עבור לתוכן

מבקש דעה נוספת לגביי מפרט לשרת ביתי.

Featured Replies

פורסם

שלום לחבריי הפורום,

רציתי דעה נוספת לגביי המפרט הבא לפני שאני ניגש להזמין:

20100915013326.jpg

עזר לי בבנייה בחור תותח מפורום HomeTheater, אפשר לראות את השרשור המלא פה:

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=122667&postdays=0&postorder=asc&start=0

השרת ישמש אותי בתור שרת: הורדות, קבצים, סטרימינג של מדיה כולל DVB-S, ווירטואליזשיין (יש מצב ללינוקס ברקע בשביל OSCAM).

בהמשך גם שרת לבית חכם לשליטה על תאורה וכו'...

מכיוון שהמחשבים צוברים אצלי הרבה אבק בבית, אשמח לפתרון קירור פסיבי או מארז אטום עם פילטרים לאבק.

עדיף כמה שפחות חום וצריכת חשמל מצד שני אצטרך ספק כוח חזק מאוד, מכיוון שזה שרת אני עוד לא יודע כמה רכיבים חשמליים הוא יפעיל עוד בהמשך.

(עוד כרטיסי DVB פנימיים וכו'...)

כרגע יש לי כרטיס DVB-PCI אחד כך שיש צורך בלוח עם סלוט כזה. (לפחות אחד)

בנוסף אני מעדיף לוח עם אפשרות לחיבור סריאלי על הלוח (פנימי, בשביל הקורא כרטיסים)

תודה מראש,

--רן.

פורסם

מאחר ומדובר בשרת, שסביר והגיוני שתרצה להכניס בו ציוד נוסף בהמשך הייתי עושה שינויים כאלו:

1. מארז גדול יותר כמו ה335 של COOLERMASTER.

2. לוח FULL SIZE שמגיע עם יותר חריצי הרחבה ויותר מרווחים בינהם.

פורסם
  • מחבר

תודה על ה-heads up.

האמת שהייתי היום בKSP ואכן בסוף הזמנתי את ה335 אבל נשארתי עם אותו לוח אם כי לא חשבתי על האופציה להחליף ללוח אם גדול יותר.

אני חושב שאתה צודק לגמרי, אתקשר מחר לKSP על מנת להקפיא לרגע את הבנייה בשביל להחליף ללוח גדול יותר.

אשמח להמלצה על איזשהוא לוח איכותי שאתה יכול להמליץ לי עליו? (אני כבר מבולבל מכל הדגמים אבל אני מעדיף שלפחות יהיה מחברת ASUS or Gigabyte)

הדרישות שלי מהלוח הם: לפחות סלוט PCI אחד רגיל, לפחות מקום אחד לכונן פלופי (לא לדיסקט אלא לקורא כרטיסים שיש לי), תמיכה בCOM Header פנימי.

איכותי באופן כללי. (קבלים טובים בשביל אורח חיים ארוך וביקורות טובות :))

תודה רבה,

--רן.

פורסם
  • מחבר

קפצתי עכשיו אל KSP על מנת להקפיא את הבנייה זמנית לשידרוגים. :)

מה שאני חושב לשנות זה את הלוח אם לH55-UD3H, מה אתם אומרים? (אני חושב שזה הכי קרוב ללוח שבמפרט)

ואת הספק כוח לשדרג מה430W ל520W בשביל השקט הנפשי. (כנראה אוסיף בהמשך עוד כרטיסי PCI ואולי עוד HDDיים, לא רוצה להתקע בגלל ספק חלש)

בכל מקרה, אני פתוח להצעות.

פורסם

לגבי הספק זה די בזבוז, מאחר וה430W הנ"ל הוא חזק ואיכותי.

לגבי הלוח, בסדר גמור.

פורסם

עזר לי בבנייה בחור תותח מפורום HomeTheater,

:cool2:

בכל מקרה, מסכים עם YZ101 מעבד ל430 זה סתם בזבוז כסף מאחר והמערכת לא לוקח הרבה חשמל גם ככה מה שמשאיר לך מרווח בטחון גדול בכל מקרה

לגבי הלוח, כל לוח H55 יעשה את העבודה עם הI3

לא צריך להתעקש על דגם מסויים רק לקחת דגם שמכיל את הפיצ'רים שמתאימים לדרישות שלך

פורסם

וזה בדיוק הלוח הזול ביותר שהוא מוצא שהוא עם 4 חריצי זיכרונות ובאורך מלא ע"מ שיהיו לו כמה שיותר חריצי הרחבה.

פורסם

בקשר למארז :

ATCS 840 CoolerMaster

יקר אבל שווה

יש לי אותו כבר 3 שנים , הספקתי לעבור איתו 2 שדרוגי חומרה אבל הוא נשאר, מבפנים הוא נשאר כמעט נקי, הפילטרים שלו עושים עבודה מצויינת ניתן לפרק אותם ולשטוף , שקט להפליא, קירור מעולה. נוחות הרכבה ופירוק דיסקים עשר, המגש של הלוח אם ניתן להוצאה, תכונה ששום מארז לא מושלם בלעדיה.

חסרונות : אם אתה מרבה להזיז את המחשב ממקום למקום, לזה הוא ממש לא נועד, גם כבד (לטוב ולרע) וגם חסר ידיות שקעים לאחיזה

פורסם

יקר אבל שווה? אולי...

אבל שים לב שאתה ממליץ על מארז שהוא תוספת של כ1000 ש"ח לעלות המערכת.אין שום ספק שבהתחשב בתקציב ועבור הצרכים המדוברים מדובר בבזבוז כסף.

פורסם
  • מחבר

בקשר למארז, חוץ מהמחיר הוא גם גבוה מדי בשבילי, 58 סנטימטר כאשר יש לי מקום ל45.5 סנטימטרים בדיוק זאת בעיה רצינית.

ובקשר לספק, אני מבין מה שאתם אומרים אך האם הספק יוכל לחשמל קונפיגורציה מלאה (כרטיסים בכל הסלוטים של ה-PCI וה-PCIe), הארד-דיסק נוסף של 500GB WD Black edition (חוץ מהשנייים הקיימים)?

אין לי מושג אבל אני מתאר לעצמי שאם כן אז הוא יהיה מנוצל עד תומו ללא שום מרווח. (שימו לב שלכרטיסי PCI-DVB יש כניסת חשמל נוספת מהצד כמו של הכרטיסי מסך ואין לי מושג כמה וואט הם דורשים)

האמת היא שאין לי יותר מדי מושג כמה וואט דורשת המערכת בקונפיגורציה הנוכחית בעומס.

הספק בשרת הישן היה אנטק 350W (יקר מאוד שקניתי בזמנו, שנת 2002) שהיה הסיבה לקריסה ובעיות בתקופה האחרונה, החלפתי ל400W (חברה לא ידועה) ממחשב אחר שזרקתי וגם אז היו לי בעיות כך שהייתי צריך לנתק רכיבים כדי שיעבוד בצורה נורמלית ומכאן הרצון ללכת על הצד הבטוח.

פורסם

זה יספיק לך, כאמור אתה יכול להשקיע עוד 100 ש"ח בשביל יותר W אם אתה ממש רוצה, מיותר אבל זה לא גורע מכלום חוץ מהתקציב שלך

פורסם
  • מחבר

אוקיי, שוב ביקרתי אצל KSP וההזמנה הושלמה. (כן, החלפתי בסוף גם את הספק, אני יודע שאתם כנראה צודקים אך בהמשך זה נותן לי שקט נפשי להעמיס את השרת בכרטיסים ולדעת שזה קטן עליו לאחר ניסיון אישי מר עם ספק איכותי של 350W)

המון תודה. (אולי כדאי להריץ כמה benchmarkיים על המחשב כשיגיע ולהוסיף את המפרט למפרטים המומלצים במסגרת שרת ביתי קטן?)

הדבר הבא שאני מתלבט לגביו הוא surge protector של advice מסוג:

‏Advice AVR PRO 1200, עולה כ200 ש"ח.

שאלתי גם לגביי אל פסק ונאמר לי שהאל פסק שאצטרך הוא יקר בגלל תכונה בספק של-Active PFC. (ראיתי כאלה מ980 ש"ח)

מה אתם חושבים? (לא קריטי לי שהמחשב ימשיך לרוץ בהפסקת חשמל אלא פשוט שלא יינזק)

יש למישהו ניסיון עם ההגנות האלה?

פורסם
  • מחבר

לאחר שיחה עם יועץ טכני של Advice (הוא אמר שמבחינת הגנה מנזקים המייצבי מתח האלה יותר טובים מהאל-פסק הביתיים למינהם),

הוספתי להזמנה (315 ש"ח) את המייצב Advice AVRPRO2000N שהוא עד 1000W אליו אחבר את השרת והמחשב השני.

מקווה שבזה תם ונשלם סיפור החומרה שלי. :)

בהמשך אתן ביקורת (חובבנית) על המערכת כאשר היא תהיה באויר.

תודה לכולכם על העזרה, המקצועיות והאדיבות (גם כשהייתי טיפה נודניק.)

שיחקתם אותה.

נ.ב.: נתראה בעוד כחודש עם בנייה של HTPC. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים