עבור לתוכן

מי שעבד לילה ביום של הזזת השעון מקבל על זה כסף?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

באתר שמישהו פירסם פה רשום כך :

עבודה בשבת/חג:

יום המנוחה השבועי כולל 36 שעות רצופות. 25 שעות מתוכן הן שעות השבת לפי הדת, יתרת 11 השעות יכולות להיות לפני כניסת השבת או אחרי צאת השבת.

למשל: עובד שעבד ביום שישי לפני כניסת השבת, ולא יעבוד שוב עד יום א' בבוקר - לא יהיה זכאי לתמורה על עבודה במנוחה שבועית ביום שישי בבוקר. אולם עובד שעבד בשישי בבוקר ויעבוד שוב במוצאי שבת – יהיה זכאי לתמורת בגין עבודה במנוחה שבועית בגין שישי בבוקר או בגין מוצאי השבת – שכן לא היו לו 36 שעות מנוחה רצופות.

עבור השעות הרגילות בשבת 150%, עבור השעתיים הנוספות הראשונות 175% ויתר השעות

200% (תוספת השעות הנוספות מחושבות לפי תעריף השבת).

הזכאות לתמורה בגין עבודה במנוחה או בחג אינה תלויה / קשורה במספר השעות השבועיות בהן הועסק העובד לפני השבת. כלומר: הזכאות היא גם אם העובד מועסק רק בימי שבת, ומצד שני – השבת אינה "נספרת" במניין השעות השבועי, כלומר עובד שעבד 43 שעות בשבוע ועובד גם בשבת בבוקר, לא זכאי גם לתמורת שעות נוספות וגם לתמורה על עבודה במנוחה השבועית, אלא רק לתמורה בגין העבודה בשבת.

זה לא חל על השומרים?

תמיד מחייך, תודה זה מה שאני יעשה ,ניראה לי אני אפילו יתקשר

או שהתכוונת למלא כאן ?

http://www.kavlaoved.org.il/contact_n.asp?pid=39

פורסם

ראה את העריכה להודעה האחרונה שלי.

פורסם

ישנם חגים הרשומים בחוק שעליהם מקבלים 200%, אני יודע על יום הכיפורים ויום העצמאות.

על שמירה ואבטחה אכן אין שעות לילה וכולי, לגבי שעון חורף צריך לבדוק את זה שמעתי על משהו שלא אמורים לשלם (נשמע מוזר, מעניין מה קורה בשעון קיץ).

בד"כ מה שעושים זה לשמור את תלושי השכר ופירוט שעות(ורצוי גם הוכחות) ולתבוע את המעסיק אחרי שמפטרים אותך\אתה מתפטר.

בנאפיס למשל אני זוכר שהיו נוהגים לא לתת משכורת בכלל ואז מרוויחים רק טיפים (לא חוקי, אבל השתלם לעובדים) ואז אפשר לתבוע.

את האמת שאני עבדתי כברמן, ולא כמלצר. [ עבודה על משכורת מינימום ללא טיפים]

בכל מקרה - כתבתי על זה ל"קו לעובד" , ואז נראה כבר מה נעשה :).

פורסם

יש לך כאן פרטים לגבי הסכמים של חברות אבטחה עפ"י חוק:

http://www.d-avoda.co.il/MyPage2.aspx?p=186

ולידע כללי, חברות אבטחה וניקיון נוהגות לנצל תמימות של עובדים ולגרוע מזכויותיהם, והם עושים את המון. לכן הם נמצאים באופן קבוע תחת תביעות. לרוב מדובר באי הכללת שעות נוספות, פירוט שעות שגוי (חלוקה של משמרת 12 שעות ל-8 ו-4), אי הפרשת קרן השתלמות ועוד.

תעקוב אחרי כל רבע שעה עבודה וכל דקה נוספת שמגיע לך, דע את החוקים וההסכמים הקיבוציים ואל תוותר על שקל. כמובן לתבוע את המעסיק בתום תקופת ההעסקה בבת משפט לתביעות קטנות(לא חייב עו"ד אבל רצוי להתייעץ). אנשים שעובדים איתי תבעו מחברה קודמת עשרות אלפי שקלים וזכו.

פורסם

שומרים עם קרן השתלמות זאת בדיחה טובה :)

פורסם

ורצוי גם לבדוק שמפרישים כספים לקרן הפנסיה, לפי הנתונים של משרד התמ"ת ישנם מאות אלפי עובדים שזכאים לפנסיה אבל לא מקבלים אותה בגלל שמעסיקים שמים קצוץ על החוק ואין שום אכיפה.

פורסם

את האמת שאני עבדתי כברמן, ולא כמלצר. [ עבודה על משכורת מינימום ללא טיפים]

מה??

פורסם

הוא היה ברמן בנאפיס, מתי בפעם האחרונה ראית מישהו יושב על הבר בנאפיס? :lol:

פורסם

יש בנאפיס בר??

זה לא ממש בר מסוג הברים במקומות אחרים,

אין ממש התעסקות עם אלכוהול. מגישים משקאות, פותחים בקבוקים, מכינים קינוחים שתייה וחמה וכו'.

פורסם
  • מחבר

קיבלתי תשובה מקו לעובד ,

נאמר לי שבשני המקרים אמורים לשלם וביום כיפור יותר אחוזים. אך לא נאמר באיזה צעדים לנקוט , עכשיו שלחתי להם עוד מייל מה צריך לעשות ...

אם גם לכם יש הצעות אני ישמח לשמוע

ועוד שאלה מתי להתחיל את כל הבלאגן לאחר שהוא יקבל את התלוש שיהיה לו מסמך ביד ,או כבר עכשיו ?

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אפשר לדעת אם זה תקף חד משמעית לכלל העסקים?

עבדתי 3 חודשים במסעדה- נאפיס, ולא הייתי מקבל שום תשלומים עבור שעות לילה, שישי,שבת.

האם יש עילה לתביעה בבית משפט לתביעות קטנות?

שלום,

הייתי שמחה לדעת באיזה סניף של נאפיס עבדת?(עובדת נאפיס לשעבר...)

פורסם

אני עבדתי לפני שנה בחברת סער שזה חברה גדולה בירושלים

כמובן שהתעריף תלוי במקום שעובדים למשל בקופת חולים התעריף היה יותר גבוה

עבדתי במקום 12 שעות כל יום ולא קיבלתי אגורה מעבר למינימום

ששאלתי את האחראי עלי למה אין שעות נוספות הוא אמר שככה זה

חתיכת חברה[br]פורסם בתאריך: 8.10.2010 בשעה 13:53:15

יש פה מידע

http://www.kavlaoved.org.il/rights_n.asp

מכיוון שהוא עובד יומית ולא חודשית, הוא כנראה צריך לקבל 250%

150% על העבודה בחג+100% דמי חגים

OMRIJ

על מה תוספת של 100%?

אני יודע שהתוספת בשבתות וחגים זה 150%

פורסם

כתוב בלינק בדיוק על מה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים