עבור לתוכן

"אחרי!" או "כושר אקסטרים"?

Featured Replies

פורסם

יש לי התלבטות בין שני הקורסים כשהמטרה שלי היא גם ללמוד טכניקות שיעזרו לי בצבא (לפתח התנהגות מנהיגתית ואינטואיציה והכל) וגם להיכנס לכושר קרבי (בונה על קורס חובלים).

מה עדיף? אקסטרים ממש יקר, אבל מצד שני יש שם אימונים ברובים מה שהבנתי שאין באחרי.

פורסם

אני באקסטרים ואין שום אימונים ברובים :nixweiss:

אנחנו לומדים איך לעבוד בצוות וכמובן כושר קרבי

פורסם
  • מחבר

קראתי שיש אימונים עם רובי צבע ואקדחים.

פורסם

פותח הדיון, בתור חייל קרבי שהשתחרר לא מזמן-הדבר שהכי נכון לעשות לפני שאתה מתגייס הוא לעבוד על הכושר והסיבולת שלך. זה ישתלם לך בכל המסעות/מד"סים/תרגילי כושר קרבי/תרגילי חי"ר.

לירות ב-M-16/תבור/מא"ג ושלל נשקים אחרים זאת כשירות שתלמד במהלך הטירונות והמסלול (ואחר כך תעשה מטווחי רענון כל חודש בערך).

בצבא יש מדריכי קליעה וקצינים מיומנים שילמדו אותך בצורה מקצועית את הכל מ-0.

ד"א, אחרי שתעשה כמה עשרות מטווחים ואחרי שהנשק שלך יהיה חברך הטוב ביותר (ואיבר כמעט בלתי נפרד מגופך) אני מאמין שירדו לך קצת ההתלהבות ואפקט ה-WOW (גם אני התלהבתי מאוד מעניין הירי בהתחלה).

פורסם
  • מחבר

סבבה. אני בכל זאת מחפש לדעת איפה עדיף, אם יש הבדלים בין השניים בכלל. במיוחד כמשדובר בהכנה לקורס קצונה - איפה, אם בכלל, לומדים להיות מפקד טוב יותר?

פורסם

פיקוד זה עניין שקשור מאוד גם באופי שלך (לכן יציאה לקורסים פיקודיים מותנית בקבלת חוות דעת חיובית ממפקדיך).

על הנייר אתה יכול ללמוד עקרונות פיקודיים/שימוש בכלים פיקודיים, אבל קיים פער עצום בין לדעת את וזה ובין ליישם את זה הלכה למעשה בשטח.

בתור אחד שעבד המון עם קצינים ומש"קים (בוגרי קורס פיקודי) אני יכול לומר לך שהדרך הטובה ביותר ללמוד להיות מפקד טוב יותר היא:

א. ניסיון (סביר להניח שבתור מפקד/קצין טרי אתה לא תרגיש מספיק ביטחון בעצמך וביכולתך הפיקודית).

ב. ללמוד מאחרים ומנוסים ממך (הכרתי מפקדים מדהימים, רובם גם בעלי אישיות מדהימה ולא פעם אימצתי חלק מהעקרונות לפיהם עבדו).

אם נסכם את העניין - לטעמי, לפני שהתגייסת אין כמעט סיכוי שתבין מה משמעותו של פיקוד (ולא תעזור שום סימולציה שהיא).

אני ממליץ שקודם תתגייס, תטעם קצת את טעמו של הצבא ואז אתה ומפקדיך תגבשו דעה לגבי התאמתך לפיקוד.

אם אכן תתאים - תעבור קורס פיקודי שיקנה לך עקרונות וכלים, ידע מקצועי נרחב יותר וכן יעמיד אותך בסיטואציות שיבחנו את יכולתך הפיקודית.

במידה ותעבור את הקורס בהצלחה->תשמש כמפקד זוטר (ולא סתם אני משתמש במונח זה - כל יום לומדים משהו חדש).

פורסם

"אחריי - תנועת הנוער הגאה בישראל" ?

פורסם

אני מתאמן באחריי.. הייתי גם איזה שבוע נסיון באקסטרים לפי דעתי לא שווה לשלם לו 250 שקל בחודש

באחריי יש יותר דגש על עבודת צוות מנהיגות וערכים למרות שיש גם כושר למשל סידרת חנוכה,פסח, מסכמת זה אחלה דבר 2-3 ימים מחוץ לבית מסעות, שמירות, השקמות, לינה בשטח.. ויש גם פיזי בתוך ה2 אימונים בשבוע אם זה מסעות על הים 3-10 ק''מ תלוי בשלבים, בר אור

הכל תלוי באיך שהצוות בנוי ומי המאמנים, אנחנו שנה שעברה היינו ממש חיות כי הביאו לנו מאמן יוצא דובדבן שהיה לו ערך עליון לפק''לים

ועוד מאמן יוצא עורב גבעתי שאוכלים שם חול התחיל להוסיף לנו סלעים על האלונקה באמצע המסע בשבילו אם האלונקה לא נשברת בסוף מסע לא היה קשה

אבל עדיין לפי דעת מי שרוצה להגיע ליחידות טובות בצבא צריך גם להתאמן לבד

פורסם

אני לא מאמין בכל הקבוצות כושר קרבי האלה(אלא אם כן אתה מעוניין להגיע לסיירת או משהו בסגנון), אפשר לפתח כושר וסיבולת גם בלעדיהם. גם ככה בונים לך את הכושר בצבא מ-0, אבל לבוא עם כושר לפני הצבא זה אחד היתרונות הגדולים שיש, תהיה רמה אחת או שניים מעל רוב החיילים שמשרתים איתך, אם זה במסעות, מד"סים וכו'.

אני למשל הגעתי עם כושר סביר מינוס לצבא, ממש לא הגעתי עם כושר גבוה, עברתי את הגיבוש לפלס"ר גולני, אבל אז יצאתי משם. (הייתה לי פציעה והייתי מחוייב לרדת לגדודים)

כל זה לא רלוונטי אם אתה מתכנן להגיע למקום מסויים לפני הגיוס, כלומר לעבור גיבוש, ראיתי שאתה רוצה חובלים, לפי דעתי אתה יכול לעבוד על הכושר שלך בעצמך ולפתח אותו, ככה תגיע לגיבוש יחסית מוכן, שאר הדברים אתה יכול לקרוא במאות מאמרים על גיבושים וכאלה, אבל כמובן תמיד טוב שיש מישהו עם ניסיון שעובד מולך. (ואת זה אפשר למצוא לרוב בקבוצות כושר קרבי)

ובקשר לפיקוד, אתה תלמד על עצמך הרבה כשתתגייס לצבא, כמו שאחד פה אמר זה תלוי הרבה באופי שלך, אם תתאים ישלחו אותך. כמובן שיש עוד דברים.

פורסם

"אחריי - תנועת הנוער הגאה בישראל" ?

זה "מאחורי" :xyxthumbs:

פורסם

תתחיל לרוץ כל יומיים, תתאמן על חזה גב ובטן ביום "מנוחה".

4 שעות ריצה, 2 שעות אימון שרירים.

אני מאמין שתעבור את כל הגיבוש אחרי אימונים אינטנסיבים כאלו. :smile1:

פורסם

LOL

יואב עד עכשיו מהצורת כתיבה שלך בפורום הייתי בטוח שאתה בן 22 ומעלה

פורסם

לא הייתי עדיין ביום סיירות וגיבושים, אבל ממה שהבנתי (מחברים שכבר היו) רוב ה"סוסים" נפלו די מהר...

כמו שזה כוח פיזי, זה עוד יותר כוח מנטלי. וזה אחד הדברים שאימון בקבוצה כזאת עוזר לפתח ואימון בבית לא. (זה ל-VERSUS).

ויואב, זה לא ממש משנה לאן אתה הולך - כל עוד המדריך הוא בסדר והקבוצה היא בסדר. כל שאר הגימיקים הם שולים, לכן כשאתה בוחר קבוצה תנסה להתמקד בעיקר (=איפה השעות יותר מתאימות לך, תלך לאימון ניסיון ותראה איפה יותר נחמד לך).

פורסם
  • מחבר

בלי קשר לשעות 250 שקל לחודש זה מוגזם. נלך על "אחרי".

תודה רבה לכולם =]

פורסם

הלכתי בזמנו ל"אחרי" לכמה מפגשים. אני הייתי מוותר על כל ההכנות האלה. "הכל בראש" זו המנטרה העיקרית שלהם...

"אתה לא מוותר!!!!! אתההה מנהל חברהה גדולההה!! אתה מרים תמיד את הראש למעלה ומסתכללל קדימהההה!!! אתה מסתכל על הקשיים וממשיךך!!! הכל בראששש"

הקושי שלך הוא בראששששש!! לא קושי פיזי...

אישית, לא סבלתי את זה. אני אוהב להתאמן בקצב שלי. לא לבוא לשם ב-0 כושר ולקרוע לעצמי את התחת והצורה.

זה כמובן עניין אישי, ואפשר להסתכל על זה כעל אחלה גיבוש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים