עבור לתוכן

עלות מכס על דיסק חדש של SEAGATE שהגיע במסגרת האחריות...

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

החנות מתנערת מאחריות ברגע שיש נזק פיזי. אפילו הכי קטן. כנראה שהיבואן לפעמים מעלים עין מנזק קטן כמו שאתה מתאר.

אם מחליפים לך, ואין ברירה אלא לשלם 100 ש"ח, זה כנראה כדאי , כי חדש עולה כפול.

מצד שני, לא זכור לי שכשהחלפתי פריט תקול באחריות, דרשו ממני לשלם על משלוח לחו"ל. זה לא נשמע הגיוני.

משלוח לחו"ל היה חינם, מלבד הנסיעה לאזור תעשיה של קסריה.

משלוח מחו"ל כביכול חינם, אלא שהם דורשים 104 ש"ח על הוצאות נלוות, מכס, מע"מ ושיחרור מהמכס, הם אמרו לי את זה בטלפון כך שאין אני אחראי על הסדר או התוכן, אבל הסכום כנ"ל.

---------

זה לא שאין לך ברירה, אתה תשלם 104 או תשלם כמה אלפי שקלים מאו יפים אחרי שDHL יתבעו אותך, המוצר שלך לא מעניין אותם ד"א שתדע שעל כל יום שעובר מעבר ליום המסירה האפשרי הראשון אתה תשלם עמלת אחסון נוספת(אם זה נתקע בסופש תצפה לעוד 75 שקל תוספת לעמלה הרגילה).

נכון להיום, הם סירבו להגיע עד הבית שלי כל עוד לא אסדיר את התשלום הזה, בתירוץ שכביכול עד שאני לא מאשר להם תשלום בטלפון, הם חוששים שיקחו להם את החבילה בלי לשלם. כך שלמעשה, הם גם לא עמדו בהתחייבות שלהם לבוא בזמן עד הבית ונשארו ברכב לא רחוק ממני- כך לטענתם. למעשה המוצר לא הגיע אלי אף פעם, שכן אף פעם לא ראיתי את המוצר בפועל. היות וכך, למעשה המוצר אף פעם לא נשלח אלי בפועל, אלא רק בצורה תיאורתית. נציגה של DHL למעשה מנעה ממני את האפשרות לראות את הנייר שבו מפורטים הסכומים שעליהם הם רוצים תשלום, ולהחליט שלא לשלם ושלא לקחת את החבילה או/ו לערער על הסכום, ולמעשה ע"י כך פגעה בי כאזרח והלכה נגד ההלכה שלכל אחד יש זכויות שוות. אם כבר, אני זה שאתבע אותם על ההתנהגות הפוגענית שלהם כלפי לקוח, שכן אין שום סיבה שאשלם מראש על משהו שאין לי מושג מהו, מעבר לשיחת טלפון, וזה יהיה התנאי לקבלת מוצר, בשונה מכל אזרח אחר. כמו כן, החליטה הנציגה שאין עבורי אפשרות לשלם במזומן, בגלל הדברים המפורטים מעלה, וזמן הבלדר שיתבזבז כביכול.

בכל אופן, DHL לא עמדו בזמנים במקרה שלי, חרגו מעבר לזמנים, והציבו תנאים חריגים כלפי ללא שום עילה מוצדקת ...

הכל כמובן לכאורה, וכמו שאומרים אצלנו טל"ח, וההגבלים האחרים שחלים על על בן אדם תרבותי, אין בדברים אלה להווה ראיה ורעיה כלשהי :)

פורסם

אין דברים כאלה חריגים, אם הם הגיעו אליך ולא "שילמת" בטלפון או לא משנה מה, תתכונן לתשלום נוסף, וממש לא קטן.

וזה פעם ראשונה שאני שומע "תשלום בטלפון" האמת שאין דבר כזה אצלהם אלא אם אתה לוקח את זה ממכסן האיסוף, השליח סולק לך את הכרטיס אשראי במקום.

ושוב תכין את הארנק, או את העו"ד ואז את הארנק אני במקומך הייתי מסדיר את התשלום הזה בצורה הכי מהירה שאפשר, DHL זה לא חברת משכון, זה לא או תשלם או "שנמכור" את המוצר שלך, הם יחייבו על העמלות האלה, ועל כל עמלות נגררות בבית משפט, וכן זה קורה, והרבה יותר מהר ממה שאתה חושב(היא תפתח תיק בהו"פ אחרי 90 יום).

פורסם

מפחיד :-X

פורסם
  • מחבר

אין דברים כאלה חריגים, אם הם הגיעו אליך ולא "שילמת" בטלפון או לא משנה מה, תתכונן לתשלום נוסף, וממש לא קטן.

לא יודע אם אתה קורא בעיון, אבל כתבתי למעלה, הם לא הגיעו אלי, למרות שהבטיחו להגיע, ואפילו פעמיים. בפועל, אף אחד מחברת DHL לא הגיע עד הדלת שלי או כניסת הבית במסגרת הזמן שהוקצב על ידם, לא אחריו ולא לפניו. ובשום שלב לא סרבתי לשלם בשיחות טלפון... למרות שדבר התשלום הוזכר רק לאחר יומיים של שיחות.

ואם כבר אתה כל כך בקיא בענינים שלהם, תספר קצת מי אתה ומה אתה, האם אתה עובד איתם או אצלהם, הדבר יכול להוות סוג של גשר למציאת פשרה במצב שנוצר, הלא כן ?

וכמובן יהיה מעניין אם תפרט יותר מההיבט המספרי, באיזה סכומים מדובר ? איזה עו"ד עדיף לקחת וכו', והאם חלילה, אני אמור אולי לנסוע אליהם ולבקש סליחה ומחילה לפני יום הכיפורים על כך שלא נתתי להם את הכרטיס אשראי שלי, והם החליטו שמזומן זה לא אופציה במקרה שלי...

פורסם

לא עובד איתם, משתדל שלא, אבל כבר לא מעט פעמים חטפתי לא מעט עמלות, גם כאשר "זה לא באשמתך", הספקת המוצר התעקבה(באחד מהמקרים שלי חג+סופש) בום עוד 90 שקל על עמלת אחסנה, כנ"ל אותו סיפור אצל הרבה אנשים שמזמינים קבוע מחו"ל דברים. יש סיבה למה אני מעולם לא קונה בEBAY אצל מוכרים שעובדים עם FEXED או DHL, העמלות שלהם מטורפות.

וד"א אם הגיע לך מוצר ולא הודעת מראש אליהם שאתה לא רוצה שהם שיחררו לך אותו מהמכס(ד"א גם בדואר יש עמלה על EMS היום, של 15 שקלים עבור השחרור מהמכס) ככה שאם אתה רוצה לתבוע על הבסיס הזה אתה לא יכול, זה על אחריותך, הם מספקים לך שרות, בעקרון כל מוצר שמגיע צריך להיות משוחרר מהמכס גם אם אין עליו מיסים, אם מוצר מתעקב למשל במכס(אין אישור, אין קבלה, חושבים שזה פצצה לא משנה מה) והוא לא דורש מס עדיין תשלם כמה עשרות שקלים על השחרור שלו(יותר מאשר הדואר ד"א, זה 19 שקלים עמלת מכס, ו14 שקלים "עמלת מחשב") במקרה תעשה שחרור ידני. הדואר בזמנו היה "סופג" את זה, היום לאחר ההפרטה הוא כבר לוקח עמלה על חלק מהצרורות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים