עבור לתוכן

נסיון לתיקון אסוס EEE

Featured Replies

פורסם

יש לי EEE PC ששכב בצד לא מעט זמן. ללא ספק הסוללה נפרקה.

מסתבר שהשנאי נדפק (הוא לא מוציא מתח בכלל) ולכן אין טעינה והמחשב לא נדלק.

ניסיתי לטעון אותו עם שנאי אחר שיש לי שמוציא 8V (במקום ה9.5 שהמחשב צריך), אומנם מדובר בסטייה - אך המחשב לא מזהה אותו גם. (לא נדלק ולא נטען)

לדעתכם המתח נמוך מידי, או שמדובר במעגל על הלוח של המחשב (פתחתי אותו, החיבור לשנאי יציב, יש רציפות למייצבי המתח וכו')

אשמח לשמוע דעות נוספות

פורסם

יכול להיות שתיהם

תוודא שהשנאי האחר מוציא באמת 8 V (זה שנאי ליניארי או ממותג ?) ולכמה זרם הוא בנוי

טעינת סוללה - אומרים שסוללות ליתיום לא אמינות או יציבות (יש כאלה שאומרים שיכולות להתפוצץ) אם מטעינים אותם אחריי שהיו בפריקה עמוקה (יותר עמוקה מ 0%)

בגלל זה בסוללה מובנה מעגל הגנה ש 'מתאבד' ומתחת למתח מסויים מנתק את עצמו ולא מקבל יותר טעינה. המעגל לא נהרס כלומר אם עוקפים אותו ומטעינים את הסוללה אז היא אמורה להתחיל לעבוד שוב

יש לי IPAQ (סוללה אחת של 3.7 V) שהגיע למצב הזה אז זה מה שעשיתי. הוא עובד כבר שנה ומשהוא ולסוללה לא קרה כלום - מחזיק אליה זמן לא רחוק ממה שהוא היה מחזיק כשהיה חדש

תיקח את הסוללה תפתח אותה ותתחבר ישר לתאים

תטעין כל תא ממקור מתח של 3.7 - 4 V אם נגדים שיתנו מקס' זרם של 1/5C במתח של (מתח המטען - מתח הסוללה)

זרם של 1/5C אומר למשל 240mA לסוללה של 1200 mAH

ניתן ליצור מחלק מתח מנגדים (ולחבר מ 5 או 12 V) שיתן את המתח והזרם המתאימים

תיתן לכל תא של הסוללה להגיע ל 3.7 V ותנתק מהמטען (תמדוד מתח כשהמטען לא מחובר) (אחריי כמה זמן שניתקת את המטען תמדוד שוב את כל התאים ותתקן הבדלים ביניהם - אני לא הייתי צריך לעשות את זה כי היה לי סוללה של תא אחד)

ליתר ביטחון תעשה את הטעינה אל משטח לא דליק בסביבה לא דליקה (במקרה שמשהוא יעוף מהסוללה). אני הטענתי את שלי אל משטח בטון בחוץ. אבל אחריי יום של טעינה היא אפילו לא היתה חמה רק הנגדים במחלק מתח היו קצת

תנסה להפעיל את המחשב מהמטען כשהסוללה בפנים (עדיין לא קרוב מדיי לחומרים דליקים)

במקרה שלי ה IPAQ היה מחובר למטען הוא הראה 0% סוללה משהוא כמו יום וחצי ואז היא התחילה לעלות ל 100% במהירות הרגילה שסוללה אמורה להיטען

פורסם

ברור שהוא לא ידלק מה אתה רציני שאתה שואל ?

כמה אמפר המטען המקורי נותן וכמה זה נותן ?

מה שאתה יכול לעשות זה ככה

תקנה שנאי מתכוונן מ3ל12 ויש גם אפשרות לכוון אמפרים

הוא שחור כזה עם עיגולים צהובים ולד אדום באמצע .

כוון אותו לפי המידות ותדליק

אם אתה לא מתעצל תביא מטען מקורי ותקנה סוללה מאיביי אולי על הדרך מסך מגע ובלוק קירור מים ותביא לי בובה מתנפחת של קמרון דיאז.

אני חושב שתנסה עם אותו מטען בדיוק

את הראש של המטען אתה יכול לחתוך מהמקורי

ואל תשחק עם זה יותר מדי כי זה יכול להישרף במיוחד לא עם שנאים ג'נרים

אני מאמין שיש מיצביי מתח אחרי הכניסה וכמה נגדים שישרפו או ינזקו עם מתח שונה משנועדו לו .

מה שזכור לי מהEEE זה שהוא נדלק גם ללא סוללה..

פורסם

שנאי של 3-12 מהסוג ש aviram אומר לא מתאים למחשב

השנאים האלה לא יציבים ויש כאלה שיכולים לתת מתח בין כמה וולטים יותר לכמה וולטים פחות ממה שכתוב אליהם (במצב של 12 V למשל לא נדיר שהוא נותן בהתחלה 18 ויורד ל 10). גם אלה שיש להם מייצב (מעגל פנימי זהה לפאנבאס שיש במדריכים כאן) לא ממש יציבים

ההגבלת זרם שלהם קטנה (בדרך כלל לא יותר מ 800 mA - 1 A) וזה לא מספיק לרוב המחשבים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים