עבור לתוכן

מעוניין בהמלצה למסך עבור סטודנט

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מעוניין בהמלצה למסך עבור סטודנט, כל מה שאני רוצה זה שהמסך יהיה בריא לעיניים.. ועדיף שיתכוונן טוב אם צריך,

אולי גם עם רמקולים...

מעבר לזה אני לא ממש מבין, אני לא בטוח גם איזה גודל נחשב הסטנדרט היום, האם 19 אינץ?

במקרה נתקלתי ב NEWEGG במסך הזה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824254023

יש לו הרבה ביקורות טובות, נראה לי אבל שהוא נמכר רק בחנות אחת בארץ לפי חיפוש בגוגל:

http://www.nokout.co.il/pl_product~HW191APB~10~125.htm

אבל אף פעם לא שמעתי על החברה הזאת...

לגבי תקציב, אני מניח שעד 1000 שקל, זה בערך העלות הממוצעת של מסך כיום לא?

תודה!

פורסם

Dell 2209WA שעולה 1200~ נכון להיום הוא המסך הכי משתלם.

לא אחזור על כל מה שכבר נכתב ונאמר בנושא, יש עשרות דיונים בפורום אבל בקצרה:

1. פאנל איכותי מסוג E-IPS (לפרטים נוספים על סוגי הפאנלים).

2. ארגונומי.

פורסם
  • מחבר

תודה, האם קיים מסך שנחשב משתלם גם ב 19 אינץ? 22 נראה לי קצת גדול מדיי, ובטח גם מייקר את העסק...

פורסם

למיטב ידעתי לא נותרו בשוק מסכי 19" בעלי פאנלים איכותיים מ-TN.

בקשר לארגונומיה ייתכן שעדיין כן אפשר להשיג דגם או שניים של מסכי 19" בעלי פאנל TN שכן מגיעים עם תכונות ארגונומיות, רק שאני לא כל כך יודע לכוון אותך אליהם (מבחינת חנויות שמחזיקות אותם במלאי).

בקשר למחיר, אם לא ניתן לחרוג מהתקציב בו נקבת בהודעה הראשונה, אז אין הרבה ברירות, למיטב ידעתי, כל המסכים בטווח המחיר הזה, ללא קשר לגודלם, הם בעלי פאנל TN. במקרה כזה תקנה את הכי זול (תמצא בטח מסכים שזולים בכמה מאות שקלים ממה שתכננת להוציא), את זה שהכי מצא חן בעינייך מכל סיבה אחרת או דגם שכן מכיל תכונות ארגונומיות אם תמצא כזה.

אני לא חושב ש-22" יהיה גדול מדי, דווקא להפך, היחס פה בין גודל פיסי והרזולוציה הוא די אידאלי ונותן לך שטח עבודה גדול יחסית מחד ומבלי לפגוע ולהקטין מדי את גודל הטקסט מאידך. לדוגמה, כשאתה עובד עם מסמכים תוכל לפרוס 2 מסמכים זה לצד זה על המסך, ובגודל סביר שעדיין מאפשר עבודה נוחה עם הטקסט.

ה-2209WA מאוד מומלץ, גם באופן כללי ובטח שלאור מחירו הנוכחי. אם רק ניתן להכניס אותו במסגרת התקציב אני לא רואה שום טעם לקנות מסך בעל פאנל TN.

פורסם

אם זה לצורך לימודים, אפשר ללכת על 22", אבל תמנע מלקנות עם יחס תצוגה של 16:9 (לדוגמה רזולוציה 1920x1080)

מסך שהמליצו לך הוא טוב עם יחס תצוגה של 16:10 בעל רזולוציה 1680x1050 - היתרונות הם בעיקר בהצגת 2 מסמכים/דפים במקביל ואם אתה מתכנת, אז נוח לראות שורות קוד ארוכות.

אתה יכול להסתפק בפאנל TN לדעתי כי למטרות שלך זה מתאים. מה שכן, לא ממליץ על רכישה של 19, קטן מדי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, בעקרון אני יכול להוציא גם 1200, פשוט אני לא בטוח אם זה שווה את הכסף,

לגבי ההצעה שלך לפאנל TN, איזה מסכים של 22 מומלצים עם הפאנל הזה?

ומה בעצם ההבדל בינו למסך הראשון שהומלץ לי? שב TN לא רואים טוב את התמונה מהצד? למה זה בעצם כ"כ קריטי? הרי רוב הזמן אנשים יושבים מול המחשב ומסתכלים עליו ישירות ולא מהצד.. אז זה נשמע לי יותר כמו סתם איזה גימיק לא?

ולמה הכוונה בכל העניין של תכונות ארגונומיות? שאפשר לכוון אותו למעלה ולמטה, ואולי גם לסובב לצדדים? האמת שאני לא יודע עד כמה זה גם קריטי...

תודה!

פורסם

זה ממש לא "גימיק". הצבע וחדות התמונה משתנים לפעמים גם כשאתה סתם מזיז את הראש או אם אתה לא יושב בדיוק מול מרכז המסך ומסתכל על חלקו התחתון או העליון.

ארגונומיה היא לדעתי אחת מהנקודות החשובות ביותר בקניית מסך. אתה יושב ועובד מול המחשב ככל הנראה מספר שעות לא מבוטל בשבוע. במקום להתאים את עצמך לסביבת העבודה, שגם היא הרבה פעמים לא "נכונה" ארגונומית, אתה מתאים את המסך אלייך ולתנוחת העבודה שלך.

מסכי TN תמצא גם באזור ה-700 ש"ח, אין בהם מומלץ או לא מומלץ, כולם אותו דבר בגדול ולכן ההמלצה לקנות את הזול ביותר.

עד כמה שאני יודע מסכי ה-22" בעלי פאנל ה-TN שנמכרים כיום הם ברזולוציה של 1920x1080 ופחות מומלצים בשל כך.

פורסם

לא יכול להמליץ על אחד ספציפי. אני קניתי של LG, איכות מעולה (TN), עלה לי 1000 ש"ח בזמנו. 22" רק שהוא 16:9, שזה החסרון היחיד שלו.

הנה כמה של 22" שהם 16:10:

תסתכל לכיוון ASUS, DELL, SAMSUNG, LG, AOC, CHIMEI, VIEWSONIC

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-monitor&db346073=986422&db4147=4153

עריכה:

1. אני לא מסכים עם About:blank, לא כל TN זהים, המותג גם חשוב, כי יש הבדלים באיכות.

2. קח בחשבון שמתרגלים מהר לגודל מסך חדש, ורוצים תמיד קצת יותר... יש לי 22 ואני רוצה 24.

פורסם

1. אני לא מסכים עם About:blank, לא כל TN זהים, המותג גם חשוב, כי יש הבדלים באיכות.

כל הפאנלים מדור מסוים (TN, IPS, VA) זהים, הבדלים ושיפורים יש רק בין דורות כי כמו בכל טכנולוגיה גם הטכנולוגיה הזאת מתפתחת עם הזמן. יצרן המסך לא מייצר את הפאנל (למעט בודדים שמייצרים גם וגם) אלא אחראי רק למעטפת הפיסית והאלקטרוניקה, כך שאיכות התצוגה דומה בכל המסכים המבוססים על סוג פאנל מסוים מאותו דור. נכון שיש חשיבות ליצרן, יש יצרנים ששיקיעו יותר באטימה כך שתהיה פחות זליגת אור, יש כאלה שישקיעו יותר באלקטרוניקה (רכיבים איכותיים יותר לדוגמה), יש כאלה שיציעו OSD בעל מגוון אפשרויות רחב יותר, אחרים יציעו אולי מגוון חיבורים רחב יותר, גם אחריות היא נושא שאין לזלזל בו מבחינת צרכנית, אך שום דבר מאלה לא משפיע ישירות על איכות התצוגה, וכל סוג פאנל מדור מסוים יציע את אותו אופי תצוגה ולא משנה מי היצרן. כאשר מדובר בפאנל TN לרוב גם המכלול הוא זול, פלסטיק זול, ללא ארגונומיה, OSD בסיסי למדי, הכל כדי להוזיל את עלות המוצר. למי שאין דרישות מיוחדות מהמסך ורוצה רק מסך בסיסי ובזול אני אמליץ תמיד לקנות את הזול ביותר (ולשם הבהרה, לאו דווקא את הזול ביותר באופן המוחלט, אלא אחד מהמסכים הסבירים הזולים ביותר בכל קטגוריה) כי אני ממש לא רואה טעם להוציא סכום מסוים על מוצר X מקטגוריה מסוימת כשיש מוצר Y באותו סדר גודל של מחיר שכבר שייך לקטגוריה איכותית יותר, גם אם אותה "איכות" היא סובייקטיבית במידת מה.

כמובן שכל אחד זכאי לדעתו ואני לא אומר שמה שאני חושב הוא בהכרח נכון, פשוט מסביר את נקודת המבט שלי על הנושא.

פורסם

זה לא לגמרי מדויק שכל הTN זהים, אפילו באותו דור. אפשר לראות הבדלים מהותיים בזוויות הצפייה בין פאנל TN אחד למשנהו (למשל בניידים, הפאנלים לרוב הרבה יותר גרועים מאשר במסכים שולחניים מודרניים), וייתכנו גם הבדלים בין מסך שולחני אחד למשנהו, אפילו של אותו גודל ושל אותו יצרן. הבעיה היא שאין ממש דרך לדעת איזה פאנל נמצא באיזה מסך, כך שאפשר רק להתרשם פיזית.

לגבי גודל - אלא אם השולחן שלך ממש צפוף או לא מספיק עמוק (ואתה חייב לשבת קרוב מאוד למסך, מה שלא בריא בפני עצמו), 22" רחב ממש לא גדול מידי, בעוד ש19" רחב הוא פשוט קטן ונמוך מידי (לדעתי לפחות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים