עבור לתוכן

שימוש במעבד Xeon כמחשב רגיל - מומלץ?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מתלבט לגבי מחשב חדש (אציין שאני גר בארה"ב).

נתקלתי היום בדיל מעניין מאוד, על מחשב נייח בעל מעבד 4 ליבות מסוג Xeon.

שאלתי בחור רנדומלי באזור, והוא אמר לי שזה מחשב לשרתים.

רציתי לשאול - האמנם? האם לא לבחור במעבד זה? או שמא דווקא מעבד זה חזק יותר מאחיו ה"רגילים"?

אשמח בכלל לדעת יותר

תודה :yelclap:

פורסם

באיזה דגם מדובר...

בכל מקרה אם זה דגם שיש לו אח זהה לחלוטין בסדרות ה"רגילות" אז הם אותו דבר לחלוטין חוץ מהתמיכה בריבוי מעבדים פיזיים.

פורסם
  • מחבר

הנה הדגם - מקווה שזה עונה על השאלה:

Dell PowerEdge T110 Intel Xeon Quad Core 2.4GHz

Intel Xeon X3430 2.4GHz quad-core processor, 2GB RAM, 250GB 7200 rpm hard drive, DVD-ROM drive, and Gigabit Ethernet.

מה דעתך?

פורסם

לא הייתי ממליץ בחיים על המעבד הזה במחיר שלו.

פורסם

כל המפרט הזה לא נשמע חכם לשימושים של מחשב רגיל.

פורסם
  • מחבר

כל המפרט הזה לא נשמע חכם לשימושים של מחשב רגיל.

אפשר לשאול מדוע?

מתוך סקרנות, מה יוצר את ההבדל?

האם דווקא מחשב כזה - שמיועד לשימוש כשרת - לא יהיה חזק יותר?

פורסם

היה לי פעם שרת ששימש כ-PC

קניתי מהוצל"פ pe1800 של דל - עם RAID מעולה

מה שהיה קשה זה להתקין עליו XP (בסופו של דבר הצלחתי אם כי אחרי לא מעט כאבים)

הוא היה אחלה מחשב - מאוד אמין

אם יש עך הלוח אם חריץPCI16 לכרטיס מסך אז לך על זה

פורסם

קודם כל נתחיל בשאלה הבסיסית, מה השימושים שלך במחשב?

סדרת מעבדי Xeon אכן מיועדת לשרתים/תחנות עבודה. אם ניקח מערכת שרת כדוגמה, מערכת שמריצה מספר גדול של מכונות וירטואליות, לרוב מותקן בה לוח אם בעל מספר תושבות - כלומר מספר מעבדים ולא מעבד בוד - ועל המערכת להיות בנויה בצורה אופטימאלית למטרה, בעיקר בכל מה שנובע ליחס כוח עיבוד-צריכת הספק ופליטת חום.

מבחינת המעבד עצמו הוא אינו שונה בהרבה מדור המעבדים ה"ביתיים" אליו הוא שייך. הוא מבוסס על ארכיטקטורה זהה לסדרות המעבדים הביתיים מהדור שלו, במקרה שלך מדובר על ארכיטקטורת Nehalem וליבת Lynnfield, אך לעיתים עם הבדלים קטנים.

בהנחה שהשימושים שלך הם שימושים של משתמש ביתי ממוצע (ועד שלא תפרט לגביהם זאת הנחה בלבד), אין ממש טעם לקנות דווקא מערכת שרת, היא יקרה יותר, יקרה יותר לתחזוקה במקרה של תקלה ובתמורה לא נותנת לך כלום בהשוואה למערכת מותאמת אישית שבנית בהתאם לצרכים שלך מרכיבים שמיועדים לשוק הביתי.

פורסם
  • מחבר

קודם כל נתחיל בשאלה הבסיסית, מה השימושים שלך במחשב?

סדרת מעבדי Xeon אכן מיועדת לשרתים/תחנות עבודה. אם ניקח מערכת שרת כדוגמה, מערכת שמריצה מספר גדול של מכונות וירטואליות, לרוב מותקן בה לוח אם בעל מספר תושבות - כלומר מספר מעבדים ולא מעבד בוד - ועל המערכת להיות בנויה בצורה אופטימאלית למטרה, בעיקר בכל מה שנובע ליחס כוח עיבוד-צריכת הספק ופליטת חום.

מבחינת המעבד עצמו הוא אינו שונה בהרבה מדור המעבדים ה"ביתיים" אליו הוא שייך. הוא מבוסס על ארכיטקטורה זהה לסדרות המעבדים הביתיים מהדור שלו, במקרה שלך מדובר על ארכיטקטורת Nehalem וליבת Lynnfield, אך לעיתים עם הבדלים קטנים.

בהנחה שהשימושים שלך הם שימושים של משתמש ביתי ממוצע (ועד שלא תפרט לגביהם זאת הנחה בלבד), אין ממש טעם לקנות דווקא מערכת שרת, היא יקרה יותר, יקרה יותר לתחזוקה במקרה של תקלה ובתמורה לא נותנת לך כלום בהשוואה למערכת מותאמת אישית שבנית בהתאם לצרכים שלך מרכיבים שמיועדים לשוק הביתי.

תודה על התשובה.

ארד מהעניין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים