם אתה נוהג לחבר התקני אחסון חיצוניים למחשב, אבל גם אם לא אז לא מזיק שיהיו), שני חיבורי SATA 6Gb/s (מיותרים נכון להיום ולעתיד הנראה לעין) ובאופן כללי גם מתאים יותר ל-OC אם תעשה כזה.

מעבר לכך אני לא רואה שום טעם ממשי לקנות רכיבים יקרים יותר רק כדי לנצל את כל התקציב.

עריכה: וכמובן שאתה יכול לנצל את התקציב שנותר כדי לקנות כבר עכשיו 2GB של זיכרון או ספק כוח בעל הספק גבוה יותר כדי שתהיה מוכן לשדרוג כרטיס המסך אם אתה מתכוון לשדרג כרטיס מסך בעתיד הקרוב.

עריכה 2: אגב, זה לא נאמר במפורש, אבל אני מאוד מקווה שאתה מדבר על ספק כוח 350W איכותי ולא ספק כוח ג'נרי. אם כן התכוונת לג'נרי, תעשה לעצמך טובה ותקנה ספק איכותי.

כי משקולים אישיים אני מקבל 1000 ומוציא 1000 אז עדיף לנצל את כל ה2000 .

ספק איכותי כן שאלתי עליו כבר PFC משהו כזה עלה לי 250 שקל ..

אולי עדיף לשדרג כרטיס מסך ב400 שקל? או שלא יתן ביצועים גבוהים בהרבה מה8600GT

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים