עבור לתוכן

האם אתם אוהבים לבשל?

האם אתם אוהבים לבשל? 956 הצבעות

1. 1. האם אתם אוהבים לבשל?

• כן מאוד.
    • לא, בשביל זה יש את אמא.
    • חביתה וזהו.
    • אני קונה מזון מוכן מהסופר.

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

כמה שפים יש פה חח

אני ידוע להכין דברים בסיסיים.. שניצלים, פירה, אורז וכו'..מלוואח (בכל זאת תימני)

וגם דברים קצת יותר מורכבים כמו פסטה עם רוטב עגבניות(לא קנוי) חזה עוף מוקפץ ..

ועוגות בעיקר קרות

אבל אני מעדיף שיכינו בשבילי.. אלה אם אין ברירה

• תגובות 80
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סליחה, אבל בשם העדה התימנית, אני רוצה לתקן אותך: אתה לא יודע להכין מלאווח. אתה יודע לבשל אותו על המחבת, כשאת רוב העבודה כבר עשו.

פורסם

:o

אני יודע להכין מלוואח!! אני שונא להכין את הבצק אבל זה לפי מתכון של אמא שלי

ותאמין לי מי שאכל יגיד לך שהוא מצויין ברמות על

פורסם

:o

אני יודע להכין מלוואח!! אני שונא להכין את הבצק אבל זה לפי מתכון של אמא שלי

ותאמין לי מי שאכל יגיד לך שהוא מצויין ברמות על

תביא מתכון לג'חנון מקורי יא מניאק :D שנים אני מחפש את זה,יש לי צד תימני שכח בכלל איך מכינים את זה.

תביא גם את המתכון של המלוואח ;D

פורסם
  • מחבר

מסכנים התימנים. כל האוכל העדתי שלהם מלא בשמן/ג'אנקי... :silly:

פורסם

מסכנים התימנים. כל האוכל העדתי שלהם מלא בשמן/ג'אנקי... :silly:

נכון יש להם אוכל פשוט,אל תשכח שהם בדואים במקור אבל עדיין זה תפס כאוכל להיט.

פורסם

אני מבשל לפעמים, אבל דברים פשוטים:

חביתה, תפוחי אדמה, נקניקיות, טוסט, סלט פירות...

לא משהו שצורך ידע מיוחד.

פורסם

(גם בשם העדה התמנית, תמני מלא - לא סתם)

^ חחח... שמע, זה שכל המאכלים שלנו זה סוג של ג'אנק זה לא אומר שאנחנו סובלים מזה או אוכלים אותם כל הזמן... אני למשל אוכל פעם בחודש בערך משהו כזה.. אבל מסכנים? לא... פשוט נהנים מהחיים מידי פעם! :silly::xyxthumbs:

אני יודע להכין ג'חנון אבל קובנה (לא הרבה מכירים את המאכל) ומלאווח אני לא יודע להכין.

אמא שלי מכינה קובנה עם קצח ובאמת שזה אחד הדברים הכי טעים שיש.. מי שלא יודע, קובנה מכינים גם כן בסיר של ג'חנון ואפשר להגיד שזה סוג של לחם שמכל צדדיו הוא קריספי בטירוף ובפנים ממש רך. פשוט חובה לטעום!

אני גם אוהב מאוד לבשל. כמו שאחרים כבר אמרו פה, אני גם יכול לעמוד שעות ולהכין משהו שאני אוכל ב5 דקות... זה פשוט כיף

הנה מתכון ממש קל, מהיר, וטעים מאוד:

חזה עוף במחבת פסים

בקערה שמים את החזה, זולפים עליו שמן זית, ומתבלים בפלפל שחור (רצוי גרוס ולא ישן מאוד), מלח, כורכום וחאוויג' מרק.

מערבבים, צולים במחבת, ואוכלים!

פורסם

^^^^^

אחחחחחחחחחחחחחחח,קובנה אלוהים איזה טעם אלוהי,אני זוכר שאמא שלי היית מכינה את זה כול סופ"ש פשוט יאמי :smile1:.

כתימני תימני ,אם יש לך את המתכון המקורי להכנת ג'חנון (אסלי) שלח לי אותו בהודעה פרטית :cool2:

פורסם

הודעה פרטית למה? שיהנו כולם!

לפני שאני מתחיל, צריך להבין שלא כולם עושים את המתכונים האלו בדיוק אותו הדבר... ועניין הבצק זה תחום קצת אפור כי זה עניין של תחושה בידיים ולא משהו מדוייק מאוד...

אז ככה:

קצת יותר מחצי קילו קמח

2 כפיות מלח

2 כפות סוכר (עניין המלח והסוכר זה גם כן לא מדוייק וכל אחד אוהב את זה אחרת... אם זה יותר מתוק, או יותר מלוח... עניין שלך טעם)

לפחות 100 גרם חמאה או מרגרינה (שוב, כל אחד עושה את זה אחרת.. אני מעדיף חמאה)

החמאה לא נכנסת לבצק(!) אל תשכחו להוציא את החמאה מהמקרר לפני שמתחילים כדי שתוכלו למרוח אותה לאחר מכן בקלות.

מתחילים מכוס וחצי מים חמימים+ ומשם לשים את הבצק וממשיכים להוסיף מים עד שמתקבל בצק לא דביק מידי ולא נוקשה. אם אתם לא בטוחים אפשר פשוט לקחת חתיכה קטנה, לשים קצת שמן בידיים ולנסות לרדד אותה בעובי של 2-3 מילימטר בערך. הבצק צריך לצאת מאוד(!) גמיש אבל לא דביק מידי. כשהבצק מתחיל לקבל צורה, אפשר לסוף קצת שמן לידיים, זה עוזר לאחד אותו טוב לגוש אחד.

כשמגיעים לנקודה הרצויה, לוקחים חתיכות בצק בצביטות בערך בגודל כדור טניס ומתחילים לרדד לעובי 2-3 מילימטר על שייש ששימנתם קודם בשמן קנולה. שימו לב שבסוף יוצא ששליש מרוחב הבצק שרידדתם יהיה האורך של הג'חנון שיצא לכם... כשמסיימים לרדד מתחילים למרוח את החמאה מעל בכמויות "יפות". מידי פעם (בערך כל שתי רידודים) תצטרכו לשים עוד שמן על השייש.

עכשיו, הגלגול! זה קצת קשה להסביר.. הקיפול הראשונים הוא כמו סגירה של ספר (אני מדבר רק על הכיוון של הקיפול כרגע) יש שתי כיפולים שצריך לעשות - אחד מימין ואחד משמאל... (ואי ממש קשה לי להסביר... חחח) תחשבו שאת הבצק שרידדתם אתם מחלקים לשלוש, ושיש שני מחיצות (הקיפולים) שיוצרים את שלושת החלקים. עכשיו, החלק הראשון, הימיני לצורך העניין, יכסה את החלק האמצעי, והחלק השמאלי יחסה את שניהם כשהם אחד על השני. בסוף יוצא שלוש שכבות אחת על השניה. וזהו! מגלגלים, שמים בסיר ג'חנון או סיר עמוק שאותו "ריפדתם" בלחם מהצדדים ומלמטה ואז שימו נייר אפיה שיכסה את כל הלחם.

לשים בתנור 10 שעות בערך בחום של 100-90 מעלות.

אני מודה שההסבר והניסוח לא משהו, אז אם יש שאלות, בבקשה!

פורסם

אני מכין מראש שניצל+2 טבעות בצל+מעט מאוד צ'יפס

היום ניסיתי את השילוב הזה ביחד בתנור, ויצא מעולה :)

פעם ראשונה שאני שם צ'יפס בתנור ואל במחבת- ויצא לדעתי הרבה יותר טעים ומה שבטוח הרבה יותר בריא.

פורסם

הודעה פרטית למה? שיהנו כולם!

לפני שאני מתחיל, צריך להבין שלא כולם עושים את המתכונים האלו בדיוק אותו הדבר... ועניין הבצק זה תחום קצת אפור כי זה עניין של תחושה בידיים ולא משהו מדוייק מאוד...

אז ככה:

קצת יותר מחצי קילו קמח

2 כפיות מלח

2 כפות סוכר (עניין המלח והסוכר זה גם כן לא מדוייק וכל אחד אוהב את זה אחרת... אם זה יותר מתוק, או יותר מלוח... עניין שלך טעם)

לפחות 100 גרם חמאה או מרגרינה (שוב, כל אחד עושה את זה אחרת.. אני מעדיף חמאה)

החמאה לא נכנסת לבצק(!) אל תשכחו להוציא את החמאה מהמקרר לפני שמתחילים כדי שתוכלו למרוח אותה לאחר מכן בקלות.

מתחילים מכוס וחצי מים חמימים+ ומשם לשים את הבצק וממשיכים להוסיף מים עד שמתקבל בצק לא דביק מידי ולא נוקשה. אם אתם לא בטוחים אפשר פשוט לקחת חתיכה קטנה, לשים קצת שמן בידיים ולנסות לרדד אותה בעובי של 2-3 מילימטר בערך. הבצק צריך לצאת מאוד(!) גמיש אבל לא דביק מידי.

כשמגיעים לנקודה הרצויה, לוקחים חתיכות בצק בצביטות בערך בגודל כדור טניס ומתחילים לרדד לעובי 2-3 מילימטר על שייש ששימנתם קודם בשמן קנולה. שימו לב שבסוף יוצא ששליש מרוחב הבצק שרידדתם יהיה האורך של הג'חנון שיצא לכם... כשמסיימים לרדד מתחילים למרוח את החמאה מעל בכמויות "יפות". מידי פעם (בערך כל שתי רידודים) תצטרכו לשים עוד שמן על השייש.

עכשיו, הגלגול! זה קצת קשה להסביר.. הקיפול הראשונים הוא כמו סגירה של ספר (אני מדבר רק על הכיוון של הכיפול כרגע) יש שתי כיפולים שצריך לעשות - אחד מימין ואחד משמאל... (ואי ממש קשה לי להסביר... חחח) תחשבו שאת הבצק שרידדתם אתם מחלקים לשלוש ושיש שני מחיצות (הקיפולים) שיוצרים את שלושת החלקים. עכשיו, החלק הראשון הימיני יכסה את החלק האמצעי והחלק השמאלי יחסה את שניהם כשהם אחד על השני. בסוף יוצא שלוש שכבות אחת על השניה. וזהו! מגלגלים, שמים בסיר ג'חנון או סיר עמוק שאותו "ריפדתם" בלחם מהצדדים ומלמטה ואז שימו נייר אפיה שיכסה את כל הלחם.

לשים בתנור 10 שעות בערך בחום של 100-90 מעלות.

אני מודה שההסבר והניסוח לא משהו, אז אם יש שאלות, בבקשה!

אתה מלך,עד סוף השבוע אני מנסה את זה,תודה :xyxthumbs:

פורסם

ואני אפקסס את זה לאמא! :smile1:

פורסם

הוספתי עוד קצת ניקוד וליטשתי מעט... שמחתי לעזור!

פורסם

אתה יכול לבשל יום אחד בשבוע. בשביל כל השבוע כמות גדולה יחסית. ובמשך השבוע תאכל "שאריות". זה מה שאנחנו עושים.

אני יודע שהכי כיף טעים זה לאכול מזון ישר אחרי שהוא בושל. אבל לדעתי, זה עדיף על מזון מוכן.

הבעיה שלמרות שזה מוקפא זה מאבד מהויטמנים. ובכל מקרה אני מעדיף תמיד לדחוף לפה קערת סלט לפחות 5 פעמים בשבוע. אז בזמן ההכנה אני דוחף משהו לתנור וכך שניהם מוכנים ביחד.

היום ניסיתי את השילוב הזה ביחד בתנור, ויצא מעולה :)

פעם ראשונה שאני שם צ'יפס בתנור ואל במחבת- ויצא לדעתי הרבה יותר טעים ומה שבטוח הרבה יותר בריא.

שמחתי לעזור. אגב אני משתמש בשמן רק לטיגון בצל או רוטב לפסטה, וגם זה לא יותר מפעמיים בשבוע. אין בשמן שום תועלת. גם בחלב, מלח וסוכר אני לא משתמש. במקום סוכר אני משתמש בדבש דיאטטי. זה הכל עניין של הרגל. מקסימום פיצה או טוסט או מעדנים לפעמים, אבל נס קפה, שוקו, כריך עם גבינה וכו' הוצאתי מזמן מהסדר יום. וגם חביתות לא כדאי לאכול אלא ביצה קשה בלבד. זה בכלל לא נורא ולא מצריך שינוי בחיים.

אם כבר אז אני אוסיף מתכון קצר לסלט כרוב ב-3 דקות: חותכים כרוב סגול (כי הוא בריא יותר אבל אפשר גם לבן או שניהם) ומוסיפים תירס, גזר מגורד בפומפיה, כף מיונז ומתבלים בפלפל שחור ולימון (יש לימון סחוט בבקבוק כך שאין צורך להתעסק עם לימונים). אני מוסיף את זה לבגט עם בשר או אוכל את זה כתחליף לביסלי :jump1:

ועוד דבר: הזכרתי את הבלנדר. כדאי שלכל אחד יהיה כזה כי זה מאוד נוח ומהיר להכנת משקאות כגון תות בננה, אגס תפוח או אבטיח מלון. מאוד מומלץ, בריא וזול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים