עבור לתוכן

האם אתם אוהבים לבשל?

האם אתם אוהבים לבשל? 956 הצבעות

1. 1. האם אתם אוהבים לבשל?

• כן מאוד.
    • לא, בשביל זה יש את אמא.
    • חביתה וזהו.
    • אני קונה מזון מוכן מהסופר.

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

זה מה שאלביס אכל??

זה נשמע מגעיל ולא בריא בגרוש!

אבל אני חייב לנסות את זה פעם רק בשביל לבדוק את הטעם :yelclap:

זה מסביר למה הוא היה כזה שמנמן ..

וגם עכשיו ברור למה הוא מת.

• תגובות 80
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני אוהב פיצה

אני לא אוהב יותר מידי אוכל מבושל

גם למסעדות לא הולך

פורסם

מעקב

פורסם

טוב ככה נתקלתי לאחרונה בקינוח מאוד טעים שכול אחד יכול להכין (קיבלתי את המתכון מחבר)

הרכיבים הדרושים הם:

יין מרלו

בננות

פנקייק או קרפ צרפתי שניתן לקנות בסופר

גלידה

אופן ההכנה:

יש להכין את הפנקייק ,ניתן להשתמש בפנקייק של פיצברי. קל מאוד להכין את זה וזה רק דורש ניסיון ומיומנות ידיים.

לעצלנים מבנינו ,מוכרים בסופר קרפים בלגיים קטנים מוכנים מבעוד מועד.

עכשיו תוך כדי הכנת הפנקייק ובנתיים שהפנקייק מזהיב ,יש במחבת נוספת לשים מעט שמן+בננות קוצוצות לעיגולים קטנים+יין מרלו או כול סוג אחר של יין יהיה מתאים,אפילו רום.

יש לדאוג שחתיכות הבננה יספגו את היין עד שיהפכו להיות אדומות או סגולות כמו צבע היין.

לשלוף את הפנקייקים מן המחבת,לפזר בנדיבות בננות על הפנקייק.

לקחת כדור גלידה אחד או שניים ולשים באצמע של הפנקייק ,כאשר הבננות נמצאות מסביב לכדורי הגלידה.

לאלה שרוצים לשמור על דיאטה אפשר לטגן את הבננות ללא שמן ורק עם היין וכמובן לבחור בלידת דלת קלוריות.

עוד מתכונים עתידים לבוא :hi:,עכשיו תורכם :)

article-0-0391D845000005DC-744_468x286.jpg

פורסם

כן, האמת שיותר לאפות מאשר לבשל

פורסם

גם אני אוהב לבשל אבל הבעיה שזה מצריך זמן ולא לכולם יש.

נכון שיש מאכלים שמצריכים זמן עד שהמזון מוכן לאכילה (כמו עוף, תפו"א) ויש מאכלים פשוטים אבל מעצבן להכין את כל הפרטים הקטנים (כמו פסטות, פיצות, טוסטים, אורז מתובל עם תוספות).

מכיוון שאוכל מעובד תמיד יהיה בעדיפות אחרונה תדעו שאפשר להכניס פסטרמה עם עגבניה ומלפפון לתוך פיתה וכך לבחור בדרך המלך. אפילו מנה חמה מהווה פתרון נוח.

הצעה נוספת: להכניס משולש או שניים של פיצה מתועשת ל-5 דקות בתנור ובזמן הזה לחתוך עגניה ומלפפון ולהוסיף תירס משימורים וגזר מגורד בפומפיה. אני מוסיף גם זיתים חריפים. תאמינו לי מדובר בבחירה טובה ומהירה מאוד. לא תאמינו מה אפשר לעשות ב-7 דקות. עד שהפיצה מתבשלת ומתקררת יהיה לכם גם סלט טעים ובריא. במקום פיצה אפשר להכניס שניצלים. אני מכין מראש שניצל+2 טבעות בצל+מעט מאוד צ'יפס בשקיות ובכל פעם שמתחשק לי אני שופך את התכולה לתבנית קטנה ותוך 10 ד' זה מוכן. בזמן ההמתנה אני מכין במהירות סלט ואפילו כוס פרישייק בבלנדר.

פורסם

טוב אז אני אתן פה את המתכון שלי לקוסקוס,

קונים בסופר\מכולת קוסקוס (לא יודע בדיוק איזה סוגים יש..) אבל לא כזה שמשתמשים לשישי-שבת כזה.

בא בשקית ויש גדלים של הקוסקוס, בינוני\קטן\גדול.

עכשיו תלוי לכמה אנשים אתם מכינים, כשאני מכין לעצמי לבד, אני לוקח כוס קפה כזאת נורמלית, שם חצי כוס קוסקוס ומעביר לקערה.

מרתיח מים (אותו כמות של הקוסקוס).

ואז לוקחים פפריקה מתוקה, כומן, אבקת מרק בטעם עוף, מלח, פלפל.

שמים כפית פפריקה מתוקה (לתוך הקרעה) שמים בערך 4\3 כפית כומן, אבקת מרק עוף שמים כף, מלח ופלפל אני שם כמה שנראה לי כזה מהמלחייה, אם אתם רוצים מדויק אז תשימו 4\1 כפית.

לבסוף לקוחים שמן לבישול, שמים כף ככה על הכל ומערבבים.

שופכים מים רותחים עד שזה מכסה בקושי בקושי את הקוסקוס ומכסים עם נייר נצמד\מכסה או כל דבר.

מחכים איזה 5-10 דקות.

ו...וואלה :xyxthumbs:

פורסם

אני התחלתי לבשל רציני בשירות הצבאי, בספינה של 12 אנשי צוות כל אחד לומד בשלב כזה או אחר לבשל.

אפשר לומר שלאחר שנתיים וחצי בספינות יש לי מספיק ניסיון עם פסטות/אורז/סלטים/עוף/בשר ואפילו עוגות :)

פורסם
פורסם

סחטיין על המתכון.. זה אולי טעים אך חבל על הפסטה, עם כמות כזו של גבינה מי צריך אויבים.

פורסם

זה פשוט מעולה! :xyxthumbs: :xyxthumbs:

יש לך מתכון כתוב? אם כן אשמח לקבל אותו (וחברה שלי תשמח שאני אכין אותו :P).

פורסם

לא כתבתי אף פעם את המתכון אבל אני מוכן לנסות כשאני קצת פחות עייף (:

פורסם
  • מחבר

גם אני אוהב לבשל אבל הבעיה שזה מצריך זמן ולא לכולם יש.

אתה יכול לבשל יום אחד בשבוע. בשביל כל השבוע כמות גדולה יחסית. ובמשך השבוע תאכל "שאריות". זה מה שאנחנו עושים.

אני יודע שהכי כיף טעים זה לאכול מזון ישר אחרי שהוא בושל. אבל לדעתי' date=' זה עדיף על מזון מוכן.

מתכון פשוט לתפו"א אפויים.

[u']מצרכים

תפו"א

שמן זית

רוזמרין

מלח

פלפל

לשטוף את תפוחי האדמה. לקלף או לא לקלף לפי הטעם והחשק. להכניס את תפוחי האדמה לתוך סיר מים רותחים. מרגע הרתיחה, יש לחכות 10 דק'. (לא חובה אבל מקצר את זמן ומשך האפייה. ותפו"א נעשים יותר קריספיים)

הוציאו את תפוחי האדמה מהסיר. חתכו אותם לקוביות לפי הגודל הרצוי. קחו תבנית פיירקס או כל תבנית אחרת, שמנו את התחתית עם נייר מטבח.

הניחו את תפוחי האדמה בתבנית, צקו עליהם שמן זית (מומלץ להבריש אותם) ותבלו בפלפל ושמן זית לפי טעמכם.

תוסיפו רוזמרין מעל.

תכניסו את התפו"א לתנור למשך 30 דק' על טמפ' של 180-200 מעלות. (שעה ויותר, אם בחרתם לא לבשל במים את תפוחי האדמה.)

בתיאבון.

בטטה/כרובית בתנור- אפילו עוד יותר פשוט. חותכים את הבטטה לפי בחירתכם מסדרים בתבנית ויוצקים שמן זית מעל/מברישים.

זמן האפייה מסתכם בכ- 20-25 דק'.

חזה עוף ברוטב חצי מתוק:

מצרכים

חזה עוף

שמן קנולה

פפריקה

פלפל

שום

לימון

דבש

נתחיל מהכנת המשרה.

קחו קערה וצקו לשם מיץ לימון סחוט ומס' כפיות דבש. אפשר גם להוסיף רוטב סויה, שום ולתבל בפפריקה מתוקה ובפלפל.

קחו את החזה עוף, שימו אותו במשרה למשך כמה שעות.

קחו מחבת ותתחילו לטגן.

בין הדברים שאני הכי אוהב לאכול. ירקות מוקפצים עם חתיכות בשר. (חזה עוף)

ולאכול את זה כתוספת לאורז.

פורסם

אויי אויי אויי, עם כבר תפוחי אדמה, אני אוהב להכניס אותם לתנור על מצע מלח גס, ולמרוח עליהם קצת שטויות מעל לפי הטעם (אתה יודע מיונז וכל זה), יוצא פשוט מעולה .

אגב אור, אם אני לא טועה את המלצתי פה פעם על מקרל לסנדוויצים או משהו, בכל מקרה היה מעולה, תודה על ההמלצה .

אז ככה, יש לי פה בבית נתח בשר בקר ענק (אין לי שמץ כמה קילו, אבל יש לפחות 3 ), יש המלצות למשהו מעניין?

פורסם

^^^

אהבתי את המתכון לתפו"א :xyxthumbs:,אני חייב לנסות את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים