עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר ללימוד ccna+mcitp

Featured Replies

פורסם

תראו אני בעל רקע קצת בתחום הרשתות והאינטרנט מתעסוקה בצבא בדברים האלה.

אני כרגע רוצה ללמוד ccna ו-mcitp אבל המטרה שלי היא ללמוד את זה בתור מקצוע זמני ואז ללמוד יותר רציני לתואר כלשהו.

השאלה שלי האם לימוד של ccna לבד יוכל לפתוח לי דלתות לעבודות יחסית טובות או שעם ccna לבד יהיה לי מאוד קשה למצוא עבודות בתחום ועדיף לעשות את שני הקורסים ביחד?

פורסם

מועבר לפורום כללי.

פורסם

לדעתי לCCNA יש שוק רחב יותר של מקומות עבודה מMCITP.

מה שהכי חשוב בתחומי התקשורת (CCNA) או מנהלי רשתות MCIP - זה נסיון.

אם יש לך נסיון מהצבא או ממקום עבודה - תוכל למצוא עבודה לא רעה ולהתקדם ממנה - במיוחד בעזרת תואר.

אבל אם היית לוחם לדוגמא, התעודות הללו די רוויות בשוק !

הייתי ממליץ בתחום התקשורת על מסלול CCNA+CCNP ואם יש אקטרא כסף גם CCIP - אבל זה בתנאי שיש לך נסיון לדוגמא מהצבא.

במידה ותחום המנהלי רשת, נסיון מאוד חשוב - וישנם הכשרות נוספות.

אולי כדאי לבחון קודם אילו מקומות עבודה יש ובהתאם לנסיון שלך לראות מה מתאים לך.

כי לדוגמא אני גר בירושלים,כמות המשרות פה אפסית לעומת המרכז !

פורסם

לדעתי לCCNA יש שוק רחב יותר של מקומות עבודה מMCITP.

מה שהכי חשוב בתחומי התקשורת (CCNA) או מנהלי רשתות MCIP - זה נסיון.

אם יש לך נסיון מהצבא או ממקום עבודה - תוכל למצוא עבודה לא רעה ולהתקדם ממנה - במיוחד בעזרת תואר.

אבל אם היית לוחם לדוגמא, התעודות הללו די רוויות בשוק !

הייתי ממליץ בתחום התקשורת על מסלול CCNA+CCNP ואם יש אקטרא כסף גם CCIP - אבל זה בתנאי שיש לך נסיון לדוגמא מהצבא.

במידה ותחום המנהלי רשת, נסיון מאוד חשוב - וישנם הכשרות נוספות.

אולי כדאי לבחון קודם אילו מקומות עבודה יש ובהתאם לנסיון שלך לראות מה מתאים לך.

כי לדוגמא אני גר בירושלים,כמות המשרות פה אפסית לעומת המרכז !

CCIP זה CCNP ממוקד לתשתיות תמסורת בעיקר של ISP, הוא לא מעל CCNP(פעם קראו לזה CCNP ISP, היום CCNP קיים רק במסלולים של R&S וStorage, ובנוסף לזה החל מ2010 צריך לעשות היום CCENT מהמסלול שבחרת) אין בזה צורך, אף אחד לא יקח בן אדם לטפל בתמסורת MPLS ללא נסיון, טוב שלא אמרת שיעשה CCIE כפול וזהו.

ובירושליים כמות המשרות היא ממש, אבל ממש לא אפסית, כל משרדי הממשלה, תהילה, ולא מעט חברות הייטק מחזיקות מרכזים גדולים בירושליים.

תתחיל מלעשות כמה קורסים בסיסיים, לעבור לNOC/HD של חברה כלשהי, אחרי שנתיים של נסיון לעבור הלאה. ושוב זה לא "מקצוע" זמני, אם אתה רוצה מקצוע זמני לך תיהיה מלצר, או תומך טכני של ספקית, אין שום קשר בין MICTP לתואר בהנדסת תוכנה למשל. וגם הנסיון הזה לא יעזור, אני לא מבין למה אתה רוצה לבזבז שנה של "לימודים" + זמן עבודה ורק אחרי זה לעשות תואר לתחום אחר לגמרי.

פורסם

אני מסכים איתך דובי שאין טעם ללמוד את זה בשביל עבודה זמנית.

ולא אמרתי שCCIP זה יותר מתקדם , כרונולוגית נהוג לקחת את זה כשלב אחרי CCNP , וכן אני מכיר את הסילבוס של שניהם.

אני יכול להגיד לך שבן דוד שלי, חסר נסיון מעשי , והוא לומד כרגע MCITP+CCNA - ואין משרות בשבילו.

המבחר דל , וכוווווווולם רוצים נסיון.

כמות האנשים עם CCNA וMSCE או MCITP רבים כמו מלח.

כמות האנשים עם נסיון עם CCNA או בכלל עם CCNP דליל ביותר !

הכי חשוב כמובן - זה הנסיון - אם לא חבל ישר לקפוץ ללמידה לפני שבכלל נראה לך שזה התחום עבורך.

ואני יכול להעיד על עצמי שבכלל חשבתי תמיד ללכת לכיוון טכ' PC ומנהל רשת , הייתי בטוח שאלמד MSCE בזמנו , ועכשיו אני בכלל הרבה יותר בתחום הרשתות ומתכוון ללמוד CCNA+CCNP וכנראה גם CCIP

פורסם

אני מסכים איתך דובי שאין טעם ללמוד את זה בשביל עבודה זמנית.

ולא אמרתי שCCIP זה יותר מתקדם , כרונולוגית נהוג לקחת את זה כשלב אחרי CCNP , וכן אני מכיר את הסילבוס של שניהם.

אני יכול להגיד לך שבן דוד שלי, חסר נסיון מעשי , והוא לומד כרגע MCITP+CCNA - ואין משרות בשבילו.

המבחר דל , וכוווווווולם רוצים נסיון.

כמות האנשים עם CCNA וMSCE או MCITP רבים כמו מלח.

כמות האנשים עם נסיון עם CCNA או בכלל עם CCNP דליל ביותר !

הכי חשוב כמובן - זה הנסיון - אם לא חבל ישר לקפוץ ללמידה לפני שבכלל נראה לך שזה התחום עבורך.

ואני יכול להעיד על עצמי שבכלל חשבתי תמיד ללכת לכיוון טכ' PC ומנהל רשת , הייתי בטוח שאלמד MSCE בזמנו , ועכשיו אני בכלל הרבה יותר בתחום הרשתות ומתכוון ללמוד CCNA+CCNP וכנראה גם CCIP

אתה לא יכול לקחת את זה אחרי CCNP, זה לא מאותו מסלול שיש בו "CCNP" שהיום זה רק R&S קלאסי, וסטורג', VOIP/ISP/Security/Design הם מסלולים עם תארים שונים, כמו CCDP, או CCVP, או CCSP...

מאז שסיסקו הנפיצו את ה"learning and certification path" שלהם, כבר אין CCNA יחיד, שלאחריו בוחרים CCNP איזה שתרצה וCCIE איזה שתרצה, בוחרים מסלול עושים CCENT, ממשיכים ל-"CCNA" של אותו מסלול, ולאחר מכן "CCNP" של אותו מסלול, והיום CCIE כבר צמוד מסלול, בעיקר כדי להוריד את כמות האנשים עם CCIE כפול ומשולש שיש בשוק.

http://www.cisco.com/web/learning/le3/learning_career_certifications_and_learning_paths_home.html

פורסם

בלי ניסיון לא משנה איזו תעודה יש לך אף אחד לא ייקח אותך לשום עבודה (אלא אם כן אתה עילוי ויש לך שם או שאתה מכיר מישהו שדוחף אותך לחברים בתעשייה).

במילים אחרות תמצא עבודה באיזה HELP DESK של חברה כולשהי, אני רואה כל היום משרות רצות בנושא הזה והם משלמים 25-40 לשעה.

*אל תלך לספקית אינטרנט, לא לומדים שם כלום מעבד ללקרוא הוראות מוכנות ולהתקדם שם זו זוועה.

עובדים איתי כמה כאלה ש"משכנו" אותם כי חבל על המוחות שם.

פורסם

גם היום, אחרי שיש לך CCNA, אתה יכול לעשות CCNP או CCIP באיזה סדר שתרצה.

פורסם

בלי ניסיון לא משנה איזו תעודה יש לך אף אחד לא ייקח אותך לשום עבודה (אלא אם כן אתה עילוי ויש לך שם או שאתה מכיר מישהו שדוחף אותך לחברים בתעשייה).

במילים אחרות תמצא עבודה באיזה HELP DESK של חברה כולשהי, אני רואה כל היום משרות רצות בנושא הזה והם משלמים 25-40 לשעה.

*אל תלך לספקית אינטרנט, לא לומדים שם כלום מעבד ללקרוא הוראות מוכנות ולהתקדם שם זו זוועה.

עובדים איתי כמה כאלה ש"משכנו" אותם כי חבל על המוחות שם.

+1

לגבי הספקיות , אם תהיה בפתרונות מתקדמים של ספקיות זה נושא אחר , לדוגמא הצוות תמיכה של תמסורת/IPVPN/ATM/שאר השירותים המתקדמים שנותנות הספקים יש להם מחלקת תמיכה משלהם ולהם יש מה לחפש בתעודות הללו.

בקיצור הנקודה שלי מהתחלה הייתה - ואולי לא הייתי ברור , קודם תמצא תועלת לתעודה ורק אחרי זה תחליט שאתה לומד את זה !

פורסם

למיטב ידיעתי - כן CCNA זו התחלה טובה (routing & switching) למרות שלמי שאין נסיון מהצבא זה יכול לקחת כמה חודשים.

אין צורך להיבחן ב CCENT, בירור קצר באתר סיסקו יראה לכם שיש שני מסלולים - עם CCENT ובלי.

לגבי CCNP, ו CCIP, שניהם יוסיפו לכם יכולת, אבל אלו מסלולים עם כמה בחינות (3-4 בחינות בכל מסלול).

אפילו חלק מההסמכות הנ"ל יועיל, למשל אם עברתם את בחינת ROUTE המשותפת לשני המסלולים.

אז כותבים בקורות החיים:

CCNP/CCIP - בתהליך (עברתי מבחן ROUTE, ...ואם יש אז גם אחרים).

מילה אחרונה:

ניתן ללמוד CCNA לבד - ולהיבחן, וזה אפילו קצת עדיף, למרות שזה מאמץ לא קטן.

אני מלמד CCNA, CCMP. CCIP שנים, ומניסיוני - זו הדרך העדיפה.

פרטים לגבי לימוד עצמי של CCNA ניתן למצוא כאן: ללמוד לבד CCNA של סיסקו (חלק א')

בהצלחה,

יובל

פורסם

אוקיי, מה שהבחור כתב למעלה זה מצויין ומה שהבחור בלינק הבא כתב ממש נכון לגבי הבחינות. רואים שהוא אחד שעושה ראיונות למקצועות הרלוונטיים.

תקשיבו לו, כי לא משנה לא רק מה יש לכם אלא גם לא משנה מה תרשמו בקורות חיים, זה רק יעביר אתכם שלב ראשון של הזמנה לראיון.

בשלב השני של הראיון בטכני או בשלב השלישי אחרי ראיון כח אדם (תלוי בחברה) אתם תעופו אם לא תדעו את החומר כי מעולם לא עבדתם בתפקיד ורק עברתם את המבחן.

לכן אמרתי, מה שהבחור רושם לגבי אוטודידקטים וחברה עם ניסיון - נכון! רק מי שלומד לבד באמת אוהב את החומר ויודע אותו ונחשב "עילוי" בעיני כי ללמוד את זה לבד מצריך אדם שאוהב בלב את התחום וחופר לבד ועושה מעבדות בבית ומי שכמובן רכש ניסיון בצבא זה שווה זהב כי הוא שרף מאות אלפי שעות בשירות ויש לו ניסיון.

http://www.articles.co.il/article/48088/%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1%20Cisco%20%D7%90%D7%95%20Microsoft%20%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%A5?%20%D7%94%D7%99%D7%96%D7%94%D7%A8,%20%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%99%D7%9D%20%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%9A%20%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D!%20-%20%D7%97%D7%9C%D7%A7%20%D7%90%27

פורסם
  • מחבר

אז ככה יש לי ניסיון מהצבא הייתי בצבא טממניק שזה בעצם זה שאחראי על כל הרשתות בכל הנושא של סוויצים ראוטרים וכו ולמעשה אני יודע לפחות קרוב לחצי מהחומר הנלמד מהccna רק מהידע שלי מהצבא וזה עוד סיבה למה אני רוצה להתחיל ללמוד את המקצוע הזה.עוד משהו שבאמת חשבתי עליו זה לימוד עצמי של ccna השאלה מאיפה אני משיג את חומר הלימוד?

פורסם

תגיד אתה נכנס ללינקים שהבחור נתן? הבחור לפניי נתן בלינק בדיוק את התשובה איך לומדים לבד :facepalm:

פורסם

אז ככה יש לי ניסיון מהצבא הייתי בצבא טממניק שזה בעצם זה שאחראי על כל הרשתות בכל הנושא של סוויצים ראוטרים וכו ולמעשה אני יודע לפחות קרוב לחצי מהחומר הנלמד מהccna רק מהידע שלי מהצבא וזה עוד סיבה למה אני רוצה להתחיל ללמוד את המקצוע הזה.עוד משהו שבאמת חשבתי עליו זה לימוד עצמי של ccna השאלה מאיפה אני משיג את חומר הלימוד?

הביאו לך חומר קודם לכן.

היית במרגנית?

פורסם
  • מחבר

הלינק של זה שלפניי לא מצאתי בו שום חומר לימוד בנושא!זה הכל מאמרים...

ולא הייתי במרגנית..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים