עבור לתוכן

מה זה ליבות ומה זה i3

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לכולם

אני עומד לרכוש מחשב חדש והבנתי פחות או יותר מה זה ליבות (ישמח להסבר נוסף ???)

חשוב לציין אני לא שחקן ולא משחק זה רק לעבודה.

להלן המפרט של לוח האם והמעבד.

Intel® Core™ i3-530 Processor (4M Cache, 2.93 GHz) -- זה המעבד

intel hunter cove ATX\DDR3 I5 -- וזה הלוח אם

שאלתי

1. האם המעבד שלי הוא 4 ליבות ? (לא הצלחתי להבין שום דבר מהאתר של אינטל)?

2. האם הלוח אם מספיק חזק לתמוך במעבד הזה?

אהה כן אני מתכוון לשים את W7 על המחשב

,תודה וחג שמח

צחי

פורסם

1. במעבד שלך, כמו בכל סדרת I3 נכון להיום, יש 2 ליבות פיזיות ולא 4.

2. לוח אם לא יכול להיות "חזק מספיק" או "לא חזק מספיק" - או שהוא מתאים במחינת ארכטקטורה (שקע וצ'יפסט), או שלא. לאותו מעבד אפשר לפעמים להתאים לוח ב250 שקל או ב1250 שקל, ומבחינת המעבד לא יהיה שום הבדל (אם כי יהיו כמובן הבדלים אחרים, שאינם קשורים למעבד).

3. כל מחשב שתקנה היום, בהנחה שאתה קונה אותו עם יותר מ1GB של זכרון, יתמוך בWIN7 בצורה טובה.

ובאופן כללי, אתה שואל כאן שאלות של גוגל (כלומר, שאלות שהתשובה להן לרוב נמצאת במילים הראשונות בקישור הראשון בחיפוש בגוגל לפי המונח שלגביו אתה שואל). אין לי בעיה לענות, אבל ברצינות - לא חבל קצת על הזמן שלך?

פורסם

עפ"י מה שאני הבנתי (בתור אחד שיש לו את המעבד הנ"ל)

שהמעבד עצמו הוא 2 ליבות וברגע של עומס הוא מתפצל ל 4 ליבות,ולכן אם אתה מתכוון לשים לו 4 GB זיכרון

המחשב יכח מהזיכרון כ 128 MB כדי שבזמן המתאים הוא יתפצל ל 4 (עפ"י נציג אינטל)

פורסם

לא. ישנן שתי ליבות פיזיות ומלבד זאת טכנולוגיית HT שמדמה שתי ליבות על כל ליבה פיזית.

זו פונקציה שניתן להפעיל או לכבות ואין שום קשר לעומס או לזיכרון ראשי.

פורסם

מעבד I3 של אינטל בנוי משתי ליבות ומעבד גראפי מובנה אחד על מנת שיהיה שיפור בביצועי המדיה(גראפיקה , משחקים , גלישה באינטרנט וכו״) ובכך להוריד עומס מהמעבד כדי שהמעבד יוכל לעבוד על חישובי מערכת שונים ולא דווקה על חישובי מולטימדיה בנוסף לכל קצת לחדד את הנושא של הליבות זה שככל שמספר הליבות במעבד גדול יותר כך עומסי החישוב על המערכת פוחתים.

מקווה שעזרתי בהצלחה.

פורסם

לא. ישנן שתי ליבות פיזיות ומלבד זאת טכנולוגיית HT שמדמה שתי ליבות על כל ליבה פיזית.

זו פונקציה שניתן להפעיל או לכבות ואין שום קשר לעומס או לזיכרון ראשי.

כיצד ניתן להפעיל/לכבות?

פורסם

ב-BIOS.

וכמובן שיש לציין שהטכנולוגיה הזאת אינה שוות ערך לשתי ליבות פיסיות אמיתיות ושבכל יישום שמנצל ריבוי ליבות כל מעבד שמכיל 4 ליבות פיסיות יציג ביצועים עדיפים על מעבד כפול ליבה עם טכנולוגית HT.

בנוסף, כדי שטכנולוגית HT תנוצל צריך שהיישום (תוכנה) יידע לנצל אותה, וגם אז היא מניבה תוספת ביצועים של כ-10-15% בממוצע.

במקרה של יישומים שלא כתובים לנצל את טכנולוגית ה-HT (או שאינם צריכים) היא אפילו עלולה להוביל לירידה מסוימת בביצועים, בסדר גודל של 2-10% בממוצע, משתנה בין יישומים שונים.

פורסם

לא ברור לי מה ניסית להגיד או לשאול.

פורסם

ב-BIOS.

וכמובן שיש לציין שהטכנולוגיה הזאת אינה שוות ערך לשתי ליבות פיסיות אמיתיות ושבכל יישום שמנצל ריבוי ליבות כל מעבד שמכיל 4 ליבות פיסיות יציג ביצועים עדיפים על מעבד כפול ליבה עם טכנולוגית HT.

בנוסף, כדי שטכנולוגית HT תנוצל צריך שהיישום (תוכנה) יידע לנצל אותה, וגם אז היא מניבה תוספת ביצועים של כ-10-15% בממוצע.

במקרה של יישומים שלא כתובים לנצל את טכנולוגית ה-HT (או שאינם צריכים) היא אפילו עלולה להוביל לירידה מסוימת בביצועים, בסדר גודל של 2-10% בממוצע, משתנה בין יישומים שונים.

איזו תוכנה צריך כדי להוסיף את הביצועים?

פורסם

לא הבנת כנראה את מה שכתבתי. לא צריך להפעיל או להתקין תוכנה מסוימת מהאתר של Intel או משהו דומה כדי להתחיל להשתמש ב-HT. טכנולוגית ה-HT מובנית במעבד וניתנת להפעלה/כיבוי מה-BIOS (פעילה כברירת מחדל). מה שכתבתי הוא שלא כל התוכנות בהן אתה משתמש (מעבדי תמלילים, תכונות ארכיון, נגנים, משחקים וכו') יודעות לנצל את הטכנולוגיה. אם לדוגמה יש משחק (סתם כדוגמה, זה תקף לכל יישום אחר) שיודע לנצל ריבוי ליבות הוא ירוץ טוב יותר על מעבד בעל ארבע ליבות מאשר על מעבד בעל שתי ליבות. אם אותו משחק כתוב בצורה שיודעת לנצל את טכנולוגיית ה-HT הוא ירוץ קצת יותר טוב על מעבד בו פעילה טכנולוגית ה-HT בהשוואה לאותו מעבד כאשר ה-HT כבויה. אולם, אם אותו משחק לא יודע לנצל את טכנולוגית ה-HT, אז היא לא תתרום כלום ובמקרים מסוימים עלולה גם לפגוע מעט בביצועים.

הכוונה שלי הייתה להגיד שלא רק שהטכנולוגיה לא באמת הופכת מעבד כפול ליבה למרובע ליבה כפי שמנסים לשווק את זה לפעמים, אלא שגם היתרון הקטן יחסית שהיא מציעה הוא בהרבה מקרים תיאורטי בלבד כי דורש שהתוכנה בה משתמשים תדע לנצל את הטכנולוגיה.

פורסם

אוקיי,אני חושב שאני הבנתי ,עפ"י מה ניתן לכבות/להדליק את טכנולוגית ה HT דרך ה BIOS

השאלה שלי-על איזו פונקצייה אני לוחץ כדי להפעיל/לכבות.?

פורסם

כשאתה ב-BIOS תלחץ על Ctrl+F1 כדי שיופיע לך התפריט MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)

שם:

Advanced Frequency Settings > Advanced CPU Core Features > CPU Multi-Threading

ותבטל או תפעיל אותה כרצונך.

בעקרון, אין שום סיבה למשתמש הממוצע דווקא לכבות את הפונקציה (למעט במצבים מסוימים ב-OC), אולם אתה יכול לעשות ניסוי קטן אם תרצה. כבה את הפונקציה משך מספר ימים ובדוק אם זה משפיע לטובה או לרעה, אם בכלל, על פעילות המחשב בשימושים השגרתיים שלך. אם אין פגיעה בביצועי המערכת כשהיא פעילה (מה שסביר להניח ברוב השימושים) תוכל פשוט להשאיר אותה פעילה.

פורסם

תודה רבה אני יבדוק מאוחר יותר.. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים