עבור לתוכן

מכונות כביסה - סקר צרכנות

Featured Replies

פורסם

החלטנו לשדרג את מכונת הכביסה (הישנה קיבלנו במתנה יד 2 לפני 7 שנים והיא קטנה ולא מוצלחת במיוחד), למכונה חדשה בעלת קיבולת של 7ק"ג.

עשיתי קצת בירורים ואני מפרסם פה את עיקרי הדברים בשביל:

א. אולי יעזור למישהו.

ב. אשמח לתגובות והמלצות.

קודם כל צריך לבחור בין מכונה עם פתח קדמי לפתח עליון. מכונות עם פתח עליון צרות יותר וחוסכות מקום, המבחר שלהם מוגבל יותר והם קטנות יותר (עד למשקל של 5.5 ק"ג, לעיתים נדירות 6 ק"ג). לכן נשארנו עם פתח קדמי.

לפני 20 שנה, מכונות היו יכולות להחזיק 20 שנה, מה שכבר לא נכון היום מכיוון ש:

א. איכות החומרים השתנתה על מנת לחסוך עלויות. למשל הדוד (החלק שמסתובב) עשוי היום מפלסטיק ולא מתכת.

ב. רוב החברות מייצרות במדינות בהם הייצור זול יותר. 95% מהמותגים הגרמניים אינם מיוצרים מגרמניה.

רוב החברות מתאגדות בשביל לחסוך עלויות ואז יש משפחות של מוצרים שהם מאד דומים:

Bosch - Siemens - Constructa

Whirlpool - Baunecht

AEG - Electrolux

Hoover - Candy

מצאתי אתר שמרכז ביקורות של טכנאים בנושא:

http://www.midrag.co.il/Products/Propducts19_1.as

שורות תחתונות:

א. רק Miele היא באיכות גרמנית כמו המכונות של פעם. היא גם עולה בהתאם (5000 שח, בערך כמו 2 מכונות)

ב. כל הטכנאים ממליצים על בוש/סימנס/קונסטרוקטה. יש להם את אותם חלקים מבפנים.

בנוסף מצאתי שרשור על מכונות כביסה:

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2268584&forum_id=771

שורות תחתונות:

א. יש כאלה שממליצים להשקיע במכונת Miele, מתוך הנחה שהיא מחזיקה הרבה יותר זמן והרבה יותר טובה.

ב. לא מעט ממליצים על Baunecht.

ג. מסתבר שמכונה עובדת טוב ושקט (בעיקר בשלב הסחיטה), כשהיא מלאה. המכונות החדשות (הדיגיטליות) יודעות לשקול את הכביסה ולהתאים אבל עדיין עדיף יחסית למלא. לכן אולי שווה לשקול בכל זאת 6 ק"ג.

יש פה פורום של חברה שמתקנת מכונות כביסה:

http://www.maozakor.co.il/Forum_data.aspx?Type=Washing-Machine

הם טוענים שהמכונות של בוש / סימנס / אאג / קונסטרוקטה וכו' הם מאיכות בינונית וממליצים על המוצר שהם מייבאים: Candy. מכונות משוכללות, יקרות וכנראה אמינות. קצת מפחיד אותי שהחנות תסגר ויהיה קשה למצוא חלפים. עדיין זאת כנראה מכונה מאד איכותית, ועולה בהתאם. יש בהן את כל התוכניות.

מצאתי כמה דגמים של חברת TELSA. נראה מעולה מכל בחינה אפשרית, כולל מחיר, אבל לא ממש מוכר ושוב אני פוחד להתקע בלי חלפים / שירות. בנוסף מצאתי תגובות של אנשים שטוענים שהיבואן של המכונה בעייתי.

בפורום תפוז מצאתי את השרשור:

http://sf.tapuz.co.il/shirshur-66-85907930.htm

זה מ2007, כשAEG היתה עדיין גרמנית. יש פה המלצות למילה ואלקטרולוקס וסימנס. כמו כן טוענים שהאחריות לא שווה יותר מדי אם לא מדובר באחריות של היבואן הרשמי וצריך לבדוק לעומק את נושא האחריות, אלא אם קונים מכונה סופר איכותית ואז פחות חשובה האחריות (מילה / קנדי מגיעות עם 1 שנה).

לסיכומו של מייל ארוך, יש 2 גישות:

א. לקנות את הטוב ביותר, למען יחזיק שנים (4000-5000 שח)

ב. לקנות משהו קוסט-אפקטיבי (למשל סימנס / באונקטחט / ווירלפול / בוש בכ2500 שח), ומקסימום אם מתקלקל לקנות עוד אחת.

עדיין מתלבט. את רוב הדגמים ראיתי ברשתות השיווק, למעט Candy. אולי אקפוץ לחנות שלהם, כנראה אופצית ביניים בין Miele לבין האחרות.

פורסם

יש לי קונסטרוקטה בת 15 שעובדת תקין - אני רק לא בטוח שהיא דומה באיכות לקונסטרוקטה של היום

היה לה פעם אחת קצר (חוט חשמל נגע בקצה חד של חלק מתכת פנימי והפלסטיק שלו נחתך בהדרגה מהרעידה של המכונה) הרבה אחריי סוף האחריות אבל תיקנתי את זה ב 5 דקות ומאז לא היה יותר בעיות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים