עבור לתוכן

עזרה בהפעלת מחשב שנרכש עפ"י מפרט מומלץ

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בשבוע שעבר רכשתי מחשב משרדי עפ"י המפרטים המומלצים באתר (המינימלי, כאשר שדרגתי זכרון וקיבלתי מעבד AMD3 250 במקום AMD2 245).

לאחר התקנת מערכת הפעלה XP גיליתי שהמחשב לא מזהה את כרטיס הקול המובנה על לוח האם.

חשבתי אולי מדובר בתקלה של מערכת ההפעלה ולפיכך התקנתי מחדש.

לצערי, לא רק שלא פתרתי את הבעיה, עכשיו מערכת ההפעלה מזהה רק 130GB בדיסק הקשיח למרות שמדובר בדיסק של 500GB.

מישהו נתקל במקרה דומה? יכול לעזור?

תודה מראש,

ZOVEL

פורסם

מערכת הפעלה XP אינה מזהה במקרים רבים דרייברים של התקנים חדישים (זכור שמדובר במערכת הפעלה ישנה) התקנת כל העדכונים של מייקרוסופט כולל SP3 יכולה לפתור את המצב אם כי לא תמיד.

המחשב שלך מגיע עם דיסק התקנת הדרייברים של לוח האם ובינהם גם התקנת כרטיס הקול - עליך לבדוק בין הדיסקים. גם אם כרטיס הקול הוא חיצוני ומותקן על גבי לוח האם - צריך להגיע איתו דיסק נפרד.

לגבי הנושא השני - הכונן הקשיח - יש ללחוץ על אייקון המחשב שלי קליק ימני ולבחור ניהול - תחת ניהול יש ניהול מחיצות דיסקים - האם שאר הכונן מופיע שם?

אם כן זה המקום דרכו תוכל לפרמט מחיצה חדשה אולם אני מציע לך שלא לעשות כן אם אינך מבין במערכת מספיק ולקרוא לעזרה ממי שמבין.

פורסם

הגישה שבכל בעיה שנתקלים בה ישר "רצים" להתקין את המערכת מחדש מבלי לנסות להבין מה מקור הבעיה ולנסות לטפל בה לא מפסיקה להפליא אותי. אני לא אומר את זה כביקורת, אלא פשוט כתהייה כללית. את רוב הבעיות ניתן וצריך לפתור באופן נקודתי, ובמקרה של ספק, אי וודאות, או חוסר הצלחה, תמיד אפשר לפנות לפורום כמו זה כדי לקבל עצה ולחסוך זמן ואנרגיה על פעולות מיותרות. סתם כהערה כללית כמובן.

בקשר לבעיות:

1. יש להתקין את כל מנהלי ההתקן (עבור השבב הגראפי, שבב הקול, מתאם הרשת וכו') מאתר היצרן. לא הייתי מתקין את מנהלי ההתקן מהתקליטור שצורף למחשב (אלא אם כן אין לך גישה לרשת וזה המקור היחיד של מנהלי ההתקן) מכיוון שסביר להניח שמנהלי ההתקן שם ישנים ומאז יצאו חדשים. אם אתה נתקל בבעיות, פרסם בבקשה את דגם לוח האם שברשותך ונשמח לעזור.

2. כדי לפתור את בעית הכונן הקשיח שמזוהים ממנו רק 128GB, תתקין לפחות את SP1 ומומלץ כמובן להתקין את SP3 עבור מערכת ההפעלה Windows XP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים