עבור לתוכן

בעייה מוזרה ברשת הביתית

Featured Replies

פורסם

שלום לכל העוזרים,

הרשת בבית מורכבת משני מחשבים המחוברים אלחוטית לסמארטבוקס של אורנג'. מחשב אחד נייח והשני הוא msi wind u100. מה שקורה זה שכמה דקות אחרי שהנייד מתחבר לרשת, פתאום גם הוא וגם הנייח מתנתקים מהרשת ולא ניתן להתחבר אליה עד שהראוטר מנותק ומוחזר לחשמל. הנייח יכול לגלוש ימים בלי תקלות כל עוד הנייד לא מתחבר לרשת. ניסיתי עדכון דרייברים לכרטיס הרשת של הנייד אפילו פרמטתי והתקנתי ווינדוס 7 במקום XP. מבחינת אורנג' הכל תקין (והנייח באמת גולש בלי בעיות, כל עוד הנייד לא מתחבר). זה פשוט נראה כאילו הכרטיס רשת המובנה בנייד פשוט הורג רשתות :nixweiss: אני די אובד עצות. יכול שהכרטיס רשת פשוט דפוק ומפיל את הרשת? חיפוש בגוגל לא הראה לי בעייה דומה.

פורסם

הגדרת במקרה כתובות IP סטטיות למחשבים? או לפחות לאחד מהם?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

ליום אחד כן (לנייח) לאחר שהומלץ לי ע"י אורנג' החזרתי אותו לאוטומטי מאז כי זה לא עזר. להגדיר את הנייד לקבוע? (הוא של חברה שלי והיא רוב הזמן גולשת איתו מחוץ לבית לכן לא הגדרתי לה קבוע). אצל אמא שלה יש גם בעיות של ניתוקים (ראוטר מודם של הוט) וסידרתי את זה שם, אבל אתמול כשהיא (חברה שלי) ניסתה לגלוש עם המחשב שלה גם שם הרשת לא עבדה (הssid מופיע ואפשר להתחבר אבל קישוריות מוגבלת/ חסרה, כמו אצלי) הסיבה שלא ציינתי את זה היא שגם שם יש בעיות עם החיבור בלי קשר. האבטחה אצלי בבית (אם זה רלוונטי) היא web authentication.

פורסם
  • מחבר

הקפצה

יש למישהו עוד רעיונות מה לעשות? הבעייה ממשיכה. גמר חתימה טובה וצום קל.

פורסם

קודם כל לצורך הבדיקה תבטל את האבטחה בראוטר.

גם אם יצרת IP סטאטי, שים לב שהוא בטווח הכתובות הסטאטי ולא בטווח הדינמי.

המלצה נוספת זה למחוק את כל נקודות הגישה השמורות בשני המחשבים ולאתחל את כל המערכת מחדש.

ועוד עצה, תבדוק עם אורנג' אם יש עדכון קושחה למחשב.

פורסם

אם המחשב הנייח שלך מחובר לרשת שלך דרך כרטיס אל חוטי מבוסס USB או שיש לך כזה כרטיס רשת כדאי לך לנסות אותו על המחשב הנייד כשהכרטיס רשת שלו בOFF . ככה אתה יכול לבדוק אם הכרטיס רשת של המחשב הנייד באמת אשם (אם זה עובד טוב) או שזה קשור לתכונה שמותקנת עליו(לא עובד טוב - זה לא סביר כי אמרת שהתקנת מערכת הפעלה חדשה). אם תדע מי גורם לבעיה זה חצי הדרך לפתרון.

אפשר גם לחפש בגוגל אם אנשים אחרים גם נתקלו בבעיות עם הכרטיס רשת האל חוטי של המחשב הזה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות אני אנסה לבדוק את העניין ואעדכן בהמשך. חג שמח!

shlomi6 את מה שהצעת בדקתי / ניסיתי אך ללא הועיל. אני אנסה עם מתאם USB לראות אם זה גם קורה.

פורסם

לבדוק בלוג של נתב

לעדכן FIRMWARE של נתב.

פורסם
  • מחבר

הfirmware מעודכן וגם הדרייברים של הכרטיסי רשת בבית. היום המחשב לא בבית אז אין לי דרך לעשות המשך בדיקות, אבל דבר מוזר שקרה אחרי שחיברתי את הכרטיס רשת האלחוטי מהמחשב הנייח (USB) לנייד הכל עבד כמו שצריך (יש במחשב הנייח גם כרטיס בPCI, הוספתי את הUSB בגלל ניתוקים חוזרים שכנראה נבעו מהבעייה של המחשב הנייד), ולפחות אתמול גם כשהחזרתי לשימוש את הכרטיס המובנה של הנייד הרשת המשיכה לעבוד כמו שצריך לכמה שעות. יכול להיות שהחיבור של הכרטיס USB והסרתו פתר את הבעייה כמקרה קסם ?!

פורסם
  • מחבר

לכל העוזרים שוב תודה. הבעיה הייתה נעוצה בראוטר בהתחלה הטכנאי החליף אותו, אך הבעייה המשיכה. לאחר שהגיע עד לאחד ממהנדסי החברה, נמצא פתרון לאחר שאותו מהנדס נתקל במקרה דומה עם עוד לקוח. כך שלא אני ולא אתם החברים בפורום היינו יכולים לעשות משהו בנידון. נקווה שהבעיה אכן נפתרה סופית. חג שמח ואפשר לנעול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים