עבור לתוכן

מחבר זיכרון ללוח אם ולא עובד?

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים!

יש לי כרגע מחשב עם 2G זיכרון הכל עובד פיקס!

רציתי להרחיב ל4G אבל מישום מה אני מחבר את הזיכרון ללוח אם ואין תגובה!

מפרט לוח אם http://www.skypc.co.il/pl_product~38500~10~0.htm

מפרט זיכרון חדש 2*2G

http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_value_series_2gb_edition

מחבר וזה לא עובד! לפי מה שראיתי במפרטים זה אמור לעבוד!

יש לי וינדווס 7 .

פורסם

ובכן, אם התזמונים והמתחים שונים אז אתה צריך להגדיר אותם בהתאם. פרטים ב-FAQ שבראש הפורום.

אפשרי שהבעיה במקום אחר וזה כלל לא יעזור אבל זה הצעד הראשון, זה דבר בסיסי שיש לעשות כשעובדים עם זיכרונות שונים, אפילו אם המערכת מתפקדת כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

תודה!!! מצאתי קורא עכשיו!

פורסם

אין ב-FAQ תשובה ישירה לשאלה שלך אלא הסברים כלליים שיעזרו לך להבין את מה שאתה צריך לעשות.

אתה צריך לבדוק מה התזמונים והמתח שמומלצים ע"י היצרן לזיכרון שכבר קיים אצלך במערכת. לאחר מכן אתה משווה מול הזיכרון החדש שאליו קישרת. בסוף אתה פשוט מגדיר ב-BIOS לפי מכנה משותף של נתונים פחות טובים. כלומר שמתח יותר גבוה הוא דבר שלילי, לכן אתה מגדיר ב-BIOS שהמתח יהיה הגבוה מבין כל המודולים המותקנים.

כנ"ל לגבי תזמונים, תזמונים גבוהים יותר הם פחות טובים ולכן אם זיכרון אחד הוא בעל תזמונים של 4-4-4-15 וזיכרון אחר הוא בעל תזמונים של 5-5-5-18 אז אתה מגדיר 5-5-5-18 משום שהם פחות טובים. ההסבר הוא שאם מוגדר 4-4-4-15 אז הזיכרון החלש יותר (5-5-5-18) יעבוד בתזמונים שהוא לא נועד לתפקד בהם ועלול לפגוע ביציבות המערכת.

פורסם
  • מחבר

o.k חפרתי קצת באינטרנט! ומה שהבנתיזה, שהלוח אם שלי תומך רק בסוגים מסויימים של זיכרון!

הכוונה לזיכרות ספציפים!

למרות שיש לי זיכרונות עם תזמונים דומים ומתח דומה.

יש מצב כזה?

פורסם

לא סביר. אולי פשוט תעשה מה שאמרתי?

פורסם
  • מחבר

כנראה לא הסברתי את עצמי נכון!

יש לי שני סטיקים של זיכרון חדשים אותו דבר. כל אחד מהם 2G .

לא זיכרונות שונים!!!

הזכרונות מההודעה הראשונה!

פורסם

אז תגדיר אותם ב-BIOS כמו שצריך, אולי הם מקבלים פחות מתח מהנחוץ או שהתדר/תזמונים אינם נכונים.

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה!

החלפתי את הסטיקים הישנים ב 1 חדש 2G 800 MHZ!

כשאני מחבר למחשב את השני(אותו סטיק) אז הוא לא עולה! זאת אומרת רציתי 4G זיכרון! למרות שעכשיו לפחות עליתי ל 800MHZ .

בתוכנות כמו CPU-Z הוא מראה לי 400MHZ ובביוס כתוב 800MHZ.

פורסם

ואם אתה מחבר רק את המודול השני (זה שכשאתה מוסיף אותו המערכת לא עולה) המערכת כן עולה? אולי המודול עצמו פשוט תקול.

אגב, לא עולה הכוונה שאין לך גם גישה ל-BIOS או שאתה מקבל מסכים כחולים. אם הכוונה שאתה מקבל מסכים כחולים או כל שגיאה/קריסה אחרת, תעשה מה ש-!_NIKE_! אמר.

בקשר לתדר השעון, תקרא בסטיקי. זכרונות DDR עובדים בתדר בסיס מסוים אך שולחים מידע פעמיים בכל מחזור שעון, ולכן הם משווקים כעובדים בתדר הגבוה פי 2 מהתדר בו הם עובדים בפועל.

במקרה שלך מדובר בזיכרון שעובד בתדר בסיס של 400Mhz ולכן משווק כ-800Mhz.

פורסם
  • מחבר

אלוף אתה! תותח :yelclap:

הסטיק דפוק! החלפתי בניהם ובאמת אחד עובד והשני לא!

לא חשבתי על זה כי הסטיקים יחסית חדשים! מזל שיש אחריות,מחר אני ילך להחליף אותו!

תודה לכם על הסבלנות ועל העזרה!!!

כל פעם שאני אובד עצות הפורום הזה מציל אותי :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים