עבור לתוכן

Lenovo G560 0679-3XG או Dell Inspiron N5010 i3-330M GMA HD..?? תקציב של 3.5 אלף

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם..אני מתחילה בקרוב את לימודי באוניברסיטה, ולכן ברצוני לרכוש מחשב נייד..:)

התקציב שלי די מצומצם [רק 3,500] ואני רוצה להוציא ממנו את המירב..לכן אני מתלבטת בין 2 דגמים של מחשב:

- מחשב נייד Lenovo G560 0679-3XG: בעל מעבד I5, ונפח זיכרון 2048 MB

- מחשב נייד Dell Inspiron N5010 i3-330M GMA HD : שכמובן, יש לו מעבד I3, ונפח זיכרון 4096 MB..[אבל..איך אומרים? "יש לו אבא", כי זה בכל זאת של DELL]

חוץ מהפרטים שציינתי אין עוד הבדלים משמעותיים בין הדגמים..

הצרכים שלי זה מחשב שאוכל לערוך בו מסמכים בנוחות, לגלוש באנטרנט..אבל מדי פעם גם להתענג על סרט איכותי. :)

תוכלו לעזור לי להחליט מה עדיף..? האם להעדיף את המותג על המשוכלל..??

אלף תודות, מור. :hi:

פורסם

שלום morc, נא לערוך את הכותרת כך שתכיל את התקציב בהתאם לחוקי הפורום

נקודה שחשוב לשקול כשרוכשים נייד לסטודנט היא רמת הניידות הנדרשת. אם יש לך כוונה כלשהי להסתובב עם הנייד הזה באוניברסיטה משיעור לשיעור אני ממליצה לך בחום לרדת משני הדגמים הללו ולהתרכז במחשבים ניידים ולא כאלו שמהווים תחליף לנייד שולחני. מבחינת עצמתו של המחשב, הצרכים שציינת לא מחייבים מפלצת ביצועים וכל דגם בסיסי עם מעבד סטנדרטי יעמוד בהם ללא בעיה.

פורסם

תמר,

שמח שחזרת לעניינים :) ברוכה השבה.

בנוגע לניידות האם התנסית כבר בניידי 13.3" עדיף שתראה אחד שכזה מאחר והוא נותן לך :

ניידות :)

זמן סוללה גבוה יותר (בהתאם למפרט)

פורסם
  • מחבר

ערכתי את הכותרת לפי תקנון הפורום, [עד כמה שהבנתי אותו...]

נקודה שחשוב לשקול כשרוכשים נייד לסטודנט היא רמת הניידות הנדרשת. אם יש לך כוונה כלשהי להסתובב עם הנייד הזה באוניברסיטה משיעור לשיעור אני ממליצה לך בחום לרדת משני הדגמים הללו ולהתרכז במחשבים ניידים ולא כאלו שמהווים תחליף לנייד שולחני.

א. מה הכוונה..? איך אני יודעת מהו "נייד שולחני" ומהו 'סתם' "מחשב נייד"..??

ב.אם הכוונה שלך בניידו היא למשקל, אז הדגמים האלו שוקלים 2.5-2.6.. לא מצאתי מחשב יותר קל מהם בתקציב שלי, שהוא לא נוטבוק..

יש לך אולי דגם מומלץ..?

ג. הבנתי ממך ששני הדגמים יתאימו לי..אז עדיף לבחור את את הדגם של DELL?

ד. אני רוצה להסתובב עם המחשב הזה משיעור לשיעור, אבל אני עדיין מעוניינת במחשב שיתאים גם לשעות הפנאי..!

שוב תודה..! :)

[br]פורסם בתאריך: 21.09.2010 בשעה 00:22:53

אני לא מעוניינת במחשב עם מסך קטן, כי בכוונתי לעבוד עליו שעות רבות, וממש לא מתחשק לי לאמץ את העיניים יותר ממה שמ-מ-ש הכרחי.. :-\

אז מחשב עם מסך קטן יותר מ15.6לא רלוונטי..!

פורסם

א. מה הכוונה..? איך אני יודעת מהו "נייד שולחני" ומהו 'סתם' "מחשב נייד"..??

ניידים נחלקים למספר קטגוריות, ביניהן קטגוריית ה-"תחליף שולחני". אלו מחשבים גדולים וכבדים עם יכולות עיבודיות גבוהות מהממוצע בדר"כ אשר מהווים תחליף קבוע לנייח מטעמי חוסר מקום או צורך בניוד שלא באופן קבוע. בקטגוריה זו נכנסים ללא ספק כל המחשבים שמעבר ל-15.4" ולטעמי יש להכליל בה גם את רוב המחשבים בסביבות ה-15.4"-15.6". ניידים כאלו אינם מומלצים כלל, לדעתי, לסטודנט שמתכנן להקליד בשיעורים.

ב.אם הכוונה שלך בניידו היא למשקל, אז הדגמים האלו שוקלים 2.5-2.6.. לא מצאתי מחשב יותר קל מהם בתקציב שלי, שהוא לא נוטבוק..

יש לך אולי דגם מומלץ..?

כן, הכוונה שלי היא למשקל וגודל כמו גם לחיי סוללה. כפי שציין Guardian Angel, אני הייתי ממליצה להתרכז בניידי 13.3" או מקסימום 14.4". אישית אני לא רואה כל בעיה בשימוש במחשב בגודל כזה בחיי היומיום כמחשב ראשי "לשעות הפנאי".

ניתן למצוא לא מעט מחשבים קלים וקטנים יותר עם כח עיבוד מספק בהחלט לצרכייך בתקציב או עם חריגה קטנה. יש כמה כיוונים אליהם את יכולה להסתכל:

מחשבים בעלי מעבד ULV - זוהי קטגוריה של מחשבים קטנים וקלים אשר להם מעבד בעל תצרוכת חשמל נמוכה יותר וכתוצאה גם ביצועים פחות טובים בהשוואה לרוב המעבדים הסטנדרטיים. אישית אני מאד מסתדרת עם מחשבים בעלי מעבדי ULV והיו לי כמה מהם שגם שימשו אותי כמחשב ראשי. לטעמי הם יכולים בהחלט לספק צרכים משרדיים וצרכי מולטימדיה ממוצעים ללא בעיה אולם זו שאלה של ציפיות ואני בטוחה שיש שיחלקו עלי. כמובן, גם בין המעבדים הללו יש טובים יותר ופחות וכדאי לשים לב שחלק מהדגמים מגיעים עם מעבדים בעלי ליבה אחת בלבד. בחודשים האחרונים יצאו לשוק מספר לא קטן של דגמים בעלי מעבדי ULV ומחירים נמוכים. לחלק ממחשבים אלו אין כוננים אופטיים כלל, חיוניותו של הכונן האופטי היא שאלה של העדפה אישית וזה משהו שאת צריכה לשקול.

בקטגוריה זו אפשר להסתכל על דגמים כגון ה-Dell Vostro V13 אשר נותן איכות בניה טובה מאד ביחס למחיר, מסך מאט ואחריות לשלוש שנים אם כי חיי הסוללה שלו נמוכים בהשוואה לקטגוריה.

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-v13.htm

יש גם אופציות נוספות כגון ה-Lenovo Think Edge 13 שנותן איכות בניה יותר סטנדרטית ומסך מבריק אבל חיי סוללה טובים מאד (הרבה יותר טובים מאלו של ה-V13).

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=15903

אופציה שניה היא ללכת לכיוון מחשבי 13.3" בעלי מעבדים סטנדרטיים שמשקלם קצת יותר גבוה אבל הם כוללים גם כוננים אופטיים. בקטגוריה זו יש מתחרים כמו ה-Samsung Q330, Dell vostro 3300, hp 4320s ועוד.

לדוגמא:

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3300-350m.htm

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16151

אני ממליצה שתחשבי על כיוון כללי ואז יהיה אפשר להתמקד יותר. האם חשובה לך יותר הניידות או הביצועים? בכל מקרה, בעוד לכל אחד מהניידים שציינתי יתרונות וחסרונות ספציפיים, כולם יהוו בחירה טובה יותר לצרכייך לדעתי משני הדגמים שציינת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים