עבור לתוכן

צריך המלצה למחשב בעיקר ללימודים תקציב 3-4K

Featured Replies

פורסם

היי לכולם,

אני מתחיל ללמוד השנה וצריך המלצה לנייד (אני ממש לא עושה את זה בלב שלם, אהבתי היא לנייחים, אבל כולם אומרים לי שהכי טוב ונוח ללימודים נייד.. מפחד שאני עושה טעות..)

בכל אופן המחשב יהיה בעיקר לאינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים/סדרות וכו' - אבל לא רק.. אני כן גיימר קל ואני אשמח אם המחשב יריץ משחקים (אובליביון ו-world of warcraft זה יותר מדי לבקש?)

תקציב - השאיפה היא בין 3 ל-4 אלף, וגם זה די לחוץ לי..

גודל מסך - למרות שאני אהיה סטודנט והכל, אני כן רוצה את המחשב גם לסרטים ומשחקים כפי שציינתי, ולכן אני כן מעדיף מסך "רגיל" ולא קטן (עוד קילו, פחות קילו, לא קריטי לי)

חוץ מזה אני לא חושב שיש עוד דברים חשובים או קריטים..

תודה רבה מראש!

פורסם
  • מחבר

היי

המון תודה!

אני אשמח לקבל עוד המלצות או "חיזוקים" להמלצה זאת :)

אגב עכשיו ראיתי שהדיסק קשיח במהירות 5400.. לא עדיף 7200?

פורסם

דיסק 7200 יהיה מהיר יותר בהעלאת תוכנות אין ספק. אבל יהיה יקר יותר.

פורסם
  • מחבר

כמה יקר יותר והאם משתלם מבחינת יחס מחירים/ביצוע?

פורסם

לא מצאתי דגם שכזה עם דיסק 7200 אבל דרך החנות תוכל לשדרג את הדיסק ובישן תשתמש בתור דיסק גיבוי חיצוני.

פורסם
  • מחבר

שאלה קצת מפגרת, אבל אני לא מבין בזה יותר מדי

איך נחשבת החברה?

לא עדיפה חברה כגון דל, למשל?

P:

פורסם

תלוי בשירות. אם מדובר באחריות רשמית של אייסר הנייד יהיה בסדר גמור.

כל המחשבים בתקציב של דל בקטגוריה יהיו נחותים או יקרים מהמחשב שהציעו לך.

פורסם

יש לך את הדגם הזה:

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksprishonlezion&uin=10551

שפה הכרטיס מסך הרבה יותר חזק מזה שהציעו לך למעלה. והמעבד טיפה יותר חזק.

לגבי המהירות של הדיסק קשיח.. רוב הניידים מגיעים עם מהירות 5400. מהירות גבוה יותר = עולה יותר.

אני חושב לקנות אותו בעצמי האמת.. אבל אני מלבט בינו לבין דגם חזק יותר שעולה עוד 1000 שקל (‏Acer Aspire 5740G-624G‎).

פורסם

כאשר יש את ה-Core i3 350/370m אין צורך לרכוש נייד i5-430m\520 ברמת הביצועים הם קרובים מאוד ולא שווים את התוספת.

פורסם

כאשר יש את ה-Core i3 350/370m אין צורך לרכוש נייד i5-430m\520 ברמת הביצועים הם קרובים מאוד ולא שווים את התוספת.

לאיזו תגובה אתה מתייחס? כי אם זו לשלי, אז לא הבנתי מה הקשר.

פורסם

קיים גם דגם שלו עם Core i5 520/430m שעולים 600-900שח יותר,

התגובה שלי היתה נכונה לגביהם.

פורסם

בכל אופן המחשב יהיה בעיקר לאינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים/סדרות וכו' - אבל לא רק.. אני כן גיימר קל ואני אשמח אם המחשב יריץ משחקים (אובליביון ו-world of warcraft זה יותר מדי לבקש?)

תקציב - השאיפה היא בין 3 ל-4 אלף, וגם זה די לחוץ לי..

אני לא רואה את הצורך להשקיע עוד 550 שח בכרטיס מסך.

הדרישות סבירות, והמחשב הזול יותר יהיה בחירה מספיקה.

שים לב שהבחור אמר שהתקציב קצת לחוץ, עדיף לחסוך את ההפרש (לא קטן כל כך) במחיר במקרה הזה.

פורסם

אני לא רואה את הצורך להשקיע עוד 550 שח בכרטיס מסך.

הדרישות סבירות, והמחשב הזול יותר יהיה בחירה מספיקה.

שים לב שהבחור אמר שהתקציב קצת לחוץ, עדיף לחסוך את ההפרש (לא קטן כל כך) במחיר במקרה הזה.

אהה לא שמתי לב שהוא כתב שהתקציב לחוץ לו.

בכל מקרה אם הוא יחליט שגרפיקה יותר טובה כן מעניינת אותו והוא מוכן להשקיע, אז יש לו עוד אפשרות. =]

Better Safe then Sorry ^^

פורסם

לאור העובדה שאתה מתלבט בין נייח לנייד אני חושבת שכדאי שתעריך מחדש את הצרכים שלך, יתכן שאתה לא בכיוון הנכון. אני ממליצה שתשקול האם באמת נחוצה לך ניידות או לא ואיזו רמה של ניידות.

רוב השימושים שבגינם סטודנטים זקוקים למחשב נייד כוללים נשיאה של הנייד לאוניברסיטה על בסיס יומיומי. רבים מעוניינים להקליד בשיעור למשל. חשוב האם אתה מתכנן/ יכול לעשות זאת. זה לא בשביל כולם ולא מתאים לכל תחום לימוד. אם כן הגעת למסקנה שאתה רוצה לקחת איתך נייד ללימודים, אני מפצירה בך בחום לשקול נייד יותר נייד. יש אנשים שמסתובבים עם ניידי 15.4"-15.6" בלי בעיה ונוח להם אבל להתרשמותי הם המיעוט. בנוסף, אין לדעתי יתרון ממשי במחשב כלכך גדול על פני מחשבי 13.1-14.1" אלא אם כן אתה מעוניין ברזולוציה גבוהה או ביכולות גיימינג רציניות (יחסית לניידים כמובן).

אם, לעומת זאת, אתה מגיע למסקנה שאתה כלל לא זקוק למחשב איתך בלימודים תחשוב לאן בכל זאת תנייד אותו. יכול מאד להיות שתגיע למסקנה שאתה לא מנייד אותו לשום מקום ואז הרבה יותר חכם ומשתלם לבחור בנייח. תרוויח את היתרונות והמחיר שנייחים מציעים.

האופציה השלישית היא כן ללכת על מחשב גדול מהסוג שציינת אולם זו אופציה שהיא בבסיסה פשרה לשני הכיוונים לטעמי. מצד אחד אתה לא זוכה לניידות טובה במיוחד ומהצד השני אתה לא זוכה בעצמה, במחיר ובאפשרויות השדרוג של הנייח. זו קנייה שהייתי ממליצה למישהו בעל צורך ממשי בניוד מזדמן או שמעוניין להעביר את המחשב בקלות בין חדרים בבית.

מומלץ לקבוע קודם כל לאיזה מבין הקטגוריות אתה נכנס - ניוד קבוע, ניוד מזדמן או לא זקוק לניוד כלל, ואז יהיה לך קל יותר להגיע להחלטה מושכלת ביחס למה שמתאים לך ועל מה אתה מוכן להתפשר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים