עבור לתוכן

תומך לחימה בגדודים

Featured Replies

פורסם

סך הכול רשמתי מהניסיון שלי ושל עוד כמה שאני מכיר .

וגם אצלינו היו כמה הנדסאים בקורס .

לפי מה שאני יודע לרוב מגייסים הנדסאים בחודש מאי ואז יש קורס רק של הנסאים , אבל זה לא תמיד ככה .

פורסם

כן, אבל אותם קורסים עושים גם בוגרי י"ב... עובדה נוספת שלא צריך הנדסאים לתפקידים האלה.

יצא לי להכיר שלל תפקידים ששמים בהם הנדסאים בחימוש, אף לא אחד היה כל כך ייחודי שבוגר י"ב לא יכול היה לבצע.

זה למטרות איכות נטו ואם כבר שם, אז לא מעריכים את זה בשיט.

פורסם

כמו שאמרתי בדרך כלל הקורסים שנפתחים במאי זה רק והנדסאים (קורסים כמו אושקוש וכו) .

הנדסאים שהתגייסו אחרי\לפני מאי הולכים לקורסים רגילים.

פורסם

תומ"ל = עבודה של קרבי משכורת של ג'ובניק.

לא שווה בעליל.

פורסם

כל מה שעושים בצבא זה בגדר התנדבות, אם לדוגמה מישהו מתגייס לקרבי בשביל משכורת צבאית של 750 שקל הוא הולך לקבל כאפה מצלצלת

כי אם מסתכלים על "שווה" אז הרבה יותר משתלם להיות ג'ובניק שכל היום בבית ולקבל לפחות חצי מהסכום, מאשר קרבי שלא רואה בית ומקבל בתכלס איזה 25 שקל ליום

חוץ מזה יש ת"ש שמעלים את המשכורת, ואני מכיר תומכ"ל שמקבלים משכורת של קרבי

פורסם

כסף בסדיר לא מעניין אף אחד, עתודאי חימוש שייכנס לקבע יקבל בוחטה של 800-1000 שקלים יותר לחודש מאחד שלא עשה עתודה, איש קבע חימושי בגדוד שהוא גם עתודאי יעשה לפחות 6200 שקלים בחודשים הראשונים שלו

פורסם

כסף בסדיר לא מעניין אף אחד, עתודאי חימוש שייכנס לקבע יקבל בוחטה של 800-1000 שקלים יותר לחודש מאחד שלא עשה עתודה, איש קבע חימושי בגדוד שהוא גם עתודאי יעשה לפחות 6200 שקלים בחודשים הראשונים שלו

דיי לחיות בסרט אנשים יש הרבה מאוד חרא בחימוש ..

פשוט צריך עניין של מזל וקומבינות וזה לא תמיד מהיר את פניו לכול חייל !

בוא נגיד בכול דבר יש דברים טובים ....

אבל לא כולם מקבלים אותם

פורסם

מסכים עם Dr. Bit,

תגובה פוליטיקאית מאוד, אבל נכונה... :smile1:

Liran3331,

לצבא אני לא התנדבתי, גייסו אותי. לא עשיתי שום דבר בהתנדבות, הכל היה כי אמרו לי.

* יש הרבה רמות של ג'ובניקים, כאלה שלא שומרים, כאלה עם ת"ש 1 עד 7 ועם אישור עבודה או קומבינה אחרת לצאת מוקדם, נדיר שמישהו "כל היום בבית".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים