עבור לתוכן

לא מצליח לגרום לנייד לפנות אל הכונן החיצוני עם ההדלקה הראשונית

Featured Replies

פורסם

קניתי נייד והמטרה שלי לבצע אימג' לכונן C כל עוד שהוא לא התחבר לאינטרנט והוא נקי מוירוסים.

חיברתי כונן חיצוני וניגשתי לביוס כדי להגדיר למחשב לפנות אל הכונן החיצוני עם ההדלקה.

למרות זאת לאחר שכיביתי והדלקתי את המחשב דיסק האיתחול לא עולה.

אציין רק כי הכונן החיצוני חדש וכשאני מנסה לאחר ההדלקה לקרוא מהכונן החיצוני אני מצליח לקרוא.גם בדיסק האיתחול עצמו אין בעיה כיוון שכאשר אני מכניס אותו לכונן של המחשב הנייח הוא עולה עם ההדלקה של המחשב.כך שהבעיה לא נמצאת שם.

מה שכן – הכונן החיצוני הגיע עם כבל מוזר.בצד אחד של הכבל יש את המחבר הקטן שהולך לכונן החיצוני ובצד שני של הכבל יש חיבור מוזר – שני מחברי USB. האם מישהו יודע למה יש לי שני מחברי USB? הרי אני צריך רק אחד. האם הבעיה נעוצה בכך שחיברתי רק USB אחד? האם אני צריך לחבר את שני ה- USB?

צירפתי תמונה המראה את הכבל:

http://www.dix.co.il/uploads/image/127/91.jpg

פורסם

יש מחשבים שלא נותנים מספיק חשמל ב-USB, אז כשמחברים את ה-USB הנוסף הכונן מקבל יותר חשמל בשביל לעבוד.

פורסם
  • מחבר

Gimel - קיבלתי את המלצתך וחיברתי את שני ה-USB אבל גם זה לא עזר. המחשב פשוט מסרב לפנות אל הדיסק עם ההדלקה.

אגב - לאחר שהמחשב נדלק אין לי כל בעיה לקרוא את תכולת הדיסק שבכונן החיצוני כך שלא נראה לי שיש בעיית חשמל.

פורסם

יש איזושהי מערכת על הכונן החיצוני?

הגדרת בביוס לעשות BOOT מ-USB?

אם איזו תוכנה אתה עושה אימיג' לכונן של הנייד?

פורסם
  • מחבר

Gimel היקר - קודם כל אני מודה לך על הנסיון לעזור :xyxthumbs:

דבר שני - בתוך הכונן החיצוני יש את דיסק ההצלה שמיועד ליצירת אימג'. את האימג' אני עושה עם תוכנת אקרוניס.

לא הגדרתי בביוס לעשות BOOT מה-USB אלא מהכונן החיצוני. כאשר אני מחבר את הכונן החיצוני למחשב ומדליק את המחשב וניגש לביוס - כאשר אני ניגש לאופציה 1st BOOT יש כמה אופציות ובינהם USB והכונן עצמו. ברור שאני מסמן את הכונן ולא את ה-USB

מה שאני לא מבין זה שגם לאחר שסימנתי את הכונן החיצוני כ-1st BOOT אז אם לאחר מכן אני מנתק את הכונן החיצוני (ובאופן קבוע הכונן החיצוני לא אמור להיות מחובר) ואני ניגש לביוס אז האופציה של הכונן החיצוני כ-1st BOOT פשוט נעלמת זאת אומרת שאם מחר מחרתיים המחשב שלי קורס ואני ארצה לשחזר את מערכת ההפעלה דרך הכונן החיצוני הרי באותו רגע שהמחשב קרס הכונן החיצוני לא היה מחובר ולכן בעת ההדלקה הוא בחיים לא יפנה לכונן החיצוני מה שמביא אותי למסקנה (והלוואי והמסקנה שלי שגוייה) שנייד 10 אינץ' שאין לו כונן CD קבוע לא ניתן לעשות לו אימג'?

פורסם

ניסית להגדיר בביוס בוט מ-USB?

ככה אני התקנתי מערכת על נטבוק, אבל עם כונן CD חיצוני ולא קשיח.

פורסם
  • מחבר

משום מה כרגע לא מפיע לי USB כאחת כאופציות אלא REMOVEABLE DEV (שאני מניח שזה REMOVEABLE DEVICE)

וגם זה לא עזר. אני כבר לא יודע לאיזה כיוון של פתרון ללכת וכל העסק נראה לי ממש משונה. האם יכול להיות שהדגם הזה של הנייד לא יודע לעשות אתחול מ- CDROM

(הדגם של הנייד זה ASUS 1005P)?

פורסם

אם האסוס EEE 701 יודע, אני בטוח שגם זה יודע.

פורסם
  • מחבר

טוב לפחות הרגעת אותי שזה אפשרי :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

פניתי לטכנאי והבעיה נפתרה ולכן ארשום פה את פתרון הבעיה במידה ומישהו ייתקל בבעיה דומה.

כאשר מחברים לנייד כונן חיצוני הוא מתייחס אליו משום מה כהרד דיסק ולכן למרות שמגדירים בביוס לפנות אל הכונן החיצוני עם עליית המחשב מכיוון שהמחשב רואה שני הרד דיסקים הוא מעדיף לפנות אל ההרד דיסק הפנימי שלו ולכן מה שיש לעשות זה את הדבר הבא:

יש להיכנס לביוס ולהגדיר לו כבוט ראשוני את הכונן החיצוני אבל יחד עם זאת לסמן לו בבוט המשני את הכונן של המחשב ובצורה כזו אנו מאלצים אותו לפנות אל ההרד הדיסק הפנימי רק כאופציה משנית. הטעות שלי היתה שהגדרתי לו רק את הבוט הראשוני ולא הגדרתי את המשני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים