עבור לתוכן

מי שעבד לילה ביום של הזזת השעון מקבל על זה כסף?

Featured Replies

פורסם

ערב טוב חברי הפורום, צריך את עזרתכם להבין משהו...

אחי הקטן עובד בחברת השמירה(G4S) והוא עבד לילה של העברת השעון ויצאה לו 9 שעות במקום 8 , המעסיק אמר לו שלא משלמים לו על השעה הזאת כי כביכול בקיץ משלמים על שמונה במקום 7 האם זה הגיוני או שסתם עובדים עליו?

כמו כן הוא מנסה לחסוך והתנדב לעבוד ביום כיפור שזה 20+ שעות ואמרו לו שזה רק 150% לכל שעה ואני יודע שבכל עבודה אחרת זה 200+ האם זה אפשרי ?

או שהמעסיק מחליט?

פורסם

1.לא הגיוני שישלמו לו רק על 8 שעות

2.שבת/חג (לא משנה איזה) זה 150% על פי חוק

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה , אתה יודע אולי איפה אפשר לבדוק את זה לעומק , זכויות עובדים או משהו בסיגנון

פורסם

יש פה מידע

http://www.kavlaoved.org.il/rights_n.asp

מכיוון שהוא עובד יומית ולא חודשית, הוא כנראה צריך לקבל 250%

150% על העבודה בחג+100% דמי חגים

פורסם

אפשר לדעת אם זה תקף חד משמעית לכלל העסקים?

עבדתי 3 חודשים במסעדה- נאפיס, ולא הייתי מקבל שום תשלומים עבור שעות לילה, שישי,שבת.

האם יש עילה לתביעה בבית משפט לתביעות קטנות?

פורסם

חד משמעית כן, לשתי השאלות שלך

פורסם

למיטב ידיעתי שומרים נמצאים בהסכם קיבוצי שונה מכלל המשק ואינם מקבלים תוספת לילה, חג או שבת. רצוי לבדוק זאת. עם זאת, המעסיק שלו חייב לשלם לו עבור 9 שעות עבודה וכדאי מאוד לפנות למשרד התמ"ת ולהגיש תלונה רשמית כדי שיסגרו אחת ולתמיד את החברה הזאת, הם מבצעים כל כך הרבה הפרות של דיני עבודה שזה פשוט לא ייאמן.

לגבי נאפיס - כמעט בוודאות עלייך לקבל תוספת תשלום עבור לילה, שבת וחגים. אם לא קיבלת את התוספות הנ"ל, פנה בהקדם לקו לעובד במייל להתייעצות ולאחר מכן הגש תביעה נגד נאפיס.

פורסם

בזמן התואר עבדתי בשמירה

שולמו לי תוספת לילה/שבת/חג וגם דמי חגים[br]פורסם בתאריך: 13.09.2010 בשעה 23:46:28

http://www.xn------wpehbcibg3bcah2ftaym6h.com/119595/%D7%A2%D7%A0%D7%A3-%D7%94%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%A8%D7%94

10. שעות נוספות:

בהסכם נקבעו 2 חלופות-

(א) תשלום גמול שעות נוספות בהתאם להוראות חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א- 1951.

(ב) חתימה על הסכם בכתב לפיו העובד יהא זכאי לתשלום תוספת כולל בגין שעות נוספות גלובליות בשיעור של 9% משכר העבודה הרגיל בגין כל שעות העבודה באותו יום. על התוספת להשתלם לעבוד החל משעת העבודה הראשונה ללא קשר למספר שעות העבודה באותו היום. הסדר זה אינו חל בימי מנוחה שבועית ו/או ימי חג בהם העובד יהא זכאי לתשלום הקבוע בחוק שעות עבודה ומנוחה כלומר 50% תוספת בעד כל שעת עבודה בתחומם של השבת והחג ויום מנוחה חלופי.

. חגים:

(א) לאחר 3 חודשי עבודה עובד שלא נעדר מהעבודה יום לפני החג ויום אחריו יהא זכאי לתשלום בגין 9 ימי חג (2 ימי ראש השנה, יום כיפור, 2 ימי סוכות, 2 ימי הפסח, יום העצמאות ושבועות) ולמעט חג אשר חל בשבת. עובד בן דת אחר זכאי לתשלום בגין ימי חגו ועד ל- 9 ימים בשנה.

(ב) דמי החג יהיו בהתאם לממוצע השכר ב-3 החודשים לפני החג. עובד שיעבוד ביום החג זכאי לתוספת חג בשיעור 50% מהשכר הרגיל כקבוע בחוק שעות עבודה ומנוחה וליום מנוחה חלופי ללא תשלום ("מנוחת פיצוי").

פורסם

אוקי, תודה רבה !

המשך, העיקר בתלושים הם רושמים את התוספות עבור שעות נוספות, אבל לאחר מכן בסעיף הפסקות הם מורידים סתם כככה את כך התשלומים עבור השעות נוספות.

טוב ששמרתי את התלושים- ושיש לי רישום מדויק של כל השעות שעבדתי בהם.

פורסם

עומרי, אתה טועה ומטעה וזאת מכיוון שחל שינוי לרעה בהסכם הקיבוצי של עובדי השמירה:

בהתאם לצו הרחבה בענף השמירה שפורסם בשנה האחרונה אין תוספת תשלום לעבודה בשעות לילה.

http://www.blacklabor.org/?p=18075

פורסם

אני לא דיברתי בשום שלב על עבודה בלילה

דיברתי על שעות נוספות, חגים ושבתות

פורסם

ישנם חגים הרשומים בחוק שעליהם מקבלים 200%, אני יודע על יום הכיפורים ויום העצמאות.

על שמירה ואבטחה אכן אין שעות לילה וכולי, לגבי שעון חורף צריך לבדוק את זה שמעתי על משהו שלא אמורים לשלם (נשמע מוזר, מעניין מה קורה בשעון קיץ).

בד"כ מה שעושים זה לשמור את תלושי השכר ופירוט שעות(ורצוי גם הוכחות) ולתבוע את המעסיק אחרי שמפטרים אותך\אתה מתפטר.

בנאפיס למשל אני זוכר שהיו נוהגים לא לתת משכורת בכלל ואז מרוויחים רק טיפים (לא חוקי, אבל השתלם לעובדים) ואז אפשר לתבוע.

פורסם

אין דבר כזה 200% בחוק

פורסם
  • מחבר

תודה לכל העונים ועל התוספות שהוא גם ישמח לדעת ,

ולגביי השעה התשיעית באתר http://www.tamas.gov.il/ יש שם מספר טלפוןן אם ניתקשר לשם בבוקר יוכלו לתת לי תשובה וודאית ?

ומה אפשר לעשות בנידון ? צריך עורך דין או שאפשר להסדיר את זה בדרכים נוחות יותר זה רק שעה אבל עדיין מעצבן.

פורסם

אני לא דיברתי בשום שלב על עבודה בלילה

דיברתי על שעות נוספות, חגים ושבתות

רשמת ששולמה לך תוספת לילה ולכך בלבד התייחסתי.

ראוי לציין שהשומרים במקום עבודתי האחרון (חברה פיננסית גדולה בת"א) היו עובדים של חברת השמירה שטענו רובם ככולם שהם לא זכאים לתשלום עבור שעות נוספות וחגים כי כך המעביד מסר להם. בקריאה של צו ההרחבה אני מגלה שלא דובים ולא יער ושמדובר בשקר נוסף של חברת השמירה ובימים הקרובים אני אדווח על כך למשרד התמ"ת.

Internal - צור קשר במייל עם "קו לעובד" ותקבל את כל המידע שאתה צריך, יש להם עורכי דין שעובדים בהתנדבות ובעלי ידע בדיני עבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים