עבור לתוכן

עזרה בהבנה לגבי שעות נוספות בעבודה...

Featured Replies

פורסם

מישהו יכול לעשות לי סדר בראש לגבי שעות נוספות?

ככה הבעיה שלי היא כזאת,

כמו שהבנתי בחוקים, שעתיים ראשונות מעל המכסה היומית לשעות עבודה (8), זאת אומרת מ8-10 שעות השכר הוא 125% לשעה.

מעבר לשעתיים האלו, זאת אומרת 10+ שעות השכר לשעה הוא על פי 150%.

עד פה לא טעיתי נכון?

אצלנו בעבודה זה עובד ככה אבל כשדיברתי עם האחראית על הכספים בעבודה היא אמרה לי שהשעות הנוספות תקפות רק כאשר קורים 2 דברים,

1. אתה עובד מעל 8 שעות.

2. השעה היא מעבר לחצות.

כלומר אם עברת את ה8 שעות אבל לא עבר חצות אז אתה לא מקבל שכר של שעות נוספות.

(לא בטוח ב100% שזה בדיוק מה שהיא אמרה, אבל או שזה ככה או שהיא אמרה שזה תקף רק לגבי 150%, שוב לא סגור על הנושא הזה ב100%)

באתרים שחיפשתי לא מצאתי משהו שמעיד על כך שהשעה גם אמורה להיות אחרי חצות.

בדקתי פה,

http://www.reader.co.il/article/4212/%D7%A9%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%AA

ופה,

http://www.israel-industry-trade.gov.il/cmsTamat/InternalPage.aspx?FRAMELESS=false&NRNODEGUID={FD20D5CC-4B14-43CC-8345-1E42D9ADC109}&NRORIGINALURL=%2FNR%2Fexeres%2F5F4D4BE2-BFD1-4CAD-B990-7B86C917E22C.htm%3Fwbc_purpose%3Dbas&NRCACHEHINT=Guest&wbc_purpose=bas

פורסם

אתה עובד לפי שעות או גלובלי?

נשמע מוזר הקטע של חצות מעולם לא נתקלתי בזה.

פורסם

יכול להיות שבמקום העבודה שלך ישנו הסכם עבודה קיבוצי ולכן חלק מהחוקים עלולים להשתנות. תיכנס לאתר של קו לעובד וכתוב להם אימייל מפורט (אל תשכח לרשום היכן אתה עובד ובאיזה תחום מדובר), הם עונים די מהר.

פורסם
  • מחבר

אתה עובד לפי שעות או גלובלי?

נשמע מוזר הקטע של חצות מעולם לא נתקלתי בזה.

לפי שעות, החתמת כרטיס עבודה.

יכול להיות שבמקום העבודה שלך ישנו הסכם עבודה קיבוצי ולכן חלק מהחוקים עלולים להשתנות. תיכנס לאתר של קו לעובד וכתוב להם אימייל מפורט (אל תשכח לרשום היכן אתה עובד ובאיזה תחום מדובר), הם עונים די מהר.

אני עובד בגלובוס מקס (רשת בתי הקולנוע), וממה שאני יודע אין איזה הסכם או משהו, גם שאלתי ככה בעבודה איך החוקים פה וכולם אומרים שזה לפי החוקים, המשכורות וזה הכל על פי החוק.

לכן לא נראה לי שיש איזה הסכם כלשהו.

אבל תודה אני אכתב להם מייל.

פורסם

שעות נוספות משלמים אם עובדים מעל 8 שעות. השעתיים הראשונות מעל 8 שעות (שעה 9 ו-שעה 10) משלמים 125%. השעה ה-11 והשעה ה-12 משלמים 150%. שים לב על פי החוק אם אתה עובד מעל 43 שעות בשבוע (43 שעות נחשבות לשבוע עבודה מלא על פי חוק) השעות מעבר ל-43 נחשבות לשעות נוספות גם אם באותו היום עבדת רק מספר שעות. לדוגמא אם מיום ראשון עד יום חמישי עבדת 43 שעות וביום שישי עבדת רק 4 שעות, ה-4 שעות של יום שישי נחשבות לשעות נוספות.

קיים תחומים כגון אבטחה ומלונאות בהם קיימים הסכמים קיבוציים לכן הדברים יכולים להשתנות. חשוב לדעת הסכם קיבוצי לא יכול לפגוע בזכויות מינימום שנקבעו בחוק. הסכם קיבוצי במקרה הכי גרוע יתן את אותן זכויות רק בשיטת חישוב אחרת (למשל באבטחה במקום שעות נוספות מקבלים תוספת 9% לשכר). בתחום שלך אני לא חושב שקיים הסכם קיבוצי.

אל תדאג. אחראית כספים אצלכם לא מבינה כלום מהחיים. תשלום שכר עובר דרך הנהלת חשבונות, לא דרכה והנהלת חשבונות תמיד עובדת לפי הספר. (בארץ מאד מקפידים על זה)

פורסם
  • מחבר

לגבי ה43 שעות שבועיות גם כן קראתי באתר ואני יודע את זה.

היה לי שבוע שעבדתי 60 שעות 8) אבל השעות הנוספות חושבו בהתאם לימים.

אני יודע שהאחראית כספים לא יודעת כלום פשוט בדוח שעות (של כניסה ויציאה) רשום לי באחד מן הימים, בשעות הרגילות 7 שעות. וביום אחר רשום לי רגילות 8 וחצי שעות.

אגב אתה יודע מה החוק אומר לגבי הפסקה?

קראתי גם כן באתר השני שהבאתי שרשום לפחות 4\3 שעה.

אנחנו בעבודה מקבלים חצי שעה (אחרי 6 שעות, ואם עבדנו מעל 12 אז עוד חצי שעה) וגם מורידים לנו את ההפסקות במשכורת.

פורסם

אתה עובד מעל 12 שעות ביום?! זה ממש לא חוקי וצריך אישור של שר התמ"ת (ואני בספק אם יש לעבודה שלך אישור כזה).

פורסם
  • מחבר

חחח אני יודע..

אני גם עובד 7 ימים בשבוע..

אבל מה לא עושים לקבל כסף :nixweiss:

פורסם

חחח אני יודע..

אני גם עובד 7 ימים בשבוע..

אבל מה לא עושים לקבל כסף :nixweiss:

מכיר את הסיטואציה,אחרי צבא,קורעים את התחת בעבודה 8).

אני זוכר שיש סוגי עבודות כמו בתחנת דלק שמקבלים תוספת למענק,לא זוכר כול כך עבר יותר משנתיים מאז.

דרך אגב באיזה סוג של עבודה מדובר?

אני מכיר עבודה נוחה בתור מורה פרטי שמשלמים שם לשעה כ35 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

כבר רשמתי למעלה,

גלובוס מקס (בתי קולנוע).

משכורת מינימום.. אני סה"כ באתי לעשות איזה 10-11 אלף בחודשיים והגעתי לזה עם 230 שעות כל חודש 8)

וואלה למדתי על עצמי שאין לי בעיה לעבוד קשה.

ואיזה מורה פרטי? לאנגלית? באיזה אזור?

פורסם

כבר רשמתי למעלה,

גלובוס מקס (בתי קולנוע).

משכורת מינימום.. אני סה"כ באתי לעשות איזה 10-11 אלף בחודשיים והגעתי לזה עם 230 שעות כל חודש 8)

וואלה למדתי על עצמי שאין לי בעיה לעבוד קשה.

ואיזה מורה פרטי? לאנגלית? באיזה אזור?

Allteachers-הסניף שלהם זה בתל אביב והם עובדים בכול אזורי הארץ.

תריץ חיפוש ושלח להם קורות חיים-לא משהוא רציני.

פורסם
  • מחבר

נראה אם אני אצטרך..

מקסימום נתפשר על קיטרינג...

בחנתי עכשיו במיליון עיניים את הדוח שעות שלי וראיתי ש"העלימו" לי 617 ש"ח.

let the war begin 8)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים