עבור לתוכן

מבקש השוואה בין מעבד ולוח בסיסיים, אינטל מול AMD

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לבנות לי מחשב משרדי (אופיס, סרטים באיכות רגילה ואינטרנט)

איזה זוג עדיף?

‏Pentium E5400, 2.7GHz, 800Mhz, s775, 2MB, DualCore, Tray‎

http://ark.intel.com/Product.aspx?spec=SLB9V

‏G41M-ES2L s775 C2D 1333Mhz, Intel G41, DDRII 800, VGA, PCI-

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3024#ov

או

‏Athlon II x2 Dual Core 250 3.0Ghz Socket AM3 Box‎

http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=594&f1=AMD+Athlon\%e2\%84\%a2+II+X4&f2=&f3=&f4=512&f5=AM3&f6=C2&f7=45nm+SOI&f8=&f9=4000&f10=False&f11=False&f12=True

‏MA74GM-S2 AM2+, AM3, 740G, DDR2 800, VGA ATI HD2100, PCI-E, HDAudio, GBL‎

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2813#sp

הערות:

המחיר של 2 הזוגות דומה. אינטל זול ב-40 שח.

האם לזוג של אינטל אצטרך מערכת קירור נפרדת?

פורסם

שתי הפלטפורמות יתאימו לשימושים שלך ללא בעיה כמובן, אך אני חושב שפלטפורמה עדיפה יותר תהיה מבוססת על לוח לתושבת AM3. גם תקבל שבב גראפי מובנה טוב יותר (יאפשר לך לייעד את המערכת בעתיד לשימושי HTPC), גם תהיה לך אופציית שדרוג בשנה הקרובה למעבדים הקיימים היום לתושבת AM3 (אני לא יודע אם אתה מתכנן בכלל משהו כזה) ואולי אף לחלק מהמעבדים החדשים שייצאו במהלך שנה הבאה.

האם יש סיבות בגללן בחרת ב-AMD דווקא בפלטפורמת +AM2? לדוגמה, יש לך זיכרון DDR2 שאתה רוצה לנצל?

בהנחה שאתה נשאר אך ורק עם שתי הפלטפורמות האלה, הייתי בודק גם את היצע תכונות הלוח ומחליט בעיקר על פיהן.

תלוי בגרסת המעבד שאתה קונה. אם אתה קונה BOX אז אתה מקבל את גוף הקירור של היצרן. אין שום סיבה להחליף לקירור צד שלישי אלא אם כן אתה מחפש לבצע OC או שיש לך העדפה לשקט.

אם תציין האם מתוכנן OC, מה התקציב הכולל לרכיבים הללו והאם אתה מתכוון להשתמש בזיכרון קיים יהיה אפשר אולי להמליץ בצורה קצת יותר עניינית.

פורסם
  • מחבר

עוד מידע לבקשתך:

לא מעוניין ב- OC

לא מעוניין בשידרוגים ב-6 שנים הקרובות

אין לי DDR2 קיים לנצל, אני צריך לקנות זיכרונות חדשים

מעוניין בביצועים הטובים ביותר מבין הזוגות הנ"ל.

שאלות:

האם הכרטיס הגרפי שלהם זהה בביצועים?

מבין היצע תכונות הלוחות הנ"ל, מי עדיף?

אם שני הזוגות זהים, מדוע ב"מפרטים מומלצים" ממליצים בעיקר על הזוג AMD?

כמה כסף עלי להוסיף כדי להשיג מעבד ולוח שיתמכו ב-AM3?

תודה

פורסם

לא ענית מה התקציב שלך.

אני לא יודע מה הפרש המחיר כי זה תלוי גם בחנות ממנה אתה קונה, אבל ההפרש טמון בלוח, כי אתה יכולל הישאר עם המעבד שבחרת. מפרט בסיסי כדי שתוכל לבדוק מחירים יהיה:

Athlon IIx2/3 בשילוב עם GA-MA78LMT-S2 או GA-MA78LMT-US2H.

לא הייתי אומר בוודאות שלא תצטרך לשדרג את המערכת במהלך 6 השנים הקרובות, אולי כן ואולי לא, אי אפשר לחזות את העתיד וזה גם מאוד תלוי בהשתנות השימושים שלך ובהתפתחויות בתוכנות וביישומים בהם תשתמש.

אני הייתי ממליץ על רכישת Athlon IIx3 אם רק נכנס במסגרת התקציב.

תשובות לשאלות האחרות שלך:

1. לדעתי הכרטיס של ATI שמשולב בלוח של פלטפורמת AMD עדיף קצת, אך זה לא בדיוק אומר משהו מכיוון שלהרבה יותר מעבודה משרדית אף אחד מהם לא ממש "טוב".

2. רק אתה יכול לקבוע מי מבין הלוחות עדיף לך לאור הדרישות שלך מהלוח. לדעתי הלוח של פלטפורמת AMD מכיוון שמציע גם חיבור דיגיטאלי (DVI) וגם מכיל יותר חיבורי SATA, בשאר הם די דומים.

3. אני מניח שהמפרט של AMD מומלץ יותר מכיוון שמציע יותר פיצ'רים (חיבורי SATA ויציאת DVI) לצד שבב גראפי מעט טוב יותר (שוב, זה די זניח מבחינת "ביצועים"). אך כאמור לדעתי, אם רק מתאפשר לך, תקנה פלטפורמת AM3 שתהיה עדיפה על שניהם ותאפשר לך ליידע בעתיד את המחשב לשימושי HTPC.

פורסם
  • מחבר

תקציב עד 600 שח

שאלות:

- האם זו דוגמה ללוח עם AM3?

Gigabyte GAMA78LMS2H

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=8833

- יש לי כונן קשיח בן 6 שנים, לא SATA. האם יהיה נכון להשתמש בו בלוח הנ"ל או שהוא יאט לי את הביצועים משמעותית?

פורסם

לא, זה לוח +AM2.

מדיון שנפתח פה במהלך השבוע האחרון אני יודע שנכון להיום אין לוחות אם AM3 משתלמים שנכנסים בתקציב שלך בחנות אליה קישרת.

את דגמי שני הלוחות המומלצים לפלטפורמת AM3 כתבתי בהודעה הקודמת.

בתקציב הזה לא ייכנס גם מעבד Athlon IIx3 אז תשאר עם ה-Athlon IIx2 שבחרת מלכתחילה.

פורסם
  • מחבר

תודה

פורסם

- יש לי כונן קשיח בן 6 שנים' date=' לא SATA. האם יהיה נכון להשתמש בו בלוח הנ"ל או שהוא יאט לי את הביצועים משמעותית?

[/quote']

שכחתי לענות על השאלה הזאת. הבעיה היא לא קצב העברת וכתיבת הנתונים של הכונן (למרות שהיום יש כוננים שככל הנראה מציעים ביצועים טובים יותר משמעותית) הבעיה שיותר מטרידה אותי היא תקינות, לכונן מכאני יש אורך חיים מסויים. אין שום מניעה להתחיל לעבוד איתו (בתנאי שהוא תקין כמובן) ובעתיד כשיהיה לכך תקציב להחליף לכונן חדש.

כמו כן, אני מקווה שלא התפרש מההודעה הקודמת שלי שאני מתכוון לכך שאני ממליץ לך להשאר עם פלטפורמת +AM2. התכוונתי שאם בחנות ממנה תכננת לקנות אין היצע מתאים לדעתי עדיף לקנות מחנות אחרת ולא להתפשר על החומרה. פשוט בגלל אילוצי התקציב עדיף להשאר עם המעבד Athlon IIx2 ולא יותר.

פורסם

ב-KSP יש את ה-M4N68T-M התקציבי של ASUS. הוא AM3 והוא עולה שם 285 שקלים.

יחד עם ה-X2 250 שהוא ה-Athlon II הזול ביותר ב-KSP המחיר הכולל הוא 595 שקלים.

אבל יש לו רק יציאת VGA, לעומת ה-MA74GM-S2 שמציע גם DVI וה-MA74GM-S2H שמציע גם DVI ו-HDMI.

לדעתי עדיף לך לרכוש מחנות אחרת שתאפשר לוח מפוצ'ר יותר באותו מחיר וכזו שגם תציע מעבד זול יותר כמו ה-X2 215.

פורסם
  • מחבר

שכחתי לענות על השאלה הזאת.

תותח! תודה!

התגובות האחרונות האירו שוב את עיני:

1) איזה לוח AM3 עם תקציב מינימלי כן מומלץ? חוץ מה- asus שדובר עליו?

2) חיבורי DVI HDMI פחות מעניינים אותי. יותר מעניין אותי ביצוע המחשב, הרצת סרטים DIVX עליו, גלישה חלקה ומשחקים (פשוטים).

לפי הדרישה זו, איזה לוח עדיף יותר?

M4N68T-M התקציבי של ASUS או MA74GM-S2H?

מי עדיף מבחינת כ.מסך?

פורסם

1.

GA-MA78LMT-S2 או GA-MA78LMT-US2H.

2. שני השבבים הגראפיים המובנים יאפשרו לך להריץ סרטים, למשחקים אף אחד מהם לא מתאים. השבב הגראפי של MA74GM-S2H מעט טוב יותר (די זניח כי לא בא לידי ביטוי בשימושים), אך אני עדיין ממליץ לא להתפשר על חומרה בגלל החנות אלא לקנות את החומרה שהכי משתלמת לך, דהיינו, תושבת AM3.

פורסם
  • מחבר

אך אני עדיין ממליץ לא להתפשר על חומרה בגלל החנות אלא לקנות את החומרה שהכי משתלמת לך, דהיינו, תושבת AM3.

יש המלצה ללוח כזה במחיר יחסית נמוך?

פורסם

תקרא את ההודעה הקודמת שלי.

פורסם
  • מחבר

חיבורי DVI HDMI פחות מעניינים אותי. יותר מעניין אותי ביצוע המחשב' date=' הרצת סרטים DIVX עליו, גלישה חלקה ומשחקים (פשוטים).

לפי הדרישה זו, איזה לוח עדיף יותר?

M4N68T-M התקציבי של ASUS או MA74GM-S2H?

מי עדיף מבחינת כ.מסך?

[/quote']

ההמלצות שלך ללוח AM3 אכן חכמות יותר, אבל משיקולי נוחיות אני לא רוצה להסתובב בחנויות.

לכן אני מחפש תשובה לשאלה שבציטוט

פורסם

הייתי בוחר ב-MA74GM-S2H בעיקר מכיוון שמציע יציאות DVI ו-HDMI שאולי עכשיו פחות חשובות לך אבל בעתיד עוד אולי תגלה שיש בהן שימוש, ובנוסף איכות הבנייה של הלוח הזה לדעתי קצת טובה יותר (לא מהותי).

יחד עם זאת אני חוזר שוב על כך שלדעתי זה ממש לא נכון להתפשר על החומרה רק בגלל שלחנות X אין את החומרה שמבחינתך עדיפה. לא צריך להסתובב בין חנויות, אפשר לבדוק באתרי החנויות (ולהתקשר או לשלוח דוא"ל כדי לוודא זמינות במלאי במקרה של ספק או שאלה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים